فهرست بانکهای مورد قبول برای واریز سود سهام عدالت اعلام شد
گروه بورس|
سهام عدالت طرحی بود که از سوی دولت نهم و درراستای شریک کردن مردم در سود برخی شرکتهای دولتی پایهریزی شد و به اجرا درآمد. هر چند که این طرح آنطور که باید به اجرا درنیامد و صاحبان سهام عدالت هیچ نقش و تاثیری در مدیریت شرکتهایی که سهام آنها را در اختیار داشتند، عهدهدار نبودند اما این سهام همچنان در دولت یازدهم به کار خود ادامه داد و مجموعه دولت روحانی برای تحقق اهداف سهام عدالت تلاش کرد. به اعتقاد دولت، واگذاری سود سهام عدالت که طی دو دوره در دولت احمدینژاد پرداخت شد، خلاف قانون بوده چراکه آزادسازی سهام عدالت طی یک دوره 10ساله و در سال 94 باید صورت میگرفته است. با تمام اینها در سال 95 سود حاصل از سهام عدالت به صورت کاملا قانونی محاسبه و به حساب دارندگان سهام عدالت واریز خواهد شد. بر این اساس سازمان خصوصیسازی طی اطلاعیهیی در روز گذشته اسامی بانکها و موسسات اعتباری مورد تایید بانک مرکزی برای دریافت شماره حساب مشمولان سهام عدالت در راستای واریز سود سال مالی ۱۳۹۵ را اعلام کرده است.
درحالی که موضوع سهام عدالت و دریافت صورتحساب با راهاندازی سامانه سهام عدالت به یکی از دغدغههای مشمولان در روزهای اخیر مبدل شده که برخی از افرادی که در 10 ساله گذشته برای دریافت سهام عدالت نامنویسی کردهاند و برگه و کد پیگیری دارند امکان ورود به سامانه سهام عدالت برای دریافت صورتحساب برای این افراد وجود ندارد. در این ارتباط، مشاور رییس سازمان خصوصیسازی با اشاره به شروع ثبتنام سری جدید مشمولان از اواخر سال جاری گفت: افرادی که ثبتنام آنها در دوره قبل تکمیل نشده در حال حاضر امکان ورود به سامانه سهام عدالت را ندارند و باید تا زمان فراخوان جدید سازمان خصوصیسازی برای ثبتنام مجدد که احتمالا اواخر سال جاری خواهد بود، صبر کنند.
جعفر سبحانی مشاور سازمان خصوصیسازی گفت: برخی مشمولان سهام عدالت که در 10 ساله گذشته اقدام به ثبتنام کرده ولی ثبتنام خود را از طریق شرکت تعاونی روستایی کامل نکردهاند جزو مشمولان به حساب نمیآیند و امکان ورود به سامانه سهام عدالت برای این افراد وجود ندارد. وی در این باره افزود: آمار افرادی که ثبتنام شدهاند ولی ثبتنام آنها در شرکت تعاونی روستایی به هر علتی یا کوتاهی شرکت یا عدم اطلاع مردم تکمیل نشده، موجود است و در هر شهر یا روستا حدود 100نفر بهطور میانگین هستند. مشاور رییس سازمان خصوصیسازی تصریح کرد: اطلاعات دقیق شناسنامهیی افرادی که ثبتنام آنها در دوره اول سهام عدالت به تکمیل نرسیده بهطور کامل موجود است ولی در حال حاضر امکان پرداخت سود به این افراد و ورود به سامانه وجود ندارد و این مشمولان باید تا فراخوان جدید سازمان خصوصیسازی برای ثبتنام جدید سهام عدالت صبر کنند.
سبحانی در ادامه تاکید کرد: افرادی که دارای برگه ثبتنام هستند ولی ثبتنام آنها در دوره قبل به تکمیل نرسیده در سری جدیدی که زمان آن احتمالا اواخر سال جاری و پس از ساماندهی سری قبلی مشمولان است، صورت میگیرد. وی با اشاره به اینکه اولویت افرادی که ثبتنام آنها در سامانه سهام عدالت در دروه قبل نهایی نشده، گفت: در سری جدید ثبتنام اولویت با افرادی خواهد بود که دارای برگه ثبتنام هستند و این افراد جزو نخستین نفرات لیست سری جدید سهام عدالت خواهند بود.
اطلاعیه سازمان خصوصیسازی
در این ارتباط سازمان خصوصیسازی اسامی بانکها و موسسات اعتباری مورد تایید بانک مرکزی برای دریافت شماره حساب مشمولان سهام عدالت درراستای واریز سود سال مالی ۱۳۹۵ را اعلام کرد. براساس اعلام این سازمان مشمولان سهام عدالت باید شناسه حساب بانکی ایران (شِبا) خود را از طریق سامانه این سهام به سازمان خصوصیسازی جهت دریافت سود سهام عدالت اعلام کنند که بر این اساس اسامی بانکها و موسسات اعتباری مورد تایید بانک مرکزی اعلام شد.
براساس این گزارش، بانکها و موسسات اعتباری شامل تجارت، رفاه، سپه، صادرات، ملت، ملی، شهر، توسعه صادرات، صنعت و معدن، کشاورزی، مسکن، پستبانک، توسعه تعاون، آینده، گردشگری، سینا، ایران زمین، حکمت ایرانیان، انصار، سامان، کارآفرین، پارسیان، اقتصاد نوین، سرمایه، پاسارگاد، قرضالحسنه مهر ایران، دی، ایران و ونزوئلا، قرضالحسنه رسالت، قوامین، خاورمیانه، موسسه اعتباری ملل (عسگریه) و موسسه اعتباری کوثر و موسسه اعتباری توسعه ازجمله موارد مورد تایید بانک مرکزی برای افتتاح حساب و دریافت شناسه حساب بانکی ایران (شِبا) توسط مشمولان است.
بر این اساس هر یک از مشمولان سهام عدالت که دارای شماره حساب معتبر نزد یکی از بانکها یا موسسات مالی و اعتباری مورد تایید بانک مرکزی (عضو شبکه شتاب بانکی) هستند، باید با مراجعه به شعب بانک یا موسسه مزبور یا از طریق سایت اینترنتی و دستگاههای خودپرداز (دستگاههای ATM) و سایر امکانات بانکها نسبت به دریافت شناسه حساب بانکی ایران (شِبا) ۲۴ رقمی مربوط به حساب بانکی خود اقدام کنند و این شناسه را به شیوهیی که بهزودی در همین سامانه توسط سازمان خصوصیسازی اطلاعرسانی خواهد شد، به این سازمان ارائه دهند تا از طریق آن در آیندهیی نزدیک سود سهام عدالت به حساب بانکی هر یک از مشمولان (مطابق شماره شِبا اعلام شده) واریز شود. همچنین مشمولان سهام عدالت که شخصا دارای حساب معتبر بانکی نیستند، باید با مراجعه به یکی از بانکها یا موسسات مالی و اعتباری نسبت به افتتاح حساب و سپس اخذ شناسه حساب بانکی ایران (شِبا) ۲۴رقمی آن حساب اقدام کنند. افزون بر این، هر یک از مشمولان سهام عدالت باید صرفا شناسه حساب بانکی ایران (شِبا) که حساب بانکی مرتبط آن به اسم شخص وی است را در اختیار داشته باشد و امکان اعلام شناسه حساب بانکی ایران (شِبا) مربوط به ولی، قیم، وکیل یا فرد دیگری وجود ندارد.