پیش‌بینی کاهش قیمت نفت پس از نشست اوپک

۱۳۹۵/۰۳/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۴۳۱۷

تسنیم|

یک موسسه تحقیقاتی پیش‌بینی کرد قیمت نفت احتمالا پس از نشست آتی اوپک در وین کاهش خواهد یافت و سپس بین ۳۵ تا ۴۵دلار تثبیت خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری اسپوتنیک نیوز، جرالد کلنته، رییس موسسه تحقیقاتی ترندز گفت: قیمت نفت احتمالا پس از نشست آتی اوپک در وین کاهش خواهد یافت و سپس بین 35 تا 45دلار تثبیت خواهد شد. وزرای انرژی کشورهای عضو اوپک قرار است روز دوم ژوئن یعنی کمتر از 2ماه پس از شکست نشست آوریل درباره فریز نفتی در وین گرد هم جمع شوند. کلنته گفت: «ما پیش‌بینی می‌کنیم قیمت نفت تا پایان سال بین 35 تا 45دلار در نوسان باشد... اما اگر درگیری‌های ژئوپلتیک عمده و ناآرامی‌های داخلی بین یا در درون کشورهای نفت خیز رخ دهد، قیمت نفت طبیعتا افزایش خواهد یافت.»

کلنته هشدار داد: درحالی که بسیاری از کشورهای نفتخیز نظیر نیجریه، ونزوئلا، لیبی، عراق، آنگولا و آذربایجان دارند فقیرتر می‌شوند، نشست اوپک در وین نمی‌تواند مانع از افت بیشتر قیمت نفت شود. «ما پیش‌بینی می‌کنیم که با وجود هرگونه وعده و وعید احتمالی در نشست وین درباره کاهش تولید، بسیاری از کشورها تا جایی که می‌توانند نفت روانه بازار خواهند کرد تا از فشارهای شدید اقتصادی و افزایش ناآرامی‌های داخلی رها شوند.»

کلنته افزود: صرف‌نظر از آنچه در نشست وین مورد توافق قرار گیرد، این عناصر بنیادین اقتصاد جهانی و نه اوپک خواهد بود که در نهایت قیمت نفت را تعیین خواهد کرد.

اما کلنته هشدار داد که «افزایش اخیر قیمت نفت یک مساله مربوط به اختلال موقتی در تولید است و ربطی به موازنه عرضه و تقاضا ندارد.»

وی افزود، آتش‌سوزی گسترده در آلبرتای کانادا، اختلال در عرضه نفت ونزوئلا و حملات تروریستی به خطوط لوله و پالایشگاه‌های نفت در لیبی و نیجریه عامل بخشی از حذف روزانه 4میلیون بشکه نفت از بازار بوده است. این کارشناس نفتی پیش‌بینی کرده که باتوجه به رشد ضعیف تا منفی اقتصادی کشورهای مختلف جهان، اگر اختلال‌های به وجود آمده در تولید نفت کوتاه‌مدت باشند باید مجددا در انتظار کاهش قیمت نفت بود. کلنته گفت: عربستان برای عقب نیفتادن از رقبایی نظیر ایران و ونزوئلا و حفظ سهمش از بازار، با وجود اینکه در برابر افت قیمت‌های جهانی نفت بسیار آسیب‌پذیر است، همچنان به عرضه مقادیر فراوان نفت به بازار ادامه می‌دهد. وی افزود: «در ماه آوریل، موسسه اعتبارسنجی فیچ، رتبه اعتباری عربستان را به دلیل کاهش طولانی مدت و شدید قیمت نفت کاهش داد و این در حالی بود که تنها 2هفته قبل موسسه مودیز نیز رتبه اعتباری این کشور را تنزل داده بود.»

کلنته تصریح کرد: هرقدر که عربستان تولید خود را افزایش دهد، فشار مالی بیشتری بر آنها وارد خواهد آمد.

«این مساله به خالص درآمد این کشور مربوط می‌شود. رقم سر به سر هر بشکه نفت برای اینکه عربستان بتواند بودجه‌یی متوازن داشته باشد، بشکه‌یی 100دلار است.» وی افزود: عربستان در سال2015، روزانه 9.8میلیون بشکه نفت تولید کرد، درحالی که انتظار می‌رود این رقم در سال جاری میلادی به 10.2 و در سال آینده به 12.5میلیون بشکه برسد و این موجب کاهش بیشتر قیمت جهانی نفت خواهد شد.

کلنته تاکید کرد: «مساله این است که عربستان در شرایطی به تولید بیشتر نفت ادامه می‌دهد که براساس برآوردها در نیمه نخست امسال روزانه 1.5میلیون بشکه نفت مازاد بر تقاضا در بازار وجود داشته است.»

کلنته گفت: ایران که بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند نتواند به وعده‌هایش در زمینه افزایش تولید تحقق ببخشد، از رقم وعده داده شده فراتر رفته و به تولید 3.6میلیون بشکه در روز رسیده است.

مشاهده صفحات روزنامه