اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانش بنیان
ورود دانشگاه آزاد اسلامی به چرخه توسعه استان کرمان
گروه بنگاهها|
با توجه به اهمیت استفاده از ایدههای علمی و آموزشی در برنامهریزیهای توسعه محور و برای دستیابی به توسعه و توازن منطقهیی و استفاده حداکثری از ظرفیتها و پتانسیلهای بخش خصوصی، تفاهمنامهیی بین«استانداری کرمان» و «دانشگاه آزاد اسلامی» به امضا رسید. تفاهمنامهیی که تلاش میکند با تجمیع ظرفیتهای علمی و آموزشی و با به کارگیری پتانسیل بخش خصوصی روند رشد و پیشرفت متوازن استانی را در راستای تحقق اقتصادی مقاومتی عملیاتی کند. این خبری است که در دیدار استاندار کرمان و رییس دانشگاه آزاد کشور رسانهیی شد؛ علیرضا رزمحسینی، استاندار کرمان در این دیدار از تجربیات کرمان در تجمیع سرمایههای خرد و به کارگیری آنها در قالب تعاونیهای خوشهیی برای طرحهای توسعهیی استان صحبت کرد و حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی هم الگوی همکاری دانشگاه آزاد با استانداری کرمان را مدل مناسبی دانست که در صورت توفیق میتوان از آن برای سایر استانها نیز بهرهبرداری کرد.
تجمیع سرمایههای خرد در تعاونیها
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، علیرضا رزمحسینی استاندار کرمان در محل دانشگاه آزاد اسلامی کشور با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی و ابلاغ ریاستجمهوری برای اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: از 25ماه پیش در استان کرمان و در منطقه قلعه گنج با کمک بنیاد مستضعفان کشور توانستیم با تعریف چارچوب معینی از حضور بخش خصوصی و استفاده از پولهای خرد شروع کرده و تاکنون در بیش از 60 روستای این شهرستان، صندوقهای توسعه تعاون روستایی با مشارکت مردم برای ایجاد اشتغال و خلق ثروت به وجود آمده است.
رزمحسینی با تاکید بر اینکه بنیاد مستضعفان سرمایهگذاری را شروع کرده، گفت: از زمان شروع این طرح امنیت شهرستان بالا رفته، بحثهای اقتصادی به خوبی دنبال میشود و مردم مشتاق به مشارکت در توسعه منطقه خود هستند، ازجمله در کشاورزی که با تغییر الگوی کشت شروع کرده و باعث توسعه منطقه شده است. استاندار کرمان خاطرنشان کرد: سیاست کلی در اقتصاد مقاومتی توانمندسازی مردم است که در شهرستان قلعه گنج شکل گرفته و درحال اجراست.
رزمحسینی با اشاره به با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت و پایلوت شدن استان کرمان افزود: الگوی موفق شهر نمونه اقتصاد مقاومتی قلعه گنج را تعمیم دادیم و درحال پیادهسازی آن در کل استان هستیم.
جلب مشارکتهای مردمی و سرمایهگذاری بخش خصوصی
نماینده عالی دولت یازدهم در استان کرمان گفت: با کمک موسسات ملی و خصوصی بزرگ و توانمند ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی در چند جلسه گفتوگو و تشریح اهداف و سیاستهای این طرح توانستیم مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان یکی از مراکز علمی، پژوهشی و اقتصادی کشور جلب کنیم.
استاندار با اشاره به علاقهمندی و حمایت ریاست دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص اجرای اقتصاد مقاومتی براساس منویات مقام معظم رهبری بیان کرد: امروز موافقتنامه برای جلب مشارکتهای مردمی، سرمایهگذاری توسط بخش غیردولتی و مدیریت توسعه در برخی از شهرستانها انتخاب شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی و استانداری کرمان منعقد شد که ذیل این توافقنامه دولت حمایت، برنامهریزی و کنترل اجرای این طرح را بر عهده خواهد داشت.
وی افزود: نقش مدیریت استان هم براساس این طرح که سبک جدید مدیریت در استان کرمان است، توسعه را به افراد توانمند، شرکتهای توسعهگرا و بخش خصوصی توانمند واگذار خواهیم کرد. رزمحسینی با اشاره به نقش دانشگاه آزاد در توسعه گفت: با توجه به رسالت دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد علمی و با مدیریت توسعهگرا میتواند به خوبی در اجرای طرحهای توسعهیی درخصوص توانمندسازی مردم و خلق ثروت کمک کند.
دانشگاه آزاد اسلامی طرحهای بزرگی برای توسعه استان کرمان انجام دهد
حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به امضای تفاهمنامه با استانداری کرمان در راستای مردمی کردن اقتصاد مقاومتی گفت: این ابتکار مخصوص استاندار کرمان است. مهندس رزمحسینی از رزمندگان اسلام در سالهای دفاع مقدس است. یک ویژگی انحصاری که طرح ایشان دارد به کارگیری مجموعه امکانات کشور برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان کرمان است.
وی با بیان اینکه استان کرمان از استانهای با استعداد کشور در همه زمینههای اقتصادی است، اظهار کرد: در استان کرمان امکان سرمایهگذاری و جلب مشارکتهای مردمی وجود دارد و این از ویژگیهای این استان است که به عقیده من عصاره ایران است.
میرزاده با بیان اینکه با امضای تفاهمنامه به استان کرمان قدم اول برداشته شده، گفت: خوشبختانه در مدتی کوتاه استاندار کرمان موفق به جلب و جذب بیش از 11مجموعه بزرگ اقتصادی کشور برای توسعه مناطقی از استان کرمان شده که بعضا این طرحها هم به نتیجه رسیده است. وی افزود: در راستای مصوبات هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص بحثهای اقتصاد دانش بنیان و سرمایهگذاری، دانشگاه آزاد اسلامی نیز میتواند با همکاری استاندار و دستگاههای اجرایی استان و با نمایندگی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان دکتر آلطه فعالیتهایی مشروط به اینکه کاملا اقتصادی بوده و باعث ارزشافزوده به دانشگاه شود، شروع کند. میرزاده با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی از مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس بینیاز نخواهد بود، اظهار کرد: از مجمع نمایندگان استان کرمان به خاطر اطلاعات و تجاربی که در استان دارند، میخواهیم که در اجرای طرحها که بیشتر ظرفیتسنجی و انجام برنامهریزیهای لازم و سرمایهگذاری مستقیم و مشارکتی است به ما کمک کنند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ماموریت انجام این کار را به دکتر آلطه محول میکنم تا با همکاری همکاران دانشگاه آزاد اسلامی استان و شرکتهای وابسته به دانشگاه ازجمله شرکت سرمایهگذاری آزاد پاسارگاد یا شتاپ با انجام مطالعات بهترین گزینه را انتخاب کنند. وی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه آزاد اسلامی بتواند طرحهای بزرگی برای توسعه استان کرمان انجام دهد و در صورت موفقیت از الگوی استاندار کرمان برای سایر استانهای کشور نیز استفاده شود.