سیگنال ریزش احتمالی شاخص تا ۷۳هزار واحد

۱۳۹۵/۰۳/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۴۶۸۰

گروه بورس| علی رمضانیان|

روز گذشته صنعت خودروسازی غول خفته بورس ایران، از خواب رکود و بی‌خبری بیدار شد و نقدینگی پارک شده در بورس را به حرکت درآورد؛ تا جایی که رقم معاملات آخرین روز کاری هفته گذشته را از ۱۷۳میلیارد تومان به ۲۳۷میلیارد تومان ارتقا داد. این افزایش ۲۸درصدی ارزش معاملات تنها به فاصله یک روز، نشان از پول‌هایی دارد که تنها در انتظار محرکی است تا به هیجان در بیاید، اما این حرکت همچنان محتاطانه بوده و تاثیر چندانی در تقویت شاخص نداشت. از سوی دیگر شنیده‌ها حاکی از آن است که قرار است سود حاصل از تجدید ارزیابی محصولات خودرویی معاف از مالیات شود.

در همین رابطه، باقر قربانی تحلیلگر بازار سرمایه در گفت‌وگو با «تعادل» اظهار کرد: شاخص کل به دلیل شارژ مالی در پایان رکود دوساله که مقارن با اجرایی شدن برجام بود، رشد خوبی را تجربه کرد؛ اما به دلیل نداشتن شرایط بنیادی از ادامه رشد باز ایستاد و از کانال ۸۲هزار واحد به ۷۶هزار واحد رسید و حتی می‌توان انتظار کاهش بیشتری را نیز داشت.

این تحلیلگر بورس تهران در ادامه عنوان کرد: در صورت ادامه‌دار بودن روند فرسایشی بازار، اصلاح شاخص کل تا جایی ادامه خواهد داشت که قیمت‌های برخی سهام کاهش یافته و به شرایط خوبی برسند. ممکن است با اصلاح قیمت سهام شاخص تا ۷۳۶۰۰واحد و در مرحله بدبینانه تا رقم ۷۱۴۰۰واحد افت کند که این افت به دلیل شرایط فعلی امکان‌پذیر بوده و بازه زمانی آن نیز بین ۲ تا ۴ هفته خواهد بود. وی در خصوص حمایت شاخص طی روزهای اخیر به‌واسطه رشد گروه خودرویی گفت: اینکه شاخص کل در وضعیت ریزش قرار داشته و یک یا دو صنعت به‌واسطه نقدینگی زیاد به رشد شاخص اقدام کنند، یعنی ریزش را به تاخیر انداخته‌اند و نه اینکه موجب رشد شاخص شده‌اند؛ بنابراین در این حالت عده‌یی که خرید سهام داشته‌اند سهام را خالی می‌کنند و موجب ضرر برخی سهامداران می‌شود.


رشد ۷۶واحدی شاخص کل بورس

بر همین اساس در پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس به رشد ۷۶واحدی بسنده کرد و در ارتفاع ۷۶هزار و ۱۶۰واحدی قرار گرفت. همچنین تعداد ۸۶۱میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۲۳۷میلیارد تومان در ۶۱هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت. بیشترین تاثیر مثبت بر افزایش دماسنج بازار سهام نیز به نام نمادهای معاملاتی خودرو، خساپا و فولاد شد و در مقابل نمادهای معاملاتی وبملت، فارس و وصندوق با افت خود مانع رشد بیشتر شاخص شدند. شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم دیروز مثبت بودند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ـ ارزشی) ۲۷واحد، کل (هموزن) ۵۹واحد، قیمت (هموزن) ۴۸واحد، آزادشناور ۲۷۷واحد و شاخص بازار اول ۵۸واحد و بازار دوم ۱۳۵واحد رشد کردند.


افزایش ارزش معاملات فرابورس

بازار فرابورس در شانزدهمین روز خردادماه شاهد خرید و فروش ۳۴۴میلیون ورقه بهادار به ارزش

۲ هزار و ۲۸۵ میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال بود. آیفکس هم با رشد ۶ واحدی نسبت به روز معاملاتی پیشین نمایشگر عدد ۸۲۰,۴۵ بود و نماد پتروشیمی مارون بیشترین تاثیر را در این وضعیت داشت.

در بازار اول ۴۷ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۱۳۹ میلیارد ریال داد و ستد شد و همین طور ۵۸ میلیون و ۴۷۰ هزار ورقه بهادار به ارزش ۱۷۸ میلیارد و ۵۰ هزار ریال در بازار دوم مورد معامله قرار گرفت. بیشترین حجم و ارزش معاملات سهام در روز یک‌شنبه متعلق به ذوب‌آهن اصفهان با معامله ۲۰ میلیون سهم به ارزش ۶۷ میلیارد ریال بود. در عین حال سهام توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان، صنعتی مینو و زرین معدن آسیا بیشترین افزایش قیمت و صنایع فولاد آلیاژی یزد، البرز بالک و سرمایه‌گذاری مسکن الوند بیشترین کاهش قیمت را در روز گذشته تجربه کردند. در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز بیشترین حجم معاملات متعلق به اوراق مشارکت میدکو بود و ارزش معاملات روزانه در تمام نمادهای اسناد خزانه اسلامی به رقم ۷۱میلیارد و ۷۶۰میلیون ریال رسید. همچنین بیشترین حجم معاملات ‏ETF‏ هم به صندوق سرمایه‌گذاری اعتماد آفرین پارسیان با خرید و فروش یک میلیون و ۶۰۰ هزار سهم اختصاص یافت.

این گزارش حاکی است، دیروز هر ورقه اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در بازه ۸۳۰ تا ۸۴۰هزار ریال مبادله شد. بیشترین افت قیمت مربوط به نماد دی‌ماه ۹۴ بود. در روز گذشته همچنین شاهد بازگشایی نماد معاملاتی شرکت نفت ایرانول و همکاران سیستم پس از برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام و تقسیم سود نقدی هر سهم و نماد معاملاتی شرکت بیمه نوین پس از برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام در خصوص افزایش سرمایه بودیم و نماد معاملاتی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه و عمران استان کرمان با توجه به اطلاعات دریافتی مبنی بر تغییر با اهمیت در اطلاعات پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی ۱۳۹۶ متوقف شد.


جزئیات معاملات تالار نقره‌ای

تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران روز یک‌شنبه ۱۶خردادماه، شاهد عرضه ۷۰هزار و ۶۹۶ تن مواد شیمیایی، مواد پلیمری، سلاپس واکس، قیر، وکیوم باتوم و لوب کات و تالار صادراتی نیز در این روز شاهد عرضه ۲۱هزار و ۵۰۰ تن قیر و لوب کات بود.

شرکت پالایش نفت تبریز با ۱۰ هزار تن قیر و ۲ هزار تن لوب کات سبک، شرکت پالایش نفت شیراز با ۸ هزار تن قیر ۶۰,۷۰ و یک هزار تن قیر MC۲۵۰ و شرکت چتر بام عایق با ۵۰۰ تن قیر۶۰۷۰ در این تالار حضور یافتند.

این گزارش حاکی است، تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران عرضه ۱۰هزار تن شمش هزار پوندی ۹۹,۸ و یک هزار و ۲۷۰ تن شمش آلیاژی، ۶۰ تن بیلت شرکت ایرالکو، ۱۱۰ تن سبد میلگرد ۳۲ تا ۱۰- A۳ شرکت فولاد آذربایجان را تجربه کرد. تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران نیز شاهد عرضه ۱۶۰ تن برنج وارداتی، ۲۰۰ تن جو دامی، ۴۰۰ تن شکر سفید، ۹۶ تن شکر سفید بسته بندی، یک هزار و ۵۰۰ تن گندم دوروم بود.


۱۱هزار قرارداد در بازار مشتقه بورس انرژی

در جریان معاملات آخرین روز هفته گذشته (چهار‌شنبه ۱۲ خرداد ۹۵)، در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یک‌سال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، ۱۱هزار و ۶۲۰ قرارداد به ارزش بیش از ۱۰۸میلیارد و ۹۱۳ میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت.

در این روز در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران نیز کالاهای گاز مایع صنعتی، گاز بوتان و پروپان صنعتی و برش سنگین پتروشیمی بندرامام(ره)، آیزوریسایکل پالایش نفت بندرعباس، قطران ذوب‌آهن اصفهان و نفتای سنگین پالایش نفت تهران در رینگ داخلی مورد عرضه قرار گرفتند که کل معاملات صورت گرفته در این عرضه‌ها و عرضه‌های مازاد معادل ۸۱۰ تن به ارزشی قریب به ۸ میلیارد و ۳۷۸ میلیون ریال بود. از نکات حایز اهمیت معاملات این روز می‌توان به معامله تمام عرضه صورت گرفته نفتای سنگین پالایش نفت تهران و قطران ذوب‌آهن اصفهان به حجمی برابر با ۷۰۰ تن اشاره کرد. طی این جلسه معاملاتی، بازار برق بورس انرژی ایران نیز شاهد معامله ۶۳ قرارداد معادل یک‌هزار و ۵۱۲ مگاوات ساعت به ارزش بیش از ۵۱۴ میلیون ریال بود. گفتنی است در آغاز جلسه معاملاتی این روز نمادهای بار‌ پیک، کم‌‌باری، میان ‌باری و بارپایه روزانه ۱۱ تیر ۹۵ گشایش یافته و در پایان نمادهای بار پیک، کم‌باری، میان‌باری و بارپایه روزانه ۱۶خرداد ۹۵، ۱۷خرداد ۹۵، ۱۸خرداد ۹۵ و ۱۹خرداد ۹۵ متوقف شدند. در مجموع ارزش کل معاملات این روز بورس انرژی ایران به بیش از ۱۱۷میلیارد و ۸۰۶ میلیون ریال بالغ شد.

از سوی دیگر در جلسه معاملاتی دیروز (یک‌شنبه ۱۶ خرداد ۹۵)، کالاهای آیزوریسایکل پالایش نفت اصفهان و تبریز، حلال ۴۰۰، ۴۰۲ و ۴۱۰ پالایش نفت اصفهان، حلال ۴۰۲، ۴۰۴ و آیزوفید پالایش نفت تبریز، بنزول واحد کک‌سازی و پالایش قطران زرند و متانول پتروشیمی زاگرس در رینگ داخلی بورس انرژی ایران عرضه شد. عرضه‌های فوق در کنار معاملات مستمر قراردادهای سلف موازی استاندارد برق و نفت کوره در بازار مشتقه، بازار دیروز بورس انرژی ایران را رقم زد.

مشاهده صفحات روزنامه