رویکرد صادراتی مناطق آزاد
رویکرد مهم مناطق آزاد دنبال کردن بحث توسعه صادرات است؛ باید در بخش صادرات با اختصاص یارانه به شرکتهای حملونقل بخش صادرات، به فعال شدن بیشتر آنها کمک کنیم.
اگر آمار صادرات کالاهای تولیدی مناطق آزاد در سال1392 را رصد کنیم، به حدود 2میلیون دلار میرسیم اما با فعال کردن پروژههای راکد و جذب طرحهای صنعتی در سالهای 93 و 94، حجم صادرات کالاهای تولیدی روند رو به رشدی داشته و به 40میلیون دلار رسیده است.
با اتخاذ سیاستهای جدید و اجرای برنامههای مختلف سازمان مناطق آزاد انزلی در سال94 رشد هزینههای عمرانی نسبت به سال گذشته 57درصد بوده که تا پایان امسال به حدود یک هزار میلیارد ریال میرسد؛ یعنی 80درصد درآمد سازمان صرف پروژههای عمرانی شده است. میزان سرمایهگذاری براساس صدور مجوزها 19890میلیارد ریال است که این میزان نسبت به سال گذشته با رشد 62درصدی همراه شده است؛ بهطوریکه تعداد مجوزهای فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری یک هزار و 125فقره بوده که نسبت به سال گذشته 64درصد رشد نشان میدهد. طی ماههای اخیر بهخصوص پس از برجام، جلسات فراوانی با هیاتهایی از کشورهای آسیایی، اروپایی، امارات و... برای حضور در بندر انزلی داشتهایم، اخیرا نیز برای ساخت چند پست اسکله با یک هیات خارجی به تفاهم رسیدهایم.
رقم سرمایهگذاری طرف خارجی برای ساخت اسکله حدود 300میلیارد تومان (100میلیون دلار) است، مجتمع کاسپین پروژه بزرگی است که 2سال قبل از دولت یازدهم متوقف شده بود که از سال93 با تامین منابع مالی اجرای آن را آغاز کردیم.
روی کریدور اروچی چین، اوکتائو قزاقستان-انزلی متمرکز شدهایم چون مزیتهای اقتصادی بسیاری برای کشور به همراه دارد، این کریدور هزینههای حملونقل را کاهش میدهد و با توجه به اینکه اروچی تا اوکتائو از طریق ریل به یکدیگر متصل هستند، میتوانیم با استفاده از خطوط کشتیرانی کالاهای مختلف را به بندر انزلی منتقل کنیم.