مصایب کودکان کار در مناطق مرزی

۱۳۹۵/۰۶/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۱۴۸۲


یک وکیل دادگستری گفت: کودکان کول‌بر نه تنها در زندگی که در این شغل نیز مورد ستم‌های مضاعف قرار می‌گیرند و دچار صدمات بدنی شدید می‌شوند اما تاکنون سازمان‌های حمایت از کودکان هیچ اقدامی در این باره انجام نداده‌اند. به گزارش ایلنا، حسین احمدی‌نیاز درباره وضعیت زندگی کودکان کول‌بر در مناطق کردنشین گفت: واقعیت این است که بسیاری در استان‌های ایلام، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان برای امرار معاش مشغول کول‌بری هستند.

وی با اشاره به فقدان توسعه صنعتی، اقتصادی، اجتماعی و نیز بار جمعیتی این مناطق ادامه داد: این افراد به ناچار برای داشتن تکه‌یی نان به این شغل روی می‌آورند و در این راه از توان فیزیکی خود استفاده کرده و بعد از مدتی جسم آنها مستهلک شده و دچار بیماری‌های صعب‌العلاج می‌شوند. احمدی‌نیاز با بیان اینکه تعدادی از این افراد نیز جان خود را از دست می‌دهند، اظهار کرد: کول‌بران برای رساندن کالا از آن طرف مرز به دست صاحب آن در این سمت مرز ناچارند از میان تله‌های انفجاری و میادین مینی که بر سر راه آنان است، عبور کنند و جان خود را از دست می‌دهند و در بسیاری مواقع حتی اسب‌های آنان نیز به این دلیل که به عنوان ابزار قاچاق کالا تلقی می‌شود، توسط نیروهای انتظامی کشته می‌شوند.

این حقوقدان با تاکید بر اینکه این افراد کارگر محسوب نشده و مشمول قوانین کار نمی‌شوند، عنوان کرد: بعد از مدتی این کول‌بران که معمولا دارای خانواده‌های پرجمعیت هستند توان فیزیکی خود را از دست می‌دهند یا کشته می‌شوند و بعد از آنان نوبت به کودکانشان است که مشغول به کار کول‌بری شوند. وی تصریح کرد: این کودکان نیز با همان مخاطراتی مواجه می‌شوند که والدینشان مواجه بودند و همان خطرات برایشان تکرار می‌شود. احمدی‌نیاز با بیان اینکه حجم وسیعی از کودکان زیر 18سال در مناطق یاد شده به کار کول‌بری اشتغال دارند، بیان کرد: این کودکان نه تنها در زندگی که در این شغل نیز مورد ستم‌های مضاعف قرار می‌گیرند و دچار صدمات بدنی شدید می‌شوند که متاسفانه این موضوع هرگز مورد بررسی قرار نگرفته و سازمان‌های حمایت از کودکان نیز هیچ اقدامی در این باره انجام نداده‌اند.

مشاهده صفحات روزنامه