بررسی نابرابری‌های منطقه‌ای در برنامه ششم توسعه

۱۳۹۴/۰۵/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۵۷۱۸

گروه اقتصاد کلان

وزیر تعاون، کارورفاه اجتماعی با انتقاد از نابرابری‌ها توسعه‌یی در استان‌های مختلف کشور رفع نابرابری‌ها را از اهداف سفرهای استانی خواند و از بررسی نابرابری منطقه‌یی در برنامه ششم توسعه خبر داد. علی ربیعی گره‌گشای مشکلات اقتصادی کشور را نه پاشیدن پول بلکه اصلاح ساختار اقتصاد کشور توصیف کرد و گفت: جامعه توسعه‌یافته روی تلی از طلا قرار ندارد بلکه جامعه‌یی که رضایت داشته باشد، جامعه توسعه‌یافته محسوب می‌شود. ربیعی با تاکید بر ضرورت وجود نشاط اجتماعی در کشور عنوان کرد: مباحث اجتماعی از نشاط اجتماعی تا بحث مبارزه با فساد اجتماعی را در برمی‌گیرد. جامعه نیاز به برنامه‌های متفاوتی دارد اما هر برنامه‌یی در بستر فرهنگی که برای آن فراهم شده، اجرایی می‌شود لذا در صورتی که بستر فرهنگی آماده نباشد برای اجرای برنامه‌ها مقاومت صورت می‌گیرد. وی یادآور شد: برخی از ارزش‌ها در جامعه، مغفول مانده یا فراموش شده و ما در زمینه بسیاری از فعالیت‌ها نیاز داریم که این ارزش‌ها را دوباره زنده کنیم. به گزارش ایرنا، ربیعی با اشاره به اینکه وضعیت کار و تولید در جامعه مناسب نیست، گفت: موضوع بهره‌وری نیروی کار نیاز به بازنگری و تحول دارد زیرا با این بهره‌وری نمی‌توانیم با دنیا رقابت کنیم. بهره‌وری در ذات خود دارای بحث فرهنگی است بنابراین باید به موضوع صادرات نگاه بلندمدت داشت زیرا اگر بخواهیم به رشد8درصدی برسیم باید بتوانیم بهره‌وری را در فضای کار و تولید ارتقا دهیم. وی نگاه کوتاه‌مدت در حوزه کار و تولید را نگاه صیفی‌کاری عنوان کرد و افزود: این نگاه فقط به یک‌بار تولید و صادرات می‌نگرد در صورتی که اگر به این موضوع نظیر پرورش درخت گردو نگاه کنیم، تولید در کشور رونق و بهبود و توان رقابتی کالای ایرانی افزایش می‌یابد. ربیعی تاکید کرد: باید فرهنگ کار و تولید در کشور ارتقا یابد و کسی که آجر روی آجر می‌اندازد از منزلت و جایگاه بالایی در جامعه برخوردار باشد. سرآمد جامعه باید کسانی باشند که کار و تلاش می‌کنند و ماحصل تلاش آنها تولید می‌شود.


پاشیدن پول مشکلی را حل نمی‌کند

وزیر کار با یادآوری اینکه پاشیدن پول در جامعه مشکلی را حل نخواهد کرد، بیان کرد: تا زمانی که نتوانیم ساختارها را درست کنیم مشکلات حل نمی‌شود. متاسفانه طرح‌های توسعه فاقد پیوستار فرهنگی هستند. ربیعی با اشاره به مسکن مهر گفت: در طراحی مسکن مهر هیچ‌گونه ساختارهای فرهنگی در نظر گرفته نشده و من یقین دارم که این نوع مسکن به هیچ‌وجه باقی نخواهد ماند به‌طوری که یا با بولدوزر تخریب می‌شوند یا چند سال آینده تبدیل به مخروبه خواهند شد.

ربیعی معتقد است: هم‌اکنون گفت‌وگو در جامعه تسری یافته در حالی که ما نیاز به شنیدن هم داریم، جامعه نیاز دارد که با یکدیگر تبادل فکر کند، بگوید و بشنود. به گفته وی، در کنش متقابل اجتماعی باید نفع جمعی را مدنظر قرار دهیم، متاسفانه احترام به عقاید دیگران در جامعه ضعیف شده و حتی در جمع خانواده گفت‌وگو کمرنگ شده به‌طوری که مفاهمه بین نسلی هم به‌شدت کاهش یافته است. ربیعی افزود: متاسفانه در فضای فقر فرهنگی بروز آسیب‌های اجتماعی افزایش یافته و نوع جدیدی از آسیب‌ها در حال بروز است. وی ادامه داد: آثار آسیب‌ها را در بروز آسیب‌های روانی و اعتیاد می‌توان مشاهده کرد. بیمار روحی و روانی فقط کسانی نیستند که به پزشک مراجعه می‌کنند. زمانی که افراد جامعه نتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و متعامل شوند، خود دچار آسیب روحی شده‌اند. وی با اشاره به پژوهشی که در خصوص رابطه میان اعتیاد و شغل شده بود، گفت: در یکی از مناطق جنوبی کشور موضوع اعتیاد بین شاغلان افزایش یافته بود که این موضوع نظریه ارتباط میان شغل و اعتیاد را رد می‌کرد زیرا معتادان همه دارای شغل بودند. ربیعی ادامه داد: وقتی شغلی با انتظارات تطابق نداشته باشد یک فاصله بزرگی ایجاد می‌شود که فرد را به سوی آسیب سوق می‌دهد. وزیر کار یادآور شد: باید هم‌افزایی داخلی را افزایش دهیم تا بتوانیم بروز آسیب‌های اجتماعی را متوقف یا کند کنیم. وی با اشاره به اینکه در آینده با پدیده سالخوردگی به ویژه سالخوردگی زنان مجرد مواجه هستیم، گفت: باید از هم‌اکنون برای این مهم برنامه‌ریزی و باید گونه‌های جدیدی از خیر جمعی را مطالعه و شناسایی کنیم. ربیعی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: جامعه بهزیستی روز به روز در حال گسترش است. جامعه ایران باید در برابر نیازمندان خانواده بزرگ بهزیستی احساس مسوولیت کند. وی با اشاره به تغییر فرهنگ مصرف دارو گفت: متاسفانه در بسیاری از منازل کیسه‌های مملو از دارو مشاهده می‌شود. بسیاری از بیماران بدون اینکه نیازی داشته باشند به مراکز اسکن یا برخی از مراکز پزشکی دیگر معرفی می‌شوند. در حالی که همه اینها ثروت ملی است و باید فرهنگ دارونویسی و استفاده از خدمات پزشکی بهبود یابد.

ربیعی با بیان آنکه هم‌اکنون دولت معاینه از دندان را برای کودکان اجباری کرده است و به زودی معاینه شنوایی‌سنجی هم اجباری خواهد شد، افزود: بیمه‌ها با تمام وجود در خدمت جامعه و درصدد هستند که بهترین خدمات را به مردم ارائه دهند. ربیعی گفت: بازنشستگان ثروت ملی کشور محسوب می‌شوند و باید از خدمات آنها بهره‌مند شد. از تجارب ارزشمند بازنشستگان می‌توان در زمینه‌های گوناگون استفاده کرد. به گفته وزیر کار، زمانی که شکاف میان انتظارات و واقعیت اجتماعی رخ دهد جامعه افسرده و بی‌رونق است. جامعه بهجت‌جو نیاز به نشاط دارد. وی با اشاره به اعتماد میان دولت و مردم گفت: خوشبختانه همه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اعتماد به دولت در حال افزایش است، البته مردم باید دولت را از آن خود بدانند هرچند دیدگاه مردم نسبت به دولت بهبود یافته است.


حق‌الناس مالک خصوصی دارد

وی با انتقاد به کسانی که به مال مردم تعدی می‌کردند، گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته برخی خود را صاحبان صندوق‌ها می‌دانستند غافل از اینکه این صندوق به کارگران تعلق دارد که امکان اعتراض به این تعدی برای آنها فراهم نیست.

وی گفت: برخی از این کسانی که به مال مردم تعدی می‌کردند خواب سرمایه آنها فقط ماهانه 200میلیارد تومان بود و این پول، دستمزد یک‌ماه کارگران بازنشسته صندوق فولاد است.

مشاهده صفحات روزنامه