شکستن انحصار اینترنت امریکا و توسعه تلگرام روسی

۱۳۹۴/۰۸/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۱۵۲۹

گروه دانش و فن|

وزیر ارتباطات ایران با همتای روسی خود دیدار و گفت‌و‌‌گو کرد، در این دیدار وزیر ارتباطات دو کشور بر همکاری مشترک در حوزه ICT تاکید کردند و ‌محمود ‌‌واعظی در این دیدار با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات در دنیا گفت: جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه می‌تواند در این زمینه از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و امنیت اطلاعات را برای شهروندان بالا ببرند.

وی افزود: ‌شرکت‌های‌ فناوری اطلاعات روسیه در این خصوص توانسته‌اند موفقیت‌های زیادی کسب کنند، از این رو یکی از موارد همکاری با ایران می‌تواند استفاده از تجربیات این شرکت‌ها و تقویت شبکه‌های داخلی برای نفوذ ناپذیری بیشتر باشد.

وزیر ارتباطات در ادامه به توافق صورت گرفته با روسیه برای راه‌اندازی دفتربرای موتور جست‌وجوی یاندکس در ایران اشاره کرد و گفت: ایران نیز این آمادگی را دارد تا با استفاده از خط و زبان فارسی از طریق موتور جست‌وجوی یوز و پارسی جو همکاری‌های دو جانبه با روسیه داشته باشد.

وی در ادامه از همکاری مشترک ایران و روسیه برای پرتاب ماهواره ملی و اینترنت خبر داد و گفت: در نخستین گام دو کشور رادارهای خود را به روی یکدیگر باز خواهند کرد و در بحث ترانزیت دیتا از طریق کنسرسیوم آیپک، ایران و روسیه همکاری‌های دوجانبه خود را نیز افزایش می‌دهند.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس بریکس درمسکو اظهار کرد: در رابطه با کاهش انحصار مدیریت اینترنت در جهان رایزنی‌های خود را با کشور روسیه و کشورهای موافق شکست انحصار، ادامه خواهیم داد و در قالب ITU و جلسات WSIS با هم تعامل و مذاکرات خوبی خواهیم داشت. واعظی با بیان اینکه اجلاس بریکس در مسکو باب جدیدی را پیش روی کشورها قرار می‌دهد، افزود: اواسط ماه دسامبر در نیویورک در سازمان ملل برای سرنوشت انحصار اینترنت تصمیم‌گیری خواهد شد.

در ادامه دیدار وزیر ارتباطات در جمع خبرنگاران ضمن مثبت ارزیابی کردن دیدار دوجانبه گفت: ‌اجلاس جهانی اینترنت به زودی در مقر سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد و در این جلسه ایران و روسیه توافق کردند نسبت به شکستن انحصار امریکا در زمینه اینترنت مناسبات خود را گسترش دهند. محمود واعظی در ادامه شبکه اجتماعی تلگرام را منتسب به روسیه دانست و گفت: ‌این شبکه اجتماعی هم‌اکنون در ایران بیش از 13میلیون مشترک دارد و با استقبال بسیار خوب کاربران ایرانی مواجه شده است و با توجه به سیاست‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال حاضر بدون محدودیت در دسترس کاربران ایرانی قرار دارد و کاربران از آن استفاده می‌کنند. در ادامه این مراسم نیکولای نیکیفورف وزیر ارتباطات و رسانه‌های فدراسیون روسیه بر افزایش سطح همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات تاکید کرد و گفت: ‌شرکت‌های روسیه دستاوردهای خود در حوزه IT در اختیار ایرانی‌ها قرار خواهند داد و این همکاری‌ها می‌تواند سر آغاز همکاری‌های بیشتر در زمینه ‌آی‌سی تی باشد. وی خاطرنشان کرد: ‌کشور روسیه این آمادگی را دارد تا محصولاتی که به‌طور مشترک در این حوزه تولید می‌شود را به سایر کشورها نیز عرضه کند. نیکلای نیکیفورف با اشاره به سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران به کشور روسیه که 2 تا 3 هفته آینده صورت خواهد گرفت، تاکید کرد: در این سفر عملیاتی شدن پروژه‌ها را دنبال کرده و موضوعات را مجدد مورد بررسی قرار خواهیم داد. وی همچنین از ورود بزرگ‌ترین هیات تجاری روسیه در زمینه IT به ایران خبر داد وگفت: ‌این همکاری‌ها می‌تواند در بخش‌های علمی و دانشگاهی و حتی صادرات نیز موثر باشد.نیکولای نیکیفوروف خواستار این شد تا ایران شریک استراتژیک موتور جست‌وجوی روسی یاندکس باشد و افزود: از این رو مصمم هستیم تا در ایران دفتری برای این موتور جست‌وجو با هدف حل مسائل زبانی به زودی راه‌اندازی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانیان باید دیتاسنتری در ایران برای خود داشته باشند، اضافه کرد: موتور جست‌وجوگر یاندکس این نیاز ایرانی را برطرف خواهد کرد. نیکیفورف در ادامه به انحصارگری امریکا در زمینه اینترنت و سوءاستفاده‌یی که از این انحصار‌گری می‌شود، اشاره کرد و گفت: با مذاکراتی که در ایران انجام دادیم، تصمیم بر این شد تا این انحصارگرایی را با همکاری دو کشور (ایران و روسیه) از میان برداریم، این در حالی است که کشورهایی که معتقدند اینترنت نباید انحصاری باشد بسیار زیاد هستند و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی نیز به دلیل برخی اتفاق‌ها در سال‌های گذشته از این مساله حمایت می‌کنند.

مشاهده صفحات روزنامه