در پخت نیمی از نانها از جوش شیرین استفاده میشود
ایسنا
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه از مصرف جوششیرین در نیمی از نانهای تولیدی خبر داد و گفت: نظارتی در این حوزه صورت نمیگیرد لذا بخشی از خمیرمایه تولیدی را صادر میکنیم چراکه در کشور از جوش شیرین استفاده میشود.
مجید پارسایی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو و شورای عالی سلامت استفاده از جوش شیرین را در پخت نان ممنوع اعلام کردهاند، گفت: با این وجود روند مصرف این ماده ممنوعه ادامه دارد چراکه نظارتهای کامل و دقیقی صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه مصرف جوش شیرین در پخت نان باعث ریزش مو، ایجاد بیماریهای گوارشی، کوتاهی قد و پوکی استخوان میشود، گفت: درحالی که نان به روش سالم و با خمیرمایه تولید شود، میتواند تامینکننده ویتامینهای مورد نیاز بدن باشد و ارزش غذایی دارد. نان سالم میتواند نیاز بدنی طبقهیی که بیشتر نان مصرف میکنند را تامین کند. دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه با اشاره به بررسی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی گفت: بخش مهمی از نانهای تولیدی به ویژه در تهران با استفاده از جوش شیرین پخته میشوند که نیاز است وزارت بهداشت، سازمانی را برای نظارت در این حوزه ایجاد کند چراکه در پی جلوگیری از مصرف جوش شیرین نیاز به واردات دارو نیز کمتر میشود. پارسایی در مورد استفاده از جوهر قند در پخت نان نیز گفت: جوهر قند تقریبا همان جوش شیرین است و از این مواد در پخت نان استفاده میشود لذا با وجود بازار مصرف 40هزار تنی در داخل 20هزار تن از خمیرمایه تولیدی در کشور مصرف و بقیه تولید نیز صادر میشود. دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران با اشاره به ظرفیت اسمی 42هزار تنی کارخانههای تولید خمیرمایه تاکید کرد: درحال حاضر به خاطر عدم مصرف خمیرمایه در پخت تمامی نانها، مازاد تولید را صادر میکنیم. این درحالی است که در هیچ جای دنیا از جوش شیرین برای تولید نان استفاده نمیشود.