چاپ غذا تا سال ۲۰۲۰
نیچ چاپگرهای سهبعدی هر روز مرزهای جدیدی را در مینوردند و اینبار نوبت به تهیه انواع غذاهای خوشمزه با استفاده از این ابزار رسیده است. محققان دانشگاه کلمبیا در حال طراحی چاپگر خانگی ویژهیی هستند که به افراد امکان میدهد به جای پختن غذا آنها را بهطور سه بعدی چاپ کرده و میل کنند. اجرای این طرح توسط گروهی به سرپرستی پروفسور هاد لیپسون صورت میگیرد. چاپگر یادشده میتواند پورههای مواد مختلف یخ زده را دریافت کرده و آنها را در قالب غذاهای مختلف و ترکیبات متنوع با انواع طعمها بیرون دهد. پخت غذا هم در فرآیند تبدیل این پورهها به محصولاتی سهبعدی صورت میگیرد. البته این چاپگر سهبعدی هنوز در مراحل اولیه طراحی است ولی انتظار میرود تا چهار سال دیگر عموم مردم بتوانند از نسخه نهایی آن استفاده کنند. استفاده از چنین محصولی برای مردمان دنیای امروز که دیگر مثل سابق نمیتوانند وقت زیادی را صرف آشپزی کنند و دوست دارند به سرعت چیزی را برای خوردن آماده کنند و البته نگران تبعات استفاده از برخی غذاهای آماده صنعتی هستند، جذابیتهای خاص خود را خواهد داشت. از جمله دیگر مزایای این روش میتوان به کاهش قابل توجه دورریز و اسراف
مواد غذایی، تهیه انواع جدیدی از مواد غذایی لایه لایه و کنترل دقیق محتوا و کالری هر غذا اشاره کرد. می توان انتظار داشت سرآشپزهای خلاق با استفاده از چاپگرهای سهبعدی غذاهای جالب و عجیب و غریبی را تدارک ببینند و عصر جدیدی را برای دنیای پخت و پز تدارک ببینند.