لزوم معرفی راهکارهای دولت برای تسویه بدهیها
رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران به لزوم تدوین و افشای سیاستهای اقتصادی برای دوره پسا تحریم اشاره کرد.
علی سنگینیان گفت: «بهرهگیری کامل از فرصتهای ایجاد شده ناشی از رفع تحریمهای مالی و اقتصادی و مدیریت ریسکهای احتمالی آن در گرو وجود سیاستها و راهبردهای دقیق در سطح کلان است. لذا طراحی یک اتاق فکر متمرکز و واحد هماهنگکننده که بتواند اهداف بخش خصوصی را با راهبردهای دولت یکسان و همراستا کند باید در اولویت قرار بگیرد.»
تدوین و اجرای سیاستهای خروج از رکود از دیگر نکات مورد اشاره این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بود. سنگینیان افزود: پایین بودن سطح رشد اقتصادی کشور در شرایط فعلی بازار سرمایه را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است. از این رو تا زمانی که وضعیت واقعی اقتصاد کشور سروسامان پیدا نکند، بهعبارت دیگر مادامی که شرایط فعلی اقتصادی کشور بر روند تولید و سودآوری شرکتها تاثیر نامطلوب میگذارد، نمیتوان چندان رشد و شکوفایی بازار ثانویه را انتظار داشت.
لزوم تسویه بدهی دولت با پیمانکاران و اجرای سریعتر مواد 1 و2 قانون رفع موانع تولید، دیگر راهکار مطرح شده از سوی کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران است و رییس این کمیسیون در این نشست خاطرنشان کرد که راهکارهای دولت برای تسویه بدهیهای خود از محل انتشار اوراق تسویه خزانه و صکوک اجاره با توجه به میزان حجم انبوه بدهیها چندان نمیتواند راهگشا باشد.
لغو تدریجی سیاستهای قیمتگذاری با هدف شکلگیری بازار رقابتی و توسعه بازار سرمایه، تقویت جایگاه بازار سرمایه در برنامه ششم، لزوم اتخاذ سیاستهای جامع و جلوگیری در بخشنگری در تدوین سیاستها، توسعه فعالیتهای صنعت بیمه برای پوشش ریسک فعالیتهای اقتصادی و دقت نظر در تدوین آییننامههای اجرایی قانون رفع موانع تولید از دیگر مواردی بود که وی در این نشست به آن اشاره کرد.