روی خط خبر

۱۳۹۴/۰۸/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۱۴۹۲

شیوه‌ حمایت بسته رونق

از صنایع کوچک

مهر| معاون وزیر صنعت با تشریح جزییات شیوه‌های حمایتی دولت از صنایع کوچک در بسته رونق اقتصادی گفت: قرار است وزیر صنعت، اختصاص تسهیلات با سود ترجیحی را برای واحدهای موفق تولیدی در صنایع کوچک پیگیری کند. سیدمحمدعلی سیدابریشمی در پاسخ به نگرانی فعالان اقتصادی مبنی بر تخصیص ۲۰۰میلیون دلار یارانه بخش صنعت و معدن در بسته رونق اقتصادی به صنایع بزرگ، گفت: ۲۰۰میلیون دلاری که قرار شده به بخش صنعت و معدن اختصاص یابد، برای صنایع کوچک و متوسط است که امیدواریم بعد از تخصیص، بتوانیم از طریق بانک صنعت و معدن اعتبارات لازم را به این بخش اختصاص دهیم. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هنوز در رابطه با نرخ سود این تسهیلات در دولت تصمیمی گرفته نشده است، اما قرار است با رایزنی و پیگیری وزیر صنعت، معدن و تجارت، نرخ سود این تسهیلات برای آن دسته از واحدهای موفق و صادرکننده، به نرخ ترجیحی داده شده و درصدی تخفیف در نظر گرفته شود.


هدف‌گذاری تولید 400 هزار تن مس

تعادل| مدیرعامل شرکت ملی صنایع ملی مس از سرمایه‌گذاری کلان در صنعت مس کشور خبر داد و اعلام کرد: سرمایه‌گذاری‌ها برای 18پروژه صنعت مس حدود سه میلیارد و 500 میلیون تومان است. احمد مرادعلیزاده درباره «طرح‌های توسعه‌یی در صنعت مس پس از لغو تحریم‌ها» اظهار کرد: با توجه به اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران، یک شرکت معدنی-صنعتی است و بر پایه موجودی و ذخایر قطعی که کشف شده‌اند، استراتژی و چشم‌انداز پیش روی خود را ترسیم می‌کند پس از لغو تحریم‌ها تغییر خاصی در اصل استراتژی نخواهیم داشت. وی افزود: افقی که شرکت مس در شرایط کنونی برای تولید پیش رو دارد، تلاش در جهت افزایش تولید به سقف 400هزار تن مس است. مرادعلیزاده با اشاره به آمار تولید مس در کشور تصریح کرد: تا پایان سال 95 ظرفیت تولید مس 280هزار تن و سال 96 ظرفیت تولید 310هزار تنی پیش‌بینی شده است؛ در سال 97 نیز ما با افزایش 50 هزار تنی، ظرفیت تولید را به 360هزار تن خواهیم رساند و برای سال پایانی یعنی سال 98 ظرفیت تولید مس را براساس چشم‌انداز تعریف شده به 400هزار تن خواهیم رساند. وی خاطرنشان کرد: این هدف‌گذاری در مدت 4سال و براساس اجرایی‌سازی 18پروژه مصوب شرکت مس محقق خواهد شد.


انتصاب رییس جدید

سازمان نظام مهندسی معدن

تعادل| «نادعلی اسماعیلی‌دهج» با حکم رییس‌جمهور به عنوان رییس سازمان نظام مهندسی معدن منصوب شد. حسن روحانی، رییس‌جمهور به پیشنهاد محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت «نادعلی اسماعیلی‌دهج» را برای مدت سه سال به عنوان رییس شورای مرکزی و رییس سازمان نظام مهندسی معدن منصوب کرد. پیش از این «هرمز ناصرنیا» رییس سازمان نظام مهندسی معدن بود.


فقط یک درصد تجارت سنگ در اختیار ایران

تعادل| «با وجود تولید 12درصدی سنگ جهان، تنها یک درصد تجارت جهانی سنگ را در اختیار داریم؛ این در شرایطی است که به دلیل رکود داخلی حاکم بر بازار، اوضاع این صنعت نیز مانند سایر شاخه‌های صنایع معدنی کشور رو به وخامت است.» معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطلب گفت: اقتصادهای بزرگ دنیا نیز دچار رکود می‌شوند و این امر صرفا در ایران وجود ندارد اما با تدابیر دولت و در نظر گرفتن بسته خروج از رکود به زودی از رکود خارج خواهیم شد. جعفر سرقینی با بیان اینکه در دو سال اخیر هنوز نتوانسته‌ایم به جایگاه واقعی در صنعت سنگ برگردیم، گفت: اقداماتی در دولت در این راستا انجام شده و تلاش بر این است که ستاد سنگ کشور با ترکیب بهتر تشکیل شود. سرقینی افزود: از ابتدا خام‌فروشی آفت این صنعت بوده و واحدهای سنگبری با وجود در اختیار داشتن تکنولوژی روز دنیا به دلیل عدم دسترسی به سنگ دنیاپسند به حال تعطیل و نیمه‌تعطیل درآمده‌اند و لازم است در این راستا همت و کار و تلاش بیشتری داشته باشیم. وی یکی از چالش‌های معدن‌کاوی در کشور را مباحث زیست‌محیطی و منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: نزدیک به 35درصد سنگ دنیا در اروپا تولید می‌شود که بسیاری از معادن آنها در دل جنگل‌هاست اما در کشور ما منابع طبیعی در حوزه معدنکاری بسیار سخت‌گیری دارد و باید در این راستا مذاکراتی صورت گیرد.


دفاع وزارت صنعت از سیاست «وام‌دهی»

تعادل| «میزان پرداخت وام‌ها آنقدر زیاد نیست که باعث تحول در بازار شود اما می‌تواند شروع خوبی برای رونق بخشی از صنایع باشد.» این مطلب را «سهیلا جلودارزاده» مشاور وزیر صنعت مطرح کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا ارائه تسهیلات در حوزه خودرو، لوازم خانگی و نیز مصالح ساختمانی از سوی دولت موجب تورم و افزایش قیمت‌ها در بازار نخواهد شد و اینکه چرا در این طرح بیش از قدرت خرید مردم به رونق صنایع توجه شده است؟ افزود: سود تسهیلات باید برای مصرف‌کنندگان مناسب باشد و مصرف‌کننده نیز به نوعی پس‌اندازی برای خرید داشته باشد تا بتواند اقساط خرید خود را بپردازد زیرا به دلیل نبود نقدینگی هم‌اکنون شاهد عدم خرید و کمبود شدید تقاضا در بازار هستیم. مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص تخلفات در این حوزه گفت: البته در گذشته نیز برای خرید جهیزیه و خرید کالای داخلی، طرح‌هایی داده شد که متاسفانه شاهد تخلفاتی در این بخش ازجمله ارائه فاکتورهای صوری تا رانت‌های مختلف بودیم اما هم‌اکنون در بخش لوازم خانگی، تمهیداتی در نظر گرفته شده تا تخلفات گذشته تکرار نشود و دیگر متقاضیان باید مستقیما از تولیدکنندگان و نمایندگی‌ها خرید کنند.

مشاهده صفحات روزنامه