تفکر بخردانه درجهت ترسیم نقشه راه اقتصادی

۱۳۹۴/۰۸/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۱۴۷۹


مهدی پازوکی اقتصاددان

اقتصاد ایران به ویژه بعد از اتقلاب اسلامی ایران، سه نقطه عطف مهم تاریخی را پشت سر گذاشته است. یکی در اواسط دهه 50 به‌دلیل افزایش درآمدهای نفتی، دوم سیاست‌های جدید اقتصادی که آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در پیش گرفتند و سوم نبود هیچ برنامه مدون در دولت نهم و دهم. درحال حاضر که در دوره پساتحریم به سر می‌بریم، لازم است اصلاحات ساختاری اساسی را ایجاد کنیم. ما از باب برنامه‌های توسعه‌یی در کشور کمبودی نداریم ولی متاسفانه به این دلیل که مسوولان اعتقادی به این برنامه‌ها ندارند، تقریبا درصد بالایی از آنها عملی نشده است.

مشکل اصلی کشور ما، مدیریت اقتصادی است. به همین دلیل در اصل دو راهکار برای مقابله با پدیده‌ها وجود دارد؛ که یکی از آنها برخورد کارشناسی و علمی است. در دو دوره قبل ریاست‌جمهوری، برخی از مدیران اعتقادی به علم اقتصاد نداشتند، و مدیران میانی در برخی سازمان‌ها حتی ترفیع هم گرفتند. به همین دلیل استفاده از بدنه کارشناسی و جذب افراد و چهره‌های علمی برای کمک‌رسانی به وضع کنونی کشور بسیار مهم است. در واقع با پدیده‌های علمی باید راه‌حل‌های علمی را در پیش گرفت. ما اکنون در بخش اقتصادی با بحران عقلانیت روبرو هستیم. از این عقلی که خداوند داده و در همه جای دنیا با استفاده از آن نرخ تورم را پایین می‌آورند، اگر ما نیز از آن استفاده کنیم و روش‌های علمی را به کار بگیریم قطعا موفق خواهیم شد.

در حال حاضر عدم اعتماد در اقتصاد ما به‌شدت بالا است که متاسفانه هزینه این عدم اعتماد را مردم می‌دهند. یکی دیگر از مشکلات کشور، بی‌انضباطی پولی و مالی است، در همین راستا، استفاده از اصول کارشناسی و مدیران بهترین راه کارآمد است. تا در شرایطی که تحریم‌ها در شرایط لغو شدن به‌سر می‌برد، بتوانیم نقشه راه مناسبی را برای اقتصاد ایران ترسیم کنیم.

مشاهده صفحات روزنامه