اخبار
دستور وزیر کشور برای
بررسی واگذاریهای شهرداری
وزیر کشور با بیان اینکه گزارشی درباره ماجرای واگذاری املاک شهرداری برای ارائه به هیات دولت تهیه شده است، گفت: در حال حاضر این موضوع بهعنوان یک ابهام و دغدغه در افکار عمومی مطرح شده است. اگر خلاف و فسادی صورت نگرفته، قوهقضاییه باید دقیقا آن را اعلام کند. به گزارش ایلنا، رحمانیفضلی وزیر کشور، در حاشیه نشست فصلی فرماندهان و معاونان ناجا، در پاسخ به اینکه شهرداریها زیرمجموعه وزارت کشور هستند، چه تدابیری برای بررسی موضوع واگذاری املاک نجومی صورت گرفته است؟ اظهار کرد: یک نکته را باید توجه داشت و آن این است که شهرداریها زیرمجموعه وزارت کشور نیستند که به صورت مستقیم بر تمام اعمال و رفتار آنها نظارت داشته باشیم؛ چراکه بعد از تجدید قانون شوراها، نظارت بر شهرداریها به شوراها واگذار شده است، البته فرمانداران میتوانند مصوبات شوراها را بررسی کنند و نسبت به آن اعمالنظر داشته باشند. وی بااشاره به اینکه البته ما بازرسیهای دورهیی از شهرداریها داریم، افزود: این موضوع را قبلا هم عرض کردم که در حال حاضر موضوع واگذاری املاک شهرداری توسط سازمان بازرسی بهعنوان سوال و پاسخ خواهی از شهرداری مطرح شده است و فعلا باید
منتظر باشیم.
پیادهراه 17شهریور
قانونی اجرا شده است
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران گفت: باتوجه به جلساتی که با کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران انجام شد و موافقتی که شهردار تهران در این رابطه داشت، مقرر شد تا از هفته آینده بهصورت آزمایشی امکان ورود خودروها در بخشی از پیادهراه 17شهریور-از خیابان صفا به سمت میدان شهدا- فراهم شود.
به گزارش ایسنا، پژمان پشمچیزاده بااشاره به مصوبات قانونی اجرای پیادهراه 17شهریور در سالهای گذشته گفت: باوجود آنکه برخی اعضای شورای شهر تهران مدعی هستند پیادهراه 17شهریور بدون مصوبات قانونی اجرا شده است، اما بنده با رد این ادعا عنوان میکنم که پیادهراه 17شهریور نه تنها ازجمله پیادهراههای مصوب برنامه 5ساله شهرداری تهران بوده، بلکه مصوبه شورای شهر را نیز داشته است. به بیان سادهتر این طرح جزو سند برنامههای شهرداری تهران است که توسط شورای سوم شهر تهران به تصویب رسید. همچنین باید اضافه کنم که پیادهراه 17شهریور دارای مصوبه کمیسیون ماده5 نیز هست.
ضرورت استفاده از مصالح بومی براساس اقلیم مناطق
معاون وزیر راهوشهرسازی گفت: غفلت از مصالح بومی در چند سال گذشته مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است، بنابراین نیازمند برنامهریزی برای استفاده از اینگونه مصالح براساس اقلیم هر منطقه هستیم. به گزارش ایرنا، محمد شکرچیزاده در نخستین همایش مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان در یزد اظهار کرد: بخشی از مصالح ساختمانی مورد استفاده در ساختوساز بهویژه در شهرهای کوچک و مناطق روستایی کشور ما کیفیت مطلوب ندارد. وی بااشاره به لزوم توجه به مبانی توسعه پایدار در تولید مصالح تصریح کرد: یکی از مهمترین علل پایین کیفیت بخشی از مصالح ساختمانی کشور و نامناسب بودن کیفیت مواد اولیه موردنیاز برای تولید مصالح ساختمانی بهدلیل بررسی نشدن ذخیره معدنی قبل از تولید است.
رییس مرکز تحقیقات ساختمان افزود: در دورهیی یکسری برنامهریزیها برای تولید برخی مصالح ساختمانی شده بهگونهیی که 120تن تولید سیمان برای کشور پیشبینی شده که این موضوع توجیه ندارد با این حال برای رونق کارخانههای سیمان، وزارت راه استفاده از این نوع محصول را در دستور کار برای زیرساختها و راهها قرار داده است.
سرانه فضای سبز تهرانیها به 16متر رسید
معاون فنی، عمرانی فرماندار تهران از افزایش سرانه فضای سبز تهران به حدود 16متر خبر داد و افزود: شهرداری تهران باید به سمت کاشت گونههایی برود که آب کمتری نیاز دارد اما استفاده از چمن ممنوع نیست. غلامحسین آرام در گفتوگو با ایسنا، ضمن رد وجود مصوبه ممنوعیت استفاده از چمن در فضای سبز شهر تهران گفت: البته شهرداری تهران باید به سمت کاشت گونههایی برود که آب کمتری نیاز دارند و صرفهجویی آب را مورد توجه قرار دهد
که در حال حاضر نیز این کار را انجام میدهد. وی افزود: باتوجه به اینکه شهرداری تهران از آبهای خام برای آبیاری فضای سبز استفاده میکند، از این رو، مشکلی در تهیه آب ندارد. امروز نیز در شهر تهران از سیستمهای نوین آبیاری استفاده میشود و صرفهجویی قابلتوجهی انجام شده است. وی ادامه داد: براساس گزارش شهرداری، تعداد بوستانهای تهران تا پایان سال94 به 2160مورد رسیده است. درحال حاضر نیز سرانه فضای سبز شهر تهران به 16متر رسیده که نشان از تلاش قابلتوجه دستگاههای ذیربط ازجمله آبفا و شهرداری تهران است.