مجلس طرحهای غیرکارشناسی ندهد
ورود 5000 واگن باری از روسیه، کمسلیقگی بوده است
واگذاری شرکتهای دولتی به بخشهای ناتوان
گروه صنعت
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر هفته گذشته خود به استان مرکزی، انتقادات تندی را نسبت به برخی رفتارها و طرحها مطرح کرد. محوریت انتقادات محمدرضا نعمتزاده عمدتا در مورد لزوم توسعه تولید داخلی و پرداختن به صادرات صنعتی است. وی که اواسط هفته گذشته به عنوان جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استانهای تهران و مرکزی انتخاب شد، در نخستین سفرش به عنوان این مقام مسوول به استان مرکزی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی این استان از مسائلی مانند واردات واگن از کشور روسیه، ارائه طرحهای اقتصادی بدون کارشناسی از سوی مجلس، وابستگی اقتصاد کشور به نفت و همینطور واگذاری بخشهای دولتی به شرکتهای ناتوان و غیرتخصصی به بهانه خصوصیسازی، انتقاد کرد. وی همچنین با اشاره به اینکه صنایع کوچک و متوسط در سالهای اخیر بیشترین آسیب را متحمل شدهاند، نسبت به تلفیق این شرکتها به شرکتهایی بزرگتر برای بالابردن توان صادراتی تاکید کرد. محمدرضا نعمتزاده از مذاکره برای واردات واگن از کشور روسیه بهشدت انتقاد کرد و اعلام کرد: چندی پیش بحث واردات واگن از روسیه مطرح شد که با این مساله بهشدت مخالفت کردیم و از این مساله جلوگیری شد؛ چراکه این
خلاف اصول رونق تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی است. وی همچنین در مورد طرحهای پیشنهادی مجلس به دولت افزود: ارائه طرح از سوی مجلس باعث کندی کار و بیثباتی میشود، باید از تصویب مواد و طرحهای جدید خودداری کرده و به سمت مقرراتزدایی حرکت کنیم. وزیر به روند خصوصیسازیها نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از واحدهای دولتی به بخشهایی واگذار شده است که از توانایی انجام کار در این صنایع عاجز هستند.
روی ریل میایستم تا واگنها نیایند
به گزارش «تعادل»، وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از مذاکره برای خرید واگن روسی اعلام کرد که ورود 5000 واگن باری از روسیه کمسلیقگی بوده و تاکید کرده که روی ریل میایستد و اجازه ورود این واگنها را به کشور نمیدهد. باید بحث قراردادهای ارزی داخلی برای رونق تولید در دستور کار قرار گیرد و اینگونه نباشد که از سوی صندوق توسعه به شرکتهای خارجی کمک شود و در حالی که کارخانههای خارجی راه میافتند، کارخانجات کشور تعطیل شوند. نعمتزاده با اشاره به مشکلات واگنسازی پارس از برگزاری جلسات متعدد با وزارت دفاع و راهآهن جمهوری اسلامی ایران خبر داد و افزود: این شرکت درخصوص فروش واگن به کوبا مشکلاتی داشت که با پیگیریهای صورت گرفته 10میلیارد تومان بابت پرداخت خسارت از سازمان مدیریت اخذ و به واگنپارس تزریق شده است. وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: هماکنون ۴۳میلیون یورو بابت ساخت واگن از کشور کوبا مطالبه داریم و مقررشده ماهی یک میلیون یورو پرداخت شود که در بهترین شرایط، بیش از ۴۳ماه به طول میانجامد. محمدرضا نعمتزاده ادامه داد: 11قرارداد ساخت واگن وجود دارد که هیچکدام در دست اقدام نیست و طی رایزنیها توانستیم مشکلات دو مورد
از این قراردادها را رفع کنیم.
انتقاد جدی از طرحهای غیرکارشناسی مجلس
وزیر صنعت از مجلس نیز انتقاد کرد و گفت: مجلس در مدت فعالیت خود تاکنون ۱۵طرح را تهیه کرده و ارائه داده و این در حالی است که تاکید داشتیم از این کار خودداری کند و نمایندگان اجازه دهند که این طرحها در قالب لوایح کارشناسی شده به مجلس تقدیم شود تا نتایج مطلوبی از آنها حاصل شود. نعمتزاده در همین رابطه با بیان اینکه امروز جهان در راستای توسعه به مقرراتزدایی میپردازد، افزود: کشور نیازمند تدوین قوانین جدید نیست و مجلس باید در راستای ثبات قوانین حرکت کند.
واگذاری شرکتهای دولتی به بخشهای ناتوان
وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال، به نحوه برخی خصوصیسازیها در سالهای گذشته انتقاد کرد و افزود: بسیاری از واحدها برای رد دیون به بخشهایی واگذار شده است که توانایی انجام کار در این صنایع را نداشتند و باید با نگاه کارشناسی و دقت نظر این واحدها به بخش خصوصی یا غیرخصوصی نیمهدولتی واگذار شود. وی همچنین به تولیدکنندگان و صنعتگران توصیه کرد فقط به تسهیلات و منابع بانکی تکیه نکنند و از هر ابزار و توان خود برای تقویت تولید استفاده کنند. نعمتزاده در ادامه به روند اعطای تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی در راستای اجرای طرح رونق تولید در این استان راضیکننده نیست.
منابع دولت برای یارانه هدر میرود
وی به پرداخت یارانه به بیش از ۴۰میلیون نفر در کشور اشاره کرد و گفت: دولت در شرایط فعلی منابع مالی کمی در دست دارد، بنابراین توان لازم برای رفع تمامی مشکلات اقتصادی را ندارد و به همین سبب در حوزههای عمرانی و زیربنایی، امور به سبب کمبود اعتبار، به کندی پیش میرود. نعمتزاده افزود: در حوزه اقتصاد و تولید باید بخش خصوصی در کشور امور را در دست گیرد در حالی که هنوز بخش عمدهیی از این حوزه بر عهده دولت است و در مواردی نیز که خصوصیسازی صورت گرفته به صورت صحیح اعمال نشده و باعث بروز مشکلات بیشتر شده است. وزیر صنعت افزود: میزان قابل توجهی از منابع کشور در حوزه پرداخت یارانهها صرف میشود و دولت چارهیی جز پرداخت یارانه ندارد.
300میلیارد تومان مشوق صادراتی
محمدرضا نعمتزاده همچنین در دیدار با آیتالله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در اراک گفت: لایحه تخصیص 3هزار میلیارد ریال مشوق صادراتی به فعالان حوزه صادرات غیرنفتی، از سوی دولت به مجلس ارائه شده و منتظر تصمیمگیری مجلس در این خصوص هستیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اقتصاد کشور باید از وابستگی به نفت جدا شود و در این مسیر باید رشد و توسعه صادرات غیرنفتی مدنظر قرار بگیرد. در حال حاضر در حوزه صادرات غیرنفتی شاهد خام فروشی هستیم اما بنا بر نظر مقام معظم رهبری و در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید از خامفروشی در صادرات جلوگیری شود.
تخصیص تسهیلات 8هزار واحد صنعتی
نعمتزاده همچنین در افتتاح نمایشگاه بینالمللی سنگ محلات با اشاره به برنامه ششم توسعه و رشد ۸درصدی هدفگذاری شده در آن اشاره کرد: تحقق این رشد نیازمند منابع مالی بسیاری است و صنعتگران در این زمینه باید بسیار تلاش کنند. وزیر صنعت در ادامه گفت: با توجه به اینکه صنایع کوچک و متوسط در سالهای اخیر بیشترین آسیب را متحمل شدهاند، فعال شدن آنها در اولویت قرار گرفت. نعمتزاده با بیان اینکه صنایع کوچک عملکرد مطلوبی دارند، اما نباید کوچک بمانند و باید رشد کنند، گفت: در زمینه تجهیزات و ماشین آلات فرآوری در کشور شرایط مناسبی داریم. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: اگر بخواهیم در دنیا حضور موفق اقتصادی داشته باشیم، باید واحدهای کوچک به صورت تجمیعی فعالیت کنند و برای صادرات از طرف کنسرسیومهای صادراتی وارد عمل شوند، چراکه واحدهای کوچک این توان را ندارند که به صورت تک به تک در حوزه صادرات وارد عمل شوند. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: 7هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق به واحدهای صنعتی کشور در مرحله پرداخت است و حدود 8هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط، از این تسهیلات بهرهمند میشوند. وی افزود: پیش بینی میکنیم ۱۶هزار واحد
صنعتی در کشور تسهیلات دریافت کنند و ۱۶هزار میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفته خواهد شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: انتظار داریم بانکهای عامل، مساعدت بیشتری در اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی داشته باشند و چون تعداد زیادی از واحدهای صنعتی کشور را صنایع متوسط و کوچک تشکیل میدهند، کمک به رونق این بخش در رفع مشکلات حوزه تولید و اشتغال بسیار تاثیرگذار است.
تدوین ۱۲۰ طرح دولت برای رونق تولید
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز روز پنجشنبه در جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی با بیان اینکه طرحهای رونق تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی منحصر به حوزه صنعت، معدن و تجارت نیست به نکاتی اشاره کرد و گفت: دولت ۱۲۰طرح رونق تولید برای سال جاری تعریف کرده که از این تعداد طرح، وزارت صنعت، معدن و تجارت مجری هفت طرح است. رضا رحمانی بیان داشت: در سال جاری براساس برنامه پیش بینی شده حداقل به ۷۵۰۰واحد صنعتی کوچک و متوسط و ۵۴۰۰واحد صنعتی نیمه تمام که بالای ۶۰درصد پیشرفت دارند، تسهیلات تلعق میگیرد تا هرچه سریعتر فعال یا راهاندازی شوند. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان ساخت: تاکنون بیش از 8هزار و ۴۰۰واحد تولیدی در سطح کشور تسهیلات رونق تولید دریافت کردهاند.