کوتاه از کشاورزی

۱۳۹۵/۰۶/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۰۹۶۷

جغرافیای کشاورزی کشور رو به کاهش است

معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر اینکه کشاورزی دانش بنیان ضرورت کشور است، گفت: جغرافیای کشاورزی کشور روز به روز کاهش پیدا می‌کند. به گزارش مهر، اسکندر زند در هفتمین کنگره علوم دامی ایران افزود: طی یک هفته گذشته کنگره‌های گوناگونی در بخش‌های مختلف کشاورزی و علوم دامی برگزار شده است. وی با بیان اینکه کشاورزی دانش بنیان ضرورت کشور است، افزود: ظرف ۱۳سال آینده یک میلیارد نفر به جمعیت جهان اضافه می‌شود. زند با اعلام اینکه تامین غذای جمعیت از جمله وظایف ما محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: شرایط تامین غذا از نظر منابع کار را سخت‌تر می‌کند، تولید در این بازه زمانی مشکل است. معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر لزوم استفاده از دانش برای توسعه تولید، تصریح کرد: کشاورزی به عوامل طبیعی و غیر طبیعی بستگی دارد. وی بیان کرد: سال ۵۰ حدود ۵۰‌هزار چاه در کشور وجود داشت این آمار در سال جاری به ۷۷۰‌هزار چاه رسیده که عدد قابل توجهی است. زند با تاکید بر اینکه تامین آب در جوامع کنونی با مشکلات عدیده‌یی رو به رو شده است، گفت: جغرافیای کشاورزی کشور روز به روز کاهش پیدا می‌کند، این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.


قیمت هر کیلو دام زنده 130هزار ریال

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی قیمت هرکیلوگرم گوسفند زنده کیفی از لحاظ نژاد را بین 130 تا 135‌هزار ریال برآورد کرد و گفت: با توجه به نزدیک شدن روز عید سعید قربان احتمال افزایش اندک آن وجود دارد. به گزارش ایرنا، اصغر ملکی وضعیت گوشت قرمز گوسفندی افزود: هفته گذشته قیمت گوشت گوسفندی به همین میزان بوده و نرخ این محصول نسبت به هفته قبل از آن تغییری نداشته است. وی اظهار داشت: اکنون قیمت لاشه گوسفندی بدون دنبه تحویل به مغازه‌دار بین 300 تا 310‌هزار ریال و شقه بدون دنبه بین 330 تا 350‌هزار ریال به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود. وی تصریح کرد: گوشت گوسفندی بسته‌بندی در فروشگاه‌ها شامل این قیمت‌گذاری نمی‌شود و تفاوت قیمت گوسفند زنده با عرضه گوشت آن وجود برخی ضایعات است. ملکی توضیح داد: باید نصف وزن یک گوسفند ذبح شده گوشت و بقیه شامل کله و پاچه، پوست، شکم و دیگر ضایعات باشد، در حالی که وزن گوشت کمتر است. به گفته وی بطور معمول باید به اندازه وزن یک گوسفند 40کیلوگرمی حداقل 20کیلوگرم گوشت حاصل شود که برخی دامداران با ترفندهایی از جمله مصرف آب، نمک و جو وزن گوسفند را در زمان فروش افزایش می‌دهند که پس از ذبح از یک گوسفند 40 کیلوگرمی 13 کیلوگرم گوشت نیز به دست نمی‌آید.


آغاز خصوصی‌سازی تحقیقات آب و خاک

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب با بیان اینکه خصوصی‌سازی تحقیقات در زمینه آب و خاک به تازگی در کشور آغاز شده است، گفت: این اقدام بسیار مهم است و می‌تواند در اشتغالزایی دانش‌آموختگان نیز بسیار موثر باشد. به گزارش فارس کامبیز بازرگان در گردهمایی ملی برنامه‌ریزی تحقیقات مدیریت پایدار خاک و آب در کرج افزود: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در زمینه توسعه کشاورزی انجام دهیم، رفع چالش‌ها در زمینه آب و خاک است. وی ادامه داد: در این زمینه و یکی از مهم‌ترین اقدامات خصوصی‌سازی تحقیقات در زمینه خاک و آب است تا بتوانیم به اهداف موردنظر دست پیدا کنیم. این مسوول با بیان اینکه خصوصی‌سازی تحقیقات در زمینه آب و خاک به تازگی در کشور آغاز شده است، خاطرنشان کرد: البته این اقدام بسیار مهم است و می‌تواند در اشتغالزایی دانش‌آموختگان نیز بسیار موثر باشد. بازرگان در ادامه سخنان خود تصریح کرد: متاسفانه برخی به خصوصی‌سازی نگاه افراطی داشته و این مهم را تهدیدی برای بخش کشاورزی می‌دانند، اما با خصوصی‌سازی می‌توانیم بخش قابل توجهی از مشکلات را در بخش کشاورزی مرتفع کرده و به سمت توسعه و پیشرفت بیشتر سوق داده شویم. وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه موسسه تحقیقات خاک و آب به عنوان بزرگ‌ترین موسسه تخصصی در حوزه خاک و آب است، تاکید کرد: با وجود تمام چالش‌ها در حوزه آب و خاک اما تمام تلاش خود را برای رسیدن به موفقیت‌ها در پیش گرفته‌ایم.


کمک فناوری‌های هلند به مدیریت منابع آب ایران

مشاور وزیر کشاورزی هلند گفت: با دانش و فناوری‌های خود می‌توانیم به ایران در مدیریت منابع آبی در زمینه کشاورزی کمک کنیم. به گزارش ایرنا، لئون لومار در دیدار با شماری از فعالان اقتصادی استان زنجان افزود: کشاورزی، آب بسیار زیادی نیاز دارد و ایران با چالش جدی آب مواجه است. وی یادآورشد: هلند علاوه بر آنکه از منابع آبی خوبی برخوردار است، دانش فنی پیشرفته‌یی در زمینه مدیریت منابع آب و استفاده از این مایه حیات در کشاورزی دارد. لومار اظهار کرد: به زودی با همکاری پژوهشگران، پروژه‌یی در زمینه کاهش ضایعات بعد از برداشت میوه آغاز می‌شود و نتایج این پژوهش می‌تواند در اختیار ایران نیز قرار گیرد. مشاور وزیر کشاورزی هلند گفت: همکاری این کشور با ایران با ورود موسسه‌های پژوهشی آغاز شده است. وی خاطرنشان کرد: فناوری‌هایی که در زمینه کشاورزی در اختیار هلند قرار دارد، می‌تواند برای ایران بسیار مفید باشد. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در ادامه این دیدار به ظرفیت‌های گردشگری این استان اشاره کرد و زنجان را دارای پتانسیل تولید 60نوع محصول کشاورزی برشمرد. حسین جعفری ادامه داد: زنجان 2 میلیون هکتار زمین برای کشاورزی در اختیار دارد که سالانه از آن نزدیک به 3میلیون تن انواع محصول کشاورزی برداشت می‌کند.

مشاهده صفحات روزنامه