توسعه همکاری های ایران و بنگلادش در گردشگری مذهبی و زیارتی

۱۳۹۵/۰۳/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۵۲۰۰

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با سفیر بنگلادش در تهران بر توسعه همکاری‌های ایران و بنگلادش در زمینه گردشگری مذهبی و زیارتی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی، مسعود سلطانی‌فر، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با مجیبر رحمان بویان سفیر جدید بنگلادش در تهران با اشاره به فضای جدید پس از اجرای برجام و لغو تحریم‌های ناعادلانه، گفت: با توجه با اشتراکات فرهنگی و دینی دو کشور، زمینه توسعه همکاری‌ها در تمامی ابعاد بین ایران و بنگلادش وجود دارد.

وی با بیان اینکه حجم مبادلات اقتصادی دو کشور در حال حاضر قابل توجه نیست، یادآور شد: باید با استفاده از ظرفیت‌های متقابل ایران و بنگلادش، در یک دوره ۵ساله حجم مبادلات دو کشور را افزایش دهیم.

معاون رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت‌های گردشگری در فرآیند توسعه فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، مورد توجه جدی دولت است، یادآور شد: براساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله، آمار فعلی گردشگران ورودی به ایران که ۵ میلیون و ۲۰۰هزار نفر است طی ۱۰ سال آینده باید به ۲۰میلیون نفر برسد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: با توجه به اشتراکات مذهبی و دینی بین مردم دو کشور، ما می‌توانیم امکانات مناسبی را در بخش گردشگری مذهبی و زیارتی در اختیار مردم بنگلادش قرار دهیم.

سلطانی فر اضافه کرد: همچنین با توجه به وجود توان کارشناسی و فنی ایران در زمینه میراث فرهنگی، امکان انتقال تجربیات در زمینه کاوش، مرمت و بازسازی اماکن تاریخی و فرهنگی به متخصصان کشور بنگلادش وجود دارد.

وی گفت: همکاری‌های موزه‌ای، برگزاری نمایشگاه‌هایی از آثار موزه‌یی ایران و بنگلادش در دو کشور و همچنین برگزاری هفته‌های فرهنگی از دیگر زمینه‌های افزایش همکاری بین دو کشور است.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به اینکه تولیدات صنایع دستی بنگلادش جایگاه ویژه‌یی دارد، تصریح کرد: ایران در کنار چین و هند، سه قدرت بزرگ تولید‌کننده صنایع دستی در جهان هستند و ما در این حوزه نیز آمادگی انتقال تجربیات به هنرمندان و صنعتگران کشور بنگلادش را داریم.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: زمینه‌های همکاری در تمامی بخش‌ها بین دو کشور وجود دارد.

استفاده از دانش و تجربه ایران

در ادامه این دیدار، مجیبر رحمان بویان سفیر جدید بنگلادش در تهران با بیان اینکه مردم دو کشور تمایل مثبتی به یکدیگر دارند، تصریح کرد: تعاملات بسیار زیادی از گذشته بین دو کشور وجود داشته است و همچنین ایران و بنگلادش دارای ابعاد فرهنگی مشترک هستند.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط و فضای جدید که در جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده است، بنگلادش علاقه‌مند به توسعه روابط در تمامی زمینه‌ها با این کشور است.

سفیر بنگلادش در تهران اضافه کرد: در چند ماه گذشته هیات‌های تجاری دو کشور به ایران و بنگلادش سفر کرده‌اند و با فرصت‌های کسب و کار و افزایش تعاملات آشنا شده‌اند.

رحمان بویان تصریح کرد: با توجه به وجود اماکن و مقاصد گردشگری که در بنگلادش وجود دارد ما می‌توانیم از دانش و تجربه ایران در زمینه توسعه گردشگری کشورمان بهره‌مند شویم.

وی تاکید کرد: ایران برای بسیاری از مردم بنگلادش مقصدی جذاب است و باید شرایط افزایش تبادل گردشگر بین دو کشور فراهم شود.

800هتل در حال ساخت است

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در رویدادی دیگر، از ساخت حدود ۸۰۰ هتل در کشور خبر داد و گفت: ۱۲ هلدینگ هتل‌سازی خارجی در نوبت مذاکره با ایران هستند.

به گزارش ایسنا، مسعود سلطانی‌فر با اعلام اینکه صنعت گردشگری وارد دوره شکوفایی شده است، گفت: هم‌اکنون 1600پروژه گردشگری درحال ساخت است که ۸۰۰پروژه آن مربوط به هتل می‌شود.

او سپس با اشاره به اشتیاق سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در بازار ایران، اظهار کرد: درحال حاضر حدود ۱۲هلدینگ هتل‌سازی خارجی در نوبت مذاکره با ایران هستند. بسته سرمایه‌گذاری خارجی با برآورد ۳۰میلیارد دلار نیز آماده شده است.

معاون رییس‌جمهور گفت: لغو تحریم‌ها باعث نوسازی ایرلاین‌های ایران شده و اطلاع دارم که چندین شرکت هواپیمایی خارجی برای خدمات‌دهی به ایران اعلام آمادگی کرده‌اند.

سلطانی‌فر که از شبکه تلویزیونی جام‌جم با مخاطبان ایرانی مقیم خارج از کشور سخن می‌گفت، اظهار کرد: ایران، چین و هند سه قدرت بزرگ صنایع‌دستی دنیا هستند، اما با این حال ایران صنایع دستی لاکچری به چین می‌فروشد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه از پرداخت وام ارزان قیمت به صادرکنندگان صنایع دستی خبر داد و افزود: براساس برنامه ششم توسعه، صادرات صنایع دستی در پایان این برنامه باید به مرز یک میلیارد دلار برسد، برای همین ما از همه تجار ایرانی مقیم خارج از کشور می‌خواهیم در این بخش فعال شوند.

مشاهده صفحات روزنامه