اخبار بورس

۱۳۹۵/۰۶/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۰۹۲۸

شهریور سررسید دومین مرحله از اسناد خزانه

طبق هماهنگی‌های صورت گرفته تا 17شهریور95 متقاضیان، پیمانکاران و دارندگان اسناد خزانه باید شماره حساب بانکی خود را به یکی از کارگزاران عضو فرابورس اعلام کنند تا مبالغی که از طرف دولت تامین شده، در روز سررسید از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، به حساب دارندگان اسناد خزانه واریز شود.

به گزارش «تعادل»، مدیرعامل فرابورس ایران با اعلام این خبر افزود: طبق هماهنگی‌های صورت گرفته تا تاریخ 17شهریور95، متقاضیان، پیمانکاران و دارندگان اسناد خزانه باید شماره حساب بانکی خود را به یکی از کارگزاران عضو فرابورس اعلام کنند تا مبالغی که از طرف دولت تامین شده، در روز سررسید از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، به حساب دارندگان اسناد خزانه واریز شود. امیر هامونی افزود: این دومین مرحله از اسناد خزانه اسلامی است و می‌توان گفت تاکنون 2000میلیارد تومان ازسوی دولت در سررسیدهای مختلف به پیمانکاران و دارندگان این اوراق پرداخت شده است.

مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه در حال حاضر 5000میلیارد تومان اسناد خزانه در بازار موجود است، گفت: از سال گذشته که این بازار بدهی فعالیت خود را آغاز کرده، بالغ بر 4000تومان معامله صورت گرفته و نقد شده است که هم‌اکنون نیز در حال پذیرش 10هزار میلیارد تومان اسناد خزانه جدید هستیم تا به شکل تدریجی وارد بازار کنیم. وی اطمینان داد: پیمانکاران در صورت تمایل اگر نیاز به نقدینگی داشته باشند، می‌توانند در بازار اقدام به فروش کنند و به نقدینگی دست یابند. خاطرنشان می‌شود اسناد خزانه اسلامی در مرحله اول با نماد معاملاتی اخزا 1 در تاریخ 23اسفند93 منتشر شد که مبلغ آن 1000میلیارد تومان بود و در تاریخ 23اسفند94 مبلغ اسمی آن در سررسید تسویه شد. همچنین اسناد خزانه در مرحله دوم با نماد معاملاتی اخزا 2 در تاریخ 21شهریور94 منتشر شد که مبلغ آن هم 1000میلیارد تومان بود. این اوراق یک‌ساله منتشر شده و سررسید آن 21شهریور95 خواهد بود.


افزایش نقدشوندگی سهام

با عملیات بازارگردانی

تاکنون بازارگردان‌ها صرفا در بازار صکوک به عملیات بازارگردانی می‌پرداختند اما با ورود بازارگردان‌ها به اوراق سهام شاهد آغاز این فعالیت در خصوص سهام شرکت‌های «گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران» و «بانک گردشگری» نیز خواهیم بود که این دو شرکت به عنوان نخستین شرکت‌هایی هستند که بازارگردان معاملات سهام آنها را مورد حمایت قرار می‌دهد.

به گزارش «تعادل» معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس با بیان این مطلب گفت: تاکنون بازارگردان‌ها صرفا در بازار صکوک به عملیات بازارگردانی می‌پرداختند اما با این اتفاق شاهد آغاز این فعالیت در خصوص سهام شرکت‌های «گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران» و «بانک گردشگری» نیز خواهیم بود که این دو شرکت به عنوان نخستین شرکت‌هایی هستند که بازارگردان معاملات سهام آنها را مورد حمایت قرار می‌دهد. بهنام محسنی با بیان اینکه هدف از وجود بازارگردان در جریان معاملات هر نوع ورقه بهادار اعم از سهام یا اوراق، تنظیم عرضه و تقاضای بازار است، تاکید کرد: تحدید دامنه نوسان، افزایش نقدشوندگی ورقه بهادار و تنظیم عرضه و تقاضای بازار از جمله مهم‌ترین مزایایی است که با حضور بازارگردان در جریان معاملات هر نوع ورقه بهادار می‌توان به آنها دست یافت.

معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران با اشاره به اینکه فعالیت بازارگردانی، مسیری برای کاهش هرگونه محدودیت‌های معاملاتی در خصوص اوراق بهادار است، افزود: بازارگردان پس از قبول این مسوولیت می‌تواند دامنه نوسان را تعیین کند که در خصوص این دو سهام شاهد افزایش آن به حداقل دوبرابر دامنه نوسان پیشین؛ یعنی 10 درصد بودیم و البته امکان افزایش بیشتر آن با درخواست بازارگردان و تایید فرابورس ایران و سازمان بورس وجود دارد. وی با اشاره به اینکه عملیات بازارگردانی، ضمن کاهش محدودیت‌های موجود در معاملات سهام از جمله تشکیل صف‌های خرید و فروش طولانی، به کشف بهتر قیمت سهام نیز کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: در این میان از آنجا که حجم مبنا نیز در خصوص سهامی که دارای بازارگردان هستند، برداشته می‌شود و قیمت پایانی بدون احتساب حجم مبنا تعیین می‌شود، در مجموع معاملات روان‌تر و با درجات نقدشوندگی بالاتری را شاهد خواهیم بود. محسنی با بیان اینکه بازارگردان به عنوان حامی اوراق بهاداری که ناشر منتشر می‌کند، اقدام به خرید سهام در حدود نوسانی پایین کرده و از ورقه بهادار حمایت می‌کند، افزود: همچنین در زمانی که فشار تقاضا روی سهم وجود داشته باشد، بازارگردان طبق قراردادی که متعهد شده است اقدام به فروش اوراق در حدود نوسانی بالا می‌کند تا بتواند میزان عرضه و تقاضا را کنترل کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا علاوه بر سهام این دو شرکت، سهام دیگر شرکت‌ها نیز می‌توانند از وجود بازارگردان‌ها در جریان معاملات خود استفاده کنند یا خیر، توضیح داد: طراحی دستورالعمل مربوطه به نحوی است که بازارگردان می‌تواند نسبت به بازارگردانی روی هر نوع ورقه بهادار اعلام آمادگی کند.


عرضه محصولات پتروشیمی

در بورس کالا تعیین تکلیف شد

شورای رقابت ضمن مخالفت با خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا وضعیت عرضه محصولات پتروشیمی را تعیین تکلیف کرد.

به گزارش «تعادل» شورای رقابت در دویست و شصت و دومین جلسه خود که برای بررسی بازار محصولات پتروشیمی با تمرکز بر عرضه در بورس کالا با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شده بود، تصمیمات لازم را اتخاذ کرد. در این جلسه ابتدا گزارش مختصری توسط مسوولان مرکز ملی رقابت از روند بررسی‌ها و نتایج اقدامات صورت گرفته در راستای تکلیف شورای رقابت مبنی بر تهیه دستورالعمل عرضه محصولات پتروشیمی ارائه شد. سپس وزیر صنعت، معدن و تجارت نقطه نظرات خود را در مخالفت با طرح پیشنهادی مطرح و در ادامه معاون این وزارتخانه موارد را به تفکیک و با توضیحات مطرح کردند.

متقابلا اعضای جلسه به ویژه سازمان بازرسی، آقایان محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، سلطانی‌نژاد رییس بورس کالا و محتشمی‌پور نماینده شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین اعضای شورای رقابت نظرات و استدلال خود را در خصوص موارد اعلامی مطرح کردند.

مشاهده صفحات روزنامه