کوتاه از خبر
وضعیت بهداشتی گندم سیلوها بررسی میشود
ایرنا کارشناس ارشد تغذیه اداره نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: تمام گندمهای وارده به کارخانههای آردسازی و همچنین مراکز ذخیرهسازی (سیلوها) از نظر بهداشتی مورد ارزیابی قرار میگیرد. زهره پوراحمد افزود: از آنجا که علاوه بر تامین امنیت مواد غذایی در کشور تضمین سلامت و ایمنی مواد غذایی حائز اهمیت است بنابراین گندمهای وارده به کارخانههای آردسازی و همچنین مراکز ذخیرهسازی از نظر مقدار فلزات سنگین آلاینده سرب و کادمیوم، مایکوتوکسینها، کپک و سایر عوامل خطر زا مانند سن زدگی، بررسی میشوند. پور احمد گفت: این بررسیهای طبق مقررات و دستورالعملهای اعلام شده به معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام میشود. وی خاطرنشان کرد: سیلوهای نگهداری گندم مشمول اخذ پروانههای بهداشتی هستند و مسوول فنی این سیلوها، پروانه خود را از معاونتهای غذا ودارو اخذ کردهاند. به گزارش سازمان غذا و دارو، کارشناس ارشد تغذیه اداره نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی یادآور شد: سالانه حدود 10 تا 11میلیون تن گندم در کشور مصرف میشود که حدود هفت میلیون تن آن
جهت مصارف نانوایی است. پور احمد اظهار کرد: گندمهای وارداتی سال گذشته در مبادی ورودی مورد کنترلهای لازم قرار گرفته است.
تامین بودجه برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
ایسنا معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: اکنون درحال تدوین برنامه ملی هستیم و رایزنیهای لازم را برای تامین بودجه آن انجام میدهیم. شهیندخت مولاوردی با بیان اینکه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به مرحله اجرایی در سطح ملی میرسد، اظهار کرد: اکنون در حال بررسیهای نهایی و جمعبندی طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار (پایلوت شهرری) هستیم. الگوی موثری را برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ترسیم کردهایم و قصد داریم آن را به کل کشور تعمیم دهیم. وی در ادامه گفت: گزارشهای استانهای مختلف را در زمینه اجرای برنامههای مشابه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و تجارب موفق آنها در این طرحها جمعبندی کردهایم. سال گذشته طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به صورت آزمایشی در شهرستان ری اجرا شد.
مالیات 700 میلیاردی پزشکان در سال
فارس معاون نظارت سازمان نظام پزشکی در رابطه با اینکه سازمان امور مالیاتی اعلام کرده مالیات پزشکان در سال 700میلیارد تومان بوده و آنها فقط 150میلیارد را میپردازند، گفت: این سازمان مالیات مطبها را اعلام و مالیات موسسات را حساب نمیکند. محمد جهانگیری در رابطه با عدم پرداخت مالیات از سوی پزشکان، گفت: ما در سازمان امور مالیاتی بحث کردیم که تقویت بخش دولتی و خصوصی شفافسازی اتفاق بیفتد این در حالی است که میزان حقوقبگیران در جامعه پزشکی افزایش یافته و متوسط مالیاتی که برای حقوق بالا رفته از بخش مطب به بخش دولتی جابهجا شده است. وی با اشاره به اینکه این بحث مغفول مانده، گفت: سازمان امور مالیاتی دریافتی مطبها را اعلام میکند و دریافتیهای موسسات را حساب نکرده است که اگر آنها را هم محاسبه کند رقم اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی که گفته شده مالیات پزشکان در سال 700میلیارد تومان است اما آنها 150میلیارد تومان فقط پرداخت میکنند برطرف میشود. معاون نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: برآوردها هم تخمینی است در جایی سازمان مالیاتی هم گفته جامعه صنفی پزشکان جزو خوش حسابترین صنفها هستند و به تناسب درآمدهای چند سال
اخیرشان شفاف شده و رصد میشود. جهانگیری گفت: البته توسعه در مراکز سلامت شامل مالیات نمیشود و اکنون بسیاری از موسسات و مراکز درمانی هستند که در حال بازسازی توسعه و استهلاک هستند. وی گفت: در حال حاضر مراجعه به بخش دولتی از 80درصد به 85درصد افزایش یافته است و مراجعه به بخش خصوصی از 80درصد به 60درصد کاهش یافته است. معاون نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: حدود 50درصد هزینههای ما در سلامت در حوزه دارو و مواد مصرفی است در نتیجه به حوزه درآمدهای پزشکان برنمیگردد. جهانگیری گفت: اینکه گفته شده مالیات پزشکان 700میلیارد تومان است، بر این اساس است. وی افزود: پزشکان به مالیات معتقدند و در همین رابطه از امور مالیاتی سوال داریم چرا از پزشکانی که به خوبی مالیات خود را میپردازند حمایت نمیشود در حالی که سیستم مالیات دو طرفه است اما حمایتی وجود ندارد بنابراین باید آنان متناسب شود تا مشارکتها هم افزایش یابد.
50 میلیارد ریال مطالبات مانده کشاورزان
ایرنا قائم مقام امور بازرگانی وزارت جهادکشاورزی گفت: از ابتدای فصل برداشت تا به امروز 10میلیون و 150هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده و بخشی از مطالبات آنها باقیمانده است و در تلاشیم منابع لازم را تامین کنیم. علی اکبر مهرفرد در پنجمین نشست هم اندیشی صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون 70هزارمیلیارد ریال از مطالبات کشاورزان پرداخت شده و حدود 50هزارمیلیارد ریال باقیمانده است. وی درباره عرضه جو کشاورزان گفت: امسال خرید جو از طریق بازار سرمایه (بورس) انجام شد به این معنی که کشاورزان محصولات خود را در بورس عرضه و 48 ساعت بعد وجه آن را دریافت میکردند. وی ادامه داد: در صورتی که دریافتی آنها کمتر از میزان قیمت خرید تضمینی محاسبه شده باشد مابه التفاوت آن تا قیمت خرید تضمینی را دولت پرداخت میکند. قائم مقام وزیر جهادکشاورزی با اشاره به خوب بودن وضعیت تولید جو در کشور، گفت: به این دلیل امسال عرضه از تقاضا پیشی گرفت، اما اکنون تقاضا افزایش یافته است بهطوری که روزانه حدود 50 هزارتن جو در بورس معامله میشود. مهرفرد گفت: کشاورزان هر کیلوگرم جو را با قیمت حدود 7هزار تا 7هزارو500 ریال در بورس عرضه و مابه التفاوت را از دولت دریافت میکنند.