تأسيس صندوق توسعه شهري و روستايي
رييس شوراي عالي استانها گفت: نسبت به قانون درآمدهاي پايدار اقدام و از آن براي تأسيس صندوق توسعه شهري و روستايي استفاده خواهيم كرد. موسي الرضا حاجي بگلو در همايش بانوان، مديريت محلي و وفاق ملي كه در خرم حضرت عبدالعظيم حسني برگزار شد، در جمع بانوان جامعه شورايي گفت: زماني كه فرمان تأسيس شوراها و آغاز به كار توسط امام و مقام معظم رهبري صادر شد مبناي آن اين بود كه مردم در تصميمات محله و شهر و روستاي خود نقشآفرين باشند و اين موارد در قانون اساسي آمد.
رييس شوراي عالي استانها گفت: نسبت به قانون درآمدهاي پايدار اقدام و از آن براي تأسيس صندوق توسعه شهري و روستايي استفاده خواهيم كرد. موسي الرضا حاجي بگلو در همايش بانوان، مديريت محلي و وفاق ملي كه در خرم حضرت عبدالعظيم حسني برگزار شد، در جمع بانوان جامعه شورايي گفت: زماني كه فرمان تأسيس شوراها و آغاز به كار توسط امام و مقام معظم رهبري صادر شد مبناي آن اين بود كه مردم در تصميمات محله و شهر و روستاي خود نقشآفرين باشند و اين موارد در قانون اساسي آمد. اما ما هنوز موفق نشده اين گام كامل را در خصوص قانون اساسي و اختياراتي كه به نمايندگان مردم در شوراها داده اندبرداريم. وي افزود: پارلمان محلي هيچ فرقي با مجلس شوراي اسلامي از نظر مسووليت و نقشآفريني ندارد. اميدوار و مطمئنيم كه در چند سال آينده اين اتفاق در كشور خواهد افتاد و نقش اصلي خود را در كشور ايفا خواهيم كرد. حاجي بگلو همچنين گفت: ما كه در دورترين نقاط شهري رو روستايي فعاليت ميكنيم در حال خدمت به مردم هستيم و اميدآفريني را در پيش گرفتهايم. وي با اشاره به اينكه اگر خودخواهي بخواهد در پيش گرفته شود موفق نميشويم بيان كرد: بايد در نظارت بر برنامهها و پروژهها حساب شود كه چقدر از بودجه در انجام طرح به كار گرفته شود. ما در بسياري از پروژهها حتي از دولت جلوتريم. اگر با همين قدرت و سرعت ادامه بدهيم قطعاً موفق خواهيم بود. رييس شوراي عالي استانها تاكيد كرد: عملكردها نشان خواهد داد كه چگونه در كنار دولت و مجلس براي خدمت به مردم آماده هستيم. اما گاهي كم لطفيهايي هم در حق جامعه شورايي ميشود. وي به اشاره به اينكه جامعه شورايي نمايندگان مردم و انتخاب آنها هستند و يك تخلف هم در آن زياد است اظهار كرد: جمعيت ما بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر است كه تخلفات يك درصد ساير تخلفات دستگاهها نيست ولي چند انتخاب هستيم و نه انتصابي، بايد بيشتر مراقب باشيم. حاجي بگو در ادامه بيان كرد: اصلاح قانون شوراها، تمديد دوره و ساير مسائل ما با مجلس همكاري خوبي داشتهايم. ما بايد كمك كنيم كشور به سمت توسعه بيشتر گام بردارد. ما چندين موضوع در دولت داشتيم كه اولين آن تصويب شد و آن حق الجلسات اعضا بود. از سوي ديگر پيگير اين هستيم كه بودجه دستگاههاي خدمات رسان در شوراهاي شهر مورد بررسي قرار بگيرد.
سلب صلاحيت ۹۰ نفر از اعضاي شوراهاي شهر و روستا
رييس شوراي عالي استانها گفت: در جامعه ۱۲۰ هزار نفري شوراي اسلامي شهر و روستا ۹۰ نفر به دليل تخلفات صورت گرفته سلب عضويت شدند. موسي الرضا حاجي بگلو رييس شوراي عالي استانها در مراسمي كه به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و روز ملي شوراها با عنوان «بانوان، مديريت محلي و وفاق ملي» در حرم حضرت عبدالعظيم حسني برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در جامعه ۱۲۰ هزار نفري شوراي اسلامي شهر و روستا ۹۰ نفر به دليل تخلفات صورت گرفته سلب عضويت شدند.
وي افزود: در مجموع در شوراي اسلامي شهر و روستا ۱۴ شورا به دليل تخلفات اعضا منحل شده است. اگر با ساير دستگاه بخواهيم مقايسه كنيم عمل كردهايم و كمتر خطا داريم. اما بهطور كلي از نظر نظام قضايي حتي يك خطا هم زياد است. حاجي بگلو در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص عدم استفاده از افراد محلي در سمتهاي بخشدار و دهيار و منع به كارگيري فاميل درجه يك و دو به سمت دهيار خاطرنشان كرد: در اصلاحيه قانون شوراي اسلامي شهر و روستا اين موضوع ديده شده است كه اعضاي شوراها بخشدار و دهيار را از افرادي بيرون از آن شهر و روستا انتخاب كنند كه خطايي در زمينه سوءاستفاده از موقعيت اتفاق نيفتد.