اما و اگرهای رشد 8 درصدی اقتصاد
هرچند برنامه ششم توسعه ماهها در کشاکش مجلس و دولت قرار داشت، اما سرانجام این برنامه به کمیسیون تلفیق رفت تا بر اساس مقتضیات و الزامات کشور، بار دیگر موردبررسی قرار گیرد. هرچند در برنامه ششم توسعه نیز همانند سایر برنامههای توسعهیی اهدافی تعریف شده که به گفته کارشناسان دور از واقعیت و آرمانگرایانه است. در همین رابطه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه میانگین نرخ رشد در 5سال گذشته 2درصد بوده است، گفت: هدفگذاریها در برنامه ششم توسعه باید دقیق و جامع باشد که در واقعیت نیز قابل تحقق باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا پورابراهیمی افزود: براساس لایحه برنامه ششم توسعه، قرار است متوسط رشد اقتصادی کشور 8درصد باشد، در حالی که تاکنون این رقم در 5سال گذشته حدود 2درصد است و در سه دهه قبل هم حدود 4درصد بود، بنابراین هدفگذاری برای رسیدن به رشد 8درصد از واقعیت به دور و در حد آرزو است.
وی افزود: ایرادهای شکلی در نحوه ارائه لایحه برنامه ششم توسعه وجود داشت که مورد اعتراض جدی واقع شد، بنابراین اصلاحیهیی انجام و لایحه رویکرد احکام به رویکرد برنامه تبدیل شد. اکنون در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه، تشکیل و جلسات آن آغاز شده و آنچه به مجلس ارائه شده با آنچه گزارش آقای نوبخت در قالب برنامه ششم بود، متفاوت است.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه لایحه برنامه ششم توسعه در رفت و برگشت میان مجلس و دولت، شکل بررسی را دچار چالش جدی کرده است، گفت: مبنای عملکرد براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه است. باید سازمان برنامه و بودجه گزارش نهایی را تهیه کند و به تصویب هیات وزیران برساند، مانند سالهای قبل و این به عنوان مبنا به مجلس بیاید و با زمانبندی بر اساس آن جلو برویم.
مسیر مشخص و شفاف است
همچنین امیر باقری، رییس امور اقتصادی کلان سازمان برنامه و بودجه گفت: با توجه به درخواست مجلس شورای اسلامی، 3جز به لایحه برنامه ششم توسعه اضافه شد که قسمت اول شامل جداول اهداف کلان است و یک ماده در این باره تهیه و اضافه شد.
باقری با اشاره به اینکه لایحه برنامه ششم تغییرات زیادی نکرده، گفت: این تغییرات، جزیی است. در پاسخ به درخواست مجلس سه قسمت ازجمله منابع و اولویتها اضافه شده و در حال حاضر مسیر مشخص و شفاف است. وی با بیان اینکه ماده2 هم برآورد منابع مالی در برنامه ششم توسعه است، ادامه داد: همچنین مجلس خواهان مشخص شدن اولویتهای برنامه بود که در ماده 3، این اولویتها مشخص شد.
باقری با بیان اینکه متنی که رییسجمهور امضا کرده ملاک است، گفت: این متن شامل مجموعه لایحه برنامه که پارسال تقدیم مجلس شد، به علاوه مواد اخیر یک تا 4 است.