اینترنت موبایل اصلاح میشود؟
هنوز مشکلات کاربران موبایل با GPRS حل نشده که اپراتورها مجوز ورود به نسلهای بالاتر را دریافت کردهاند و این سوال پیش آمده که با ورود بهنسلهای بالاتر از چه زمان میتوان انتظار داشت که کاربران اینترنت موبایل خدماتی متناسب با هزینههای پرداختی دریافت کنند؟
به گزارش ایسنا؛ سالها از ارایه اینترنت موبایل یا همان GPRS میگذرد و اگرچه در مقاطع زمانی مختلف این شیوه نخستین راهکار مردم برای اتصال بهدنیای مجازی بوده اما همچنان با اختلالات، کندیها و اما و اگرهای بسیاری همراه است.
هنوز کم نیستند کاربرانی که از سرعت پایین اینترنت گوشی خود گلایه داشته یا از هزینههای بالای آن به تنگ آمدهاند. البته در این زمینه اپراتورهای مختلف بهارایه بستههای تخفیفی متعددی پرداختهاند که بهگفته آنها هزینههای کاربر را تا حدود یک هشتم کاهش میدهد.
با این حال همچنان در ارایه اینترنت موبایل، هر یک از اپراتورها مشکلات خاص خود را دارند. یکی از آنها برای فعالسازی طرح با کندی بسیار عمل کرده و پس از چند بار درخواست کاربر بسته تخفیفی او را فعال میکند و با این شیوه کاربر که پیامک درخواست فعالسازی را ارسال کرده به خیال اینکه بسته فعال شده بهراحتی به استفاده از اینترنت بپردازد و در نهایت در پایان ماه با هزینههای چند صد هزار تومانی اینترنت مواجه شود.
اپراتور دیگر هم بهگونهیی دیگر عمل کرده و پس از به پایان رسیدن مدت زمان بستهها برخلاف سایر اپراتور که این موضوع را از طریق پیامک به اطلاع کاربر میرسانند این پیامک را ارسال نمیکرد تا کاربری که در میان مشغلههای مختلف روزانه تاریخ پایان بسته تخفیفی اینترنت خود را فراموش کرده با هزینههای اینترنت آزاد مواجه شده و تمام شارژ سیم کارتش در دوره کوتاه به پایان برسد. از سوی دیگر مدیران عامل اپراتورهای ارتباطی در توضیح مشکلات مختلفی که در ارایه اینترنت موبایل وجود دارد اینگونه عنوان میکنند که ماهیت نسل دوم ارتباطی بهگونهیی است که برای مکالمه طراحی شده و در نهایت اینترنتی با سرعت بسیار کم دارد که مقایسه سرعت این اینترنت این نسل با نسل سه مانند مقایسه بنز و هواپیماست. اما آنها درباره اینکه چگونه این سرعت غیرقابل مقایسه با هواپیما تا این اندازه هزینه بهدنبال دارد نگفتهاند.
تعرفههای GPRS در انتظار بازنگری
چندی پیش معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات رادیویی با تاکید بر غیرمنطقی بودن تعرفههای فعلی اینترنت موبایل خاطرنشان کرد: تعرفههای GPRS نیاز به نوعی بازنگری دارد. صادق عباسی شاهکوه در عین حال گفت: به هر حال تعرفه اینترنت موبایل در کشور ما بهطور طبیعی کمی بالاست که البته اپراتورهای تلفن همراه هم این مساله را مورد توجه قرار داده و تعرفههای خود را کمتر از سقف مجاز انتخاب کردهاند اما همانطور که گفته شد بهطور کلی هزینه اینترنت موبایل بهطور آزاد و بدون استفاده از بستههای تخفیفی کمی بالاست. وی همچنین اظهار کرد: به مرور زمان با افزایش استفاده از تلفنهای هوشمند میزان استفاده از اینترنت موبایل همچنان افزایش پیدا میکند و بههمین دلیل لازم است که تعرفههای این بخش بار دیگر مورد بررسی مجدد قرار گیرد. چرا که زمانی که این تعرفهها وضع شد میزان استفاده از اینترنت موبایل به مانند امروز نبود اما حال با گسترش استفاده ازاین تکنولوژی لازم است تعرفههای آن مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: پیش ازاین با توجه بهمیزان استفاده کاربران از ADSL(اینترنت پرسرعت خانگی) تعرفههای این بخش که فوریتر بود مورد بازنگری قرار گرفت. اما حال با توجه بهمیزان گسترش استفاده از GPRS لازم است که این بخش نیز مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
وعده وزیر برای بهبود شرایط در نیمه دوم سال
وزیر ارتباطات هم در آستانه ورود اپراتورها به نسل سه، در پاسخ به این سوال ایسنا که تکلیف کاربران با کیفیت و قیمت اینترنت سیمکارتهای نسل دو چه میشود و اینکه قرار است در نسل سه هم اوضاع به همین شکل باشد توضیح داد: دوستان ما در اپراتورهای مختلف شاهد هستند که طی 10ماه گذشته بیشترین فشار را آوردهایم تا کیفیت خدمات بهبود پیدا کند و در این زمینه مطالبات من همواره بیش از سایرین بوده است. با این وجود با شما و مردم هم عقیده هستم و بر این باورم که مردم خدماتی که دریافت میکنند کمتر از تعرفهیی است که میپردازند. حال با تمام این تفاسیر باید منتظر ماند تا با ارایه اینترنت نسل سه و چهار از سوی اپراتورها در نهایت مشخص شود آیا کاربران ایرانی هم سرعت مناسبی را با گوشیهای خود تجربه میکنند یا سرعت اینترنت این نسل نیز با افت و خیز و ناملایمات متعدد مواجه خواهد بود. از سوی دیگر انتظار میرود در همین ابتدای کار روی مباحث تعرفهیی دقت کافی صورت گیرد و اینگونه نباشد که پس از گذشت چندین سال بحث اصلاح تعرفههای اینترنت نسل سه مطرح شود.
