مهر تایید بازار بر توافق اوپک

۱۳۹۵/۰۹/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۶۷۶۶

گروه انرژی

عهد اوپکی‌ها با غیراوپکی‌ها تحکیم شد و بازار و تحلیلگران حوزه نفت را بار دیگر مشغول خود کرد. در این راستا مطبوعات، ساعات پر هیاهویی سپری و هر کدام از منظر خود این توافق را ارزیابی کردند. در این ایام نه تنها رسانه‌ها از نفت تاثیر پذیرفتند بلکه سایر بازارهای جهان نیز در تلاطم آن گرفتار شدند. افزایش قیمت ال‌ان‌جی یکی از این تغییرات بود. به‌گزاش«تعادل» به‌نقل از شانا، ‌گری راس، تحلیلگر صنعت نفت و بنیانگذار موسسه مشاوره «پیرا انرژی» در روزنامه گاردین نوشت که روسیه نیز تولید خود را مطابق با تعهدش ٣٠٠هزار بشکه در روز کاهش می‌دهد.

این کارشناس صنعت نفت گفت: تمامی کشورهای تولید‌کننده نفت از کاهش تولید و بالا رفتن قیمت‌ها سود می‌برند و توافق میان کشورهای تولید‌کننده عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) دورنمای روشنی دارد.

وی افزود: هدف اوپک دستیابی به قیمت ٦٠ دلار برای هر بشکه است زیرا قیمت بالاتر از این سطح، رقیبان(تولید‌کنندگان نفت شیل) را ترغیب خواهد کرد که تولید را از سر بگیرند. این روزنامه افزود: اکنون چگونگی اجرای این توافقنامه مهم است به ویژه با توجه به این نکته که برخی اعضای اوپک پیشینه طولانی در تخلف از سهمیه‌های تولید خود دارند. روزنامه فایننشال تایمز نیز به نقل از جیسون بوردوف، تحلیلگر مرکز سیاست جهانی انرژی در دانشگاه کلمبیا نوشت: جلب و تضمین مشارکت کشورهای غیرعضو اوپک در توافق این سازمان، یک پیروزی بر‌ای آن به‌شمار می‌رود.

به‌گفته اولیویر جاکوب از موسسه مشاوره پتروماتریکس، دستیابی دو قطب قدرت نفت یعنی روسیه و عربستان سعودی به توافق بسیار قابل ملاحظه و از اهمیت برخوردار است. وی افزود: یک حرکت جغرافیایی سیاسی تازه آغاز شده که ممکن است دگرگون‌کننده بازارهای نفت باشد.

تحلیلگران صنعت نفت با توجه به تشکیل کمیته نظارت بر کاهش تولید می‌گویند: از نظر تاریخی پایبندی کامل همه اعضای اوپک و روسیه به سهمیه تعیین شده کم سابقه است. فایننشال تایمز در بخش دیگری از نوشتار خود می‌افزاید: با توجه به این نکته که هدف ریاض از حذف محدودیت‌های کاهش در دو سال پیش، خارج کردن نفت شیل و دیگر تولید‌کنندگان نفت پرهزینه از میدان بود، صنعت نفت به دقت نظاره‌گر این موضوع خواهد بود که آیا اوج‌گیری قیمت‌ها، صنعت شیل امریکا را احیا خواهد کرد یا خیر.

در پی تلاطم بازار نفت پس از توافق اوپکی‌ها، سایر محصولات طلای سیاه نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند.

توافق اوپک نه تنها روی قیمت نفت اثر گذاشت بلکه موجب افزایش قیمت ال‌ان‌جی در آسیا شده است. به نوشته پایگاه اینترنتی فوربس، قیمت ال‌ان‌جی از هفته گذشته حدود ٥٠ سنت افزایش یافته و به 8 دلار و یک سنت برای هر میلیون بی ‌تی یو رسیده که از جولای سال ٢٠١٥ تاکنون بالاترین رقم است.

قیمت ال‌ان‌جی ماه فوریه ٢٠١٤ در آسیا تا ٢٠دلار برای هر میلیون بی‌تی یو نیز رسید سپس به علت اشباع بازار از این سوخت پاک تا دو سال پیاپی روند کاهش در پیش گرفت. براساس گزارش آژانس قیمت‌گذاری پلاتس، قیمت ال‌ان‌جی، اوایل سال جاری میلادی(٢٠١٦) به 4دلار و ٢٤سنت برای هر میلیون بی‌تی یو کاهش یافت که از جولای سال ٢٠٠٩ پایین‌ترین میانگین قیمت ماهانه برای این کالا بوده است.

براساس گزارش رویترز، معامله‌گران بر این باورند که دو علت برای افزایش قیمت ال‌ان‌جی طی هفته گذشته در آسیا وجود دارد. آنها علت نخست را توافق تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) برای کاهش تولید نفت و دیگری را کاهش دمای آسیای شمالی و اروپا می‌دانند.

حدود دو سوم از تقاضای جهانی ال‌ان‌جی مربوط به منطقه آسیا-اقیانوسه است.

قیمت‌های جهانی نفت نیز تا حدود ٢٠درصد پس از توافق کاهش تولید نفت اوپک افزایش یافت. قیمت ال‌ان‌جی معمولا به قیمت نفت خام برنت مرتبط است.

بیشتر گازهای طبیعی در آسیا مانند ال‌ان‌جی وارداتی هستند و اغلب از آنها به عنوان مولد برق استفاده می‌شود.

مشاهده صفحات روزنامه