مساله ارز در ایران به یکی از پیچیدهترین و چالشبرانگیزترین موضوعات اقتصادی و سیاسی تبدیل شده است.
بانک مرکزی از اول فروردین تا ۱۲ آذر ۴۷ میلیارد و ۷۴۸میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین کرده است.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در خصوص افزایش نرخ دلار در بازار آزاد با وجود بهبود متغیرهای اقتصادی گفت: میتوانیم بگوییم که این نوسانات دلیل اقتصادی ندارد و صرفا به علت مشکلات سیاسی ایجاد شده و با اتخاذ تصمیمات درست از سمت دولت و تخلیه هیجانات اتفاقات سیاسی در سوریه امکان ریزش دلار به محدوده هفتههای قبل وجود دارد.
قیمت دلار با ارزپاشی سیاستگذار در دومین روز هفته ۹۰۰ تومان عقبنشینی کرد و به کف کریدور هفتم برگشت. معاملهگران به اخبار مربوط به منطقه خاورمیانه توجه ویژهای دارند. برخی فعالان بازار ارز معتقدند قیمت دلار در منطقه تعادلی قرار دارد و این افت و خیزها روند طبیعی بازار است.
قیمت دلار نیما که در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم در کانال ۴۵هزار تومان بود، امروز از ۵۲هزار تومان هم عبور کرد و ۵۲هزار و ۳۰ تومان قیمت خورد.
قیمت دلار روز چهارشنبه با کاهش ۲۰۰ تومانی از ورود به کریدور هفتم منصرف شد و عقبنشینی محدودی داشت. معاملهگران معتقدند موضوع آغاز رسمی آتشبس لبنان انتظارات تورمی را کمی کاهش داد و به کمک سیاستگذار آمد تا بتواند قیمت دلار را در پایین منطقه حساس متوقف کند.
پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، اسکات بسنت، مدیر یک صندوق پوشش ریسک را به عنوان وزیر خزانه داری در دولت آینده این کشور معرفی کرد، ارزش دلار با اندکی کاهش مواجه شد.
بازار طلا، سکه و ارز در روز سهشنبه دو مسیر متفاوت را سیر کردند؛ بازار طلا و سکه نزولی شدند و دلار صعودی.
به طور سنتی، این باور وجود دارد که نوسانات بازار ارز بر بازار مسکن تأثیرگذار است، اما این تأثیر با یک فاصله زمانی مشخص بروز میکند. به عبارت دیگر، زمانی که بازار مسکن متوجه افزایش قیمت دلار میشود و این افزایش در سطوح بالاتر تثبیت میگردد، به تدریج این تأثیر را میپذیرد و قیمت مسکن نیز به تبع آن افزایش مییابد. داوود بیگی نژاد، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در گفتوگو با «تجارتنیوز» گفته است که بازار مسکن بیش از دلار از تقاضا اثر میپذیرد.
قیمت دلار که معاملات روز دوشنبه را در مسیر افزایشی آغاز کرده بود تا پایان دادوستدهای نقدی، خود را به کانال نهم از کریدور ششم رساند. اما کدام فاکتورها در بازگشت دلار به روند صعودی موثر بودهاند و آیا این مسیر ادامهدار خواهد بود؟