ارتقای سطح کیفی دانشگاهها با توسعه علم و فناوری
ایسنا| در صورتی که سطح کیفی دانشگاهها افزایش پیدا کند، باعث توسعه علم و فناوری در کشور میشود.
ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در همایش علمی نخبگان که با حضور مسوولان و اساتید دانشگاهی، خیران مدرسهساز کشور و برخی چهرههای ماندگار برگزار شد، در سخنانی به اهمیت سرمایههای انسانی و فکری اشاره کرد و گفت: سرمایههای فکری و انسانی از بزرگترین سرمایههای یک کشور است.
وی به تاسیس بنیاد عملی نخبگان با هدف حمایت از استعدادهای برتر علمی کشور اشاره کرد و گفت: در همین راستا برای تربیت و پرورش این استعدادها، کارهای مطالعاتی در این خصوص انجام شده است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران افزود: کاری که در این بنیاد انجام میشود در راستای مردمی کردن و اشتغالزایی دانشی است و اعتقاد داریم که اگر سطح دانشگاهها کیفیت بهتری یابد، زمینه بیشتری برای توسعه علم و فناوری در کشور به وجود میآید.
کاظم قلمچی از خیران مدرسهساز در این همایش گفت: اخیرا پژوهش جهانی مهمی در رابطه با مهمترین استراتژیهای آموزشی برای دانشآموزان صورت گرفته است. از جمله استراتژیهایی که میتوان از آنها نام برد کاهش جمعیت کلاسها و تفکیک دانشآموزان است که هر دوی آنها نتیجه منفی به دنبال دارد. وی افزود: استراتژی اول در این رتبهبندی که موثرترین آن هم بهشمار میرود، بازخورد مثبت به دانشآموزان (feedback to pupils) است. دومین استراتژی در این رتبهبندی بحث فراشناختی (Meta Cognitive) است یعنی اینکه دانشآموز بتواند درباره روشهای یادگیری خودش بهطور واضح و شفاف بیندیشد.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از بحثهایی که با جدیت در بنیاد دنبال میشود، بحث عدالت آموزشی است. موفقیت چشمگیر دانشآموزان روستایی و دانشآموزان نابینا از موفقیتهای بنیاد است و خوشحال هستیم که توانستهایم در حوزه توسعه علم و دانش و عدالت آموزشی به نوبه خود تاثیر خوبی داشته باشیم.
محمدرضاحافظی، رییس جامعه خیرین مدرسهساز کشور گفت: راه توسعه علم و دانش راه خداست. اینگونه رویدادها و تلاشهای صورت گرفته سالانه برای دانشآموزان در ارتقای علمی کشور سهم مهمی دارد.
وی افزود: جامعه خیرین مدرسهساز کشور وارد بیستمین سال حیات خود شده است. تعداد خیران در داخل کشور در حال حاضر بیش از 650 هزار نفر است و در حدود یک هزار نفر خیر نیز در خارج از کشور وجود دارد. در سال جاری با وجود شرایط نامطلوب اقتصادی، خیران کشور بیشتر از یک هزار میلیارد تومان در این زمینه کمک کردهاند.
گفتنی است در این مراسم تعداد 117 دانشآموز از استانهای مختلف شرکت داشتند. پدیده جدیدی که در جشن امسال اتفاق افتاد درخشش روستاییان، بازگشت تهرانیها و تداوم موفقیت نابینایان بود.