برنامههای «سیما» نباید به یک «قوه خاص» اختصاص یابد
کمتر از یک هفته پس از انتقاد صریح رییسجمهور از سازمان صدا وسیما به دلیل عدم تبیین عملکرد دولت یازدهم، حالا پای قوهمقننه هم به گلایه از «سیما» باز شد.
201 نماینده مجلس اصولگرا، در بیانیهیی به مدیران رادیو و تلویزیون متذکر شدهاند که برنامههای این رسانه «نباید به قوه خاصی ارتقا پیدا کند». در یک سال گذشته از فعالیت دولت حسن روحانی، انتقادهای فراوانی از رویکرد صداوسیما نسبت به دولت تدبیر و امید مطرح شده است.
عدم انعکاس شایسته اخبار دولت و «سیاهنمایی» از جمله انتقادهایی است که مسوولان مختلف دولتی بارها به گردانندگان سیمای ملی مطرح کردهاند. نخستینبار نحوه پوشش اخبار «توزیع سبد کالا» بود که گلایه دولتیها از «سیما» را برانگیخت. کار تا آن جا بالا گرفت که محمدباقر نوبخت با ابراز ناراحتی رییسجمهور از رسانه ملی، نخستین زنگهای تاریک شدن رابطه دولت با «سیما» را به صدا در آورد. سخنگوی دولت، چند روز بعد با حضور در یک برنامه تلویزیونی از نیاز دولت به در اختیار داشتن یک شبکه تلویزیونی مختص به خود سخن گفت.
اوج تنش در رابطه میان دولت تدبیر و سیمای ملی، در سفر استانی هیات دولت به اردبیل نمایان شد؛ آن جا که خود رییسجمهور در میان جمع حامیان خود، صریحا از اهداف پشت پرده برای سیاستهای جاری صداوسیما در مقابل دولت سخن گفت. روحانی با اشاره به استقبال مردم از دولت گفت: همین محبت مردم نشان میدهد که آنان تنها گوششان به رادیو یا چشمشان به تلویزیون نیست و چشم و گوش آنان خیلی وسیعتر میبیند و میشنود و خیلی خوب میتوانند قضاوت کنند.
روحانی با تشریح برخی پیروزیهای دولت یازدهم، از دستهای پشت پرده برای عدم انعکاس رسانهیی موفقیتهای دولت منتخب مردم سخن گفت. او گفت: دولت با شرایط و مشکلاتی که همه میدانند دولت را تحویل گرفته بود، چرا صندوق بینالمللی، بانک جهانی و رسانههای خارجی باید کار دولت را در زمینه اقتصاد و موفقیتهای کسب شده بگویند اما رسانه ملی نگوید، اهدافی در پشت آن است که ما بعدا آن را تبیین میکنیم.
انتقادها از عملکرد رسانه ملی با صدور بیانیه 201 نماینده مجلس اصولگرا، وارد فاز جدیدی شده است. در بیانیه این نمایندگان با تاکید بر همکاری صداوسیما با قوای سهگانه بر اهمیت ایجاد «موازنه» در نقش اطلاعرسانی اشاره شده است.
نمایندگان در این بیانیه نوشتهاند صدا و سیما همچنان که تاکنون زبان گویای نظام اسلامی و منعکسکننده خدمات همه ارکان آن از جمله دولت بوده است، ضمن پافشاری بر تداوم این مسیر در انعکاس عملکرد و خدمات قوهمجریه و همه دستگاههای اجرایی، یادآوری این نکته ضروری است که برنامههای این سازمان نباید اختصاص به قوه خاص داشته باشد. در این بیانیه همچنین نمایندگان مجلس خاطرنشان کردند: باید فضای گفتوگو و نقد منصفانه برنامههای دولت و سایر قوا در رسانه ملی مهیا و فراهم شود و از روش «گفتوگوی یک سویه» فاصله گرفته و فرصت حضور منتقدان برنامههای دولت در صدا و سیما نیز فراهم شود.
در این بیانیه افزوده شده است: صدا و سیما همچنان که تاکنون زبان گویای نظام اسلامی و منعکسکننده خدمات همه ارکان آن از جمله دولت بوده است، ضمن پافشاری بر تداوم این مسیر در انعکاس عملکرد و خدمات قوهمجریه و همه دستگاههای اجرایی، یادآوری این نکته ضروری است که برنامههای این سازمان نباید اختصاص به قوه خاص داشته باشد.
