اخبار
پیشنهاد حذف مالیات از حق کمیسیون معاملات مسکن
رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره سازوکار انجام معاملات گفت: دفاتر مشاور املاک مجاز هستند ۹درصد از مبلغ کمیسیون را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از متعاملان دریافت کنند و مشاوران املاکی که این مبلغ را نگیرند، باید آن را از جیب خودشان به سازمان امور مالیاتی بپردازند. حسام عقبایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مالیات بر ارزش افزوده مصوبه مجلس شورای اسلامی است و شغل مشاوران املاک هم مشمول آن میشود البته با توجه به عملکرد برگه مشاغلی که سازمان امور مالیاتی صادر میکند معمولا چندین برابر آن ۹درصد را از دفاتر املاک وصول میکند. رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور ادامه داد: خواسته اتحادیه این است که مالیات بر ارزش افزوده را حذف کنند تا موجران، مستاجران و مشاوران املاک از این وضعیت رهایی یابند، این مبلغ بار اضافهیی به دوش مستاجران و موجران تحمیل میکند و مشاوران املاک مجبورند آن را وصول کنند. به گفته عقبایی، در معاملات خرید و فروش اصلا ارزش افزوده مفهومی ندارد؛ زیرا چیزی به قرارداد اضافه نمیشود که مالیات به آن تعلق بگیرد، بهطور مثال، مالیات بر ارزش افزوده یک میلیون تومان کمیسیون ۹۰هزار تومان میشود که در بسیاری
موارد طرفین معامله از پرداخت آن سر باز میزنند. بنابراین ارزش افزودهیی در این میان وجود ندارد. وی درباره این مساله که برخی دفاتر مشاور املاک برای پایین آوردن مبلغ کمیسیون از ارائه کد رهگیری امتناع میکنند، گفت: عدم ارائه کد رهگیری عواقب خطرناکی برای مشاوران املاک دارد. مثلا اگر پول پیش مستاجر پایمال شود بنگاه باید آن را بپردازد یا اگر فروشنده ملکی را به دو نفر بفروشد بنگاه مقصر است.
زیستپذیری در تهران بهشدت پایین است
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: زیستپذیری در کلانشهر تهران از نظر آلودگی هوا، ترافیک، ناکارآمدی زیرساختها، عدم ایمنی سکونتگاهها و سایر مولفههای کیفیت زندگی بهشدت در مخاطره قرار دارد. محمدسعید ایزدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بررسیها و مشاهدات عینی از بافتهای ناکارآمد شهر تهران نشان میدهد، شاخصهای کیفیت زندگی در این مناطق در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار دارد. ایمنی، امنیت، برخورداری از خدمات شهری و کارآمدی زیرساختهای شهری همگی ازجمله کیفیتهای مورد انتظارند. وی افزود: بخشهای قابل توجهی از کلانشهر تهران هماکنون در بحرانیترین شکل کیفیت زندگی قرار دارد و زیستپذیری در این شهر از نظر آلودگی هوا، ترافیک، ناکارآمدی زیرساختها، عدم ایمنی سکونتگاهها و سایر مولفههای کیفیت زندگی بهشدت در مخاطره قرار دارد.
افزایش توفان ریزگردها به 300 بار در سال
ریزگردها در سالهای اخیر به عنوان مهمترین منبع آلودگی هوای کشور ما در 6ماه نخست سال شناخته میشود. به گزارش «تعادل»، نگاهی منطقهیی به این پدیده خطرناک نشان میدهد کشورهای خاورمیانه با بدترین صدمات ناشی از هجوم ریزگردها مواجه میشوند. براساس گزارش کارشناسان سازمان ملل، تعداد توفانهای گرد و خاک کشور عراق در 15سال آینده میتواند از تعداد 120مرتبه کنونی تا 300مرتبه در هر سال افزایش یابد. دانشمندان سازمان ملل پیش بینی میکنند که امکان وقوع 300توفان گرد و غبار در سالهای پیشرو در عراق وجود دارد. این دانشمندان میگویند با افزایش قابل توجه توفانهای گرد و خاک، بیشترین آسیبهای بهداشتی متوجه خاورمیانه میشود و ایران و کویت بیش از سایر کشورها در معرض گردوغبار و ریزگردهایی هستند که از کشورهای عراق و سوریه وارد این کشورها میشوند. سوءمدیریت زمین و آب، در کنار درگیریهای این منطقه و همچنین تغییرات آب و هوایی از عوامل کلیدی این معضل هستند و طبق نظر هواشناسان، توفان شن و ماسه و گرد و غبار، در مکانهای جدید مانند برخی نقاط آسیای مرکزی نیز اتفاق میافتد.
نتایج بررسیهای واحد پایش و پیشبینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران مشخص کرده که در 15سال گذشته افزایش قابل توجهی در فراوانی و شدت توفانهای گرد و غبار و هجوم ریزگردها در منطقه خاورمیانه رخ داده است. یکی از منابع اصلی انتشار ریزگردها، عراق است؛ جایی که جریان آب رودخانهها به علت ساخت سد در کشورهای بالادستی عراق با کاهش روبهرو شده است و خود منجر به ناپدید شدن باتلاقها و خشک شدن دریاچهها هم در عراق و هم در ایران شده و رسوبات آن منبع اصلی انتشار ریزگردها در منطقه میشود.