تازه خبر
افزایش 20درصدی مستمری معلولان در مراکز بهزیستی
ایرنا رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: از مهرماه سال جاری مستمری معلولانی که در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند، 20درصد افزایش پیدا خواهد کرد. انوشیروان محسنیبندپی روز دوشنبه در حاشیه نخستین نشست علمی و تخصصی مشاورین امور زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور افزود: بر اساس پیگیریهای انجام شده و تامین اعتبار، مستمری معلولانی که در مراکز شبانهروزی و روزانه بهزیستی نگهداری میشوند، افزایش مییابد. وی با بیان اینکه اکنون در مراکز شبانهروزی به یک فرد معلول 480هزار تومان به عنوان مستمری و یارانه و به معلولان در مراکز روزانه 260هزار تومان مستمری ماهانه پرداخت میشود، اضافه کرد: این طرح از ابتدای مهرماه اجرا میشود. بندپی با بیان اینکه افزایش مستمری مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی در اختیار دولت و مجلس است، ادامه داد: این موضوع در برنامه ششم توسعه پیگیری خواهد شد.
دلجویی رییس کل نظام پزشکی از جراح ممسنی
تعادل در پی بازداشت جراح بیمارستان نورآباد ممسنی استان فارس، رییس کل سازمان نظام پزشکی روز پنجشنبه به این استان سفر کرد. علیرضا زالی، رییس کل سازمان در پی بازداشت دکترفروغ رزمجویی، جراح بیمارستان ولیعصر شهر ممسنی در حین انجام خدمات پزشکی به شیراز رفت. بنابر اعلام روابطعمومی سازمان نظام پزشکی، زالی پس از دیدار با مقامات استانی با حضور معاون سیاسی امنیتی استانداری و رییس دانشگاه علوم پزشکی، رییس شورای هماهنگی استان فارس و رییس نظام پزشکی شیراز بهطور مبسوط در جریان پرونده قرار گرفت. وی سپس در ملاقاتی با دکتر رزمجویی از بازداشت نامبرده ابراز نارضایتی و از وی دلجویی کرد.
کاهش ۳۰۰میلیون دلاری واردات دارو
مهر مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، به تشریح چگونگی کنترل قیمت دارو برای عبور از بحران دارویی سال ۹۲ پرداخت.
دکترمهدی پیرصالحی گفت: کنترل قیمت دارو باعث شد تا ارز مورد نیاز برای واردات دارویی از یک میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار در سال ۹۳ به یک میلیارد دلار در سال جاری کاهش یابد. وی با عنوان این مطلب که در طول ۱۰سال گذشته قیمت دارو هر سال ۱۵ تا ۲۰درصد رشد داشته است، تاکید کرد: تنها سالی که سیر افزایش قیمت دارو متوقف شد، نیمه دوم سال ۹۲ و سال ۹۳ بود. پیرصالحی ادامه داد: اگر همان روند افزایش قیمت دارو در سالهای گذشته ادامه پیدا میکرد، شاهد رشد قیمت دارو بودیم. در حالی که با راهکارهای کنترلی، نه تنها از رشد قیمت دارو در سال گذشته جلوگیری کردیم که توانستیم بازار دارویی کشور را تحت کنترل در آوریم. مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، در ارتباط با برنامه وزارت بهداشت برای کنترل بازار دارویی کشور در سال جاری گفت: برای امسال 2راهکار کنترل شرکتهای واردکننده دارو و کنترل قیمت داروهای وارداتی را در پیش گرفتهایم.
عطاریها صلاحیت تجویز دارو ندارند
تعادل مدیرکل نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: آنچه قانون در خصوص فعالیتهای صنف فروشندگان گیاهان دارویی مجاز میشمرد، فروش انواع گیاهان خشک و فلهیی و همچنین عرقیات گیاهی است. دکترامیرحسین جمشیدی با بیان این مطلب افزود: هرگونه عرضه و فروش داروهای گیاهی، شیمیایی و مکملهای دارویی (پودرهای پروتئینی و...) باید در داروخانههای مجاز فروش رود و زیرنظر پزشک داروساز صورت گیرد. وی با ابراز تاسف از اینکه برخی از متصدیان عطاریها به فروش داروهای فوقالذکر که اغلب قاچاق و غیرمجازند، اقدام میکنند افزود: این اقدام برخلاف قوانین و صلاحیت علمی آنهاست. بنابر اعلام روابطعمومی سازمان غذا و دارو، جمشیدی همچنین با اشاره به تخلف دیگری که در برخی عطاریها انجام میشود، تصریح کرد: اقدام به مواردی از قبیل حجامت، تزریقات، معاینات پزشکی خاص وغیره از جمله مواردی است که باید بهشدت با آن برخورد کرد؛ چرا که در برخی موارد میتواند خطرات جانی جبرانناپذیری را متوجه مراجعان کند.
تداوم نارضایتیها از تعرفههای پرستاری
مهر دبیرکل خانه پرستار، معتقد است که موضوع رسانهیی شدن خبر ارسال تعرفههای خدمات پرستاری به شورای عالی بیمه را باید از سوی وزارت بهداشت اعلام میشد. محمد شریفیمقدم گفت: طرح این موضوع از سوی یک عضو شورای عالی نظام پرستاری، جای سوال دارد. چرا که وزارت بهداشت پاسخگوی مسائل پرستاری است و مسوولان این وزارتخانه باید خبر ارسال تعرفههای خدمات پرستاری به شورای عالی بیمه را رسانهیی میکردند. وی با انتقاد از شیوه ارسال تعرفهها به شورای عالی بیمه افزود: طبق تبصره ۲ آییننامه اجرایی ماده واحده قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، ابتدا باید آییننامه اجرایی به تصویب میرسید، بعد به شورای عالی بیمه میرفت. شریفیمقدم با اشاره به اعتراضهای اخیر پرستاران نسبت به اعمال برخی قوانین و دستورالعملها در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی گفت: به نظر میرسد که ارسال این تعرفهها به شورای عالی بیمه، در راستای آرامش افکارعمومی جامعه پرستاری بوده است. دبیرکل خانه پرستار در عین حال ابراز امیدواری کرد که تصویب تعرفههای خدمات پرستاری در شورای عالی بیمه، در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.