اتاق بازرگانی سرپوشی برای برنامه‌های دولت نشود

۱۳۹۳/۰۷/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۱۴۳



فراز جبلی فریال مستوفی یکی از بی‌حاشیه‌ترین اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران است. چندین‌بار در گفت‌وگوهای خصوصی از اینکه سایر نمایندگان تا این اندازه در جلسات و مطبوعات حضور دارند ابراز تعجب کرده بود و معتقد است که یک فعال اقتصادی که تا این اندازه در اتاق بازرگانی حضور دارد عملا از کسب‌و‌کار شخصی خود باز می‌ماند. در عین‌حال در دوره اخیر میان بانوان اتاق بازرگانی تنش‌های زیادی ایجاد شد که آخرین آن اتفاقات شورای بانوان بازرگان بود ولی مستوفی همیشه سعی کرده است از درگیری‌ها و بحث‌های حاشیه‌یی دوری کند.

آیا در این دوره از انتخابات بار دیگر نامزد می‌شوید؟

بله، در این دوره هم همانند دفعه قبل از طرف گروه پیشگامان در انتخابات حضور خواهم داشت.

پیشگامان در دوره قبل اهدافی داشت. از نظر خودتان چقدر به شعارها و اهدافی که داشتید دست پیدا کردید؟

ما اهداف مشخصی داشتیم ولی وضع مملکت در این چهار‌سال شرایط خاصی داشت که باعث شد آن‌طور که باید‌وشاید نتوانیم به نتیجه برسیم. شاید اگر وضعیت کشور به این شکل نبود بیشتر به اهداف می‌رسیدیم. فراموش نکنید که ما به‌عنوان پیشگامان اقلیت بودیم. البته من تمام بحث گروه‌بندی را مربوط به قبل از انتخابات می‌دانم، دغدغه همه ارتقای بخش خصوصی است و بعد از انتخابات اینکه هر فرد از چه گروهی آمده است بی‌معنی است. در این چهار سال من واقعا فراموش کردم که افراد از چه گروهی نامزد شدند. به‌همین‌دلیل پیشگامان همیشه آمادگی همکاری، همفکری و حتی ائتلاف با تمام افراد را دارد.

اگر بخواهید به عملکرد خانم مستوفی نمره دهید، چه نمره‌یی خواهید داد؟

من به خودم نمره بالایی نمی‌دهم. برای اینکه در این چهار سال بیشتر نظاره‌گر بودم. دوست داشتم که برای بخش خصوصی کارهای بهتری انجام دهم ولی آن‌طور که دوست داشتم نشد.

با این وجود بازهم کاندیدا می‌شوید؟

بله کاندیدا می‌شوم چون امیدوارم بتوانم حرف بخش خصوصی را بهتر بیان کنم. من فردی عملگرا هستم و در این چهار سال تجربه‌هایی به‌دست آوردم که باید از آنها استفاده کنم.

با این وجود در این دوره هم پیشگامان باتوجه به تعداد افرادی که دارند اقلیت هستند.

باز هم تاکید می‌کنم که در انتخابات شما با یک اسم می‌روید ولی بعد از آن فرقی ندارد که با چه نامی در انتخابات حضور داشته‌اید. هر گروه برنامه دارد بعد از انتخابات باید بخش‌های مثبت تمام این برنامه را مورد استفاده قرار دهیم. در ضمن قرار نیست پیشگامان فقط همین افرادی که امروز از آنها نام برده می‌شود باقی بمانند.

برنامه اصلی پیشگامان چیست؟

هدف اصلی تمام اعضای اتاق، پیشبرد بخش خصوصی در کشور است. در این سال‌ها به بخش خصوصی ظلم شده است. هرچند در دولت یازدهم کمی بها به بخش خصوصی داده شد و امیدواری ایجاد شد اما باید از همین فرصت استفاده شود که بخش خصوصی خودش را نشان دهد و افرادی که واقعا از بخش خصوصی هستند به میدان بیایند.

نظر شما درباره نامزد‌شدن مدیران دولتی در انتخابات اتاق بازرگانی چیست؟

هر دوره 20‌نفر نماینده از دولت معرفی می‌شوند و ما از حضور این نمایندگان دولتی خوشحال هستیم چون صدای بخش خصوصی را به دولت می‌رسانند اما درباره 40عضو بخش خصوصی هیچ دلیلی ندارد که دولت در این بخش حضور داشته باشد. بسیاری از موارد منافع دولت در بخش خصوصی در تعارض است و دولتی‌ها به‌واسطه تفکرات دولتی نمی‌توانند در این موارد نماینده مناسبی برای بخش خصوصی باشند.

با وجود راهکارهایی مانند شورای گفت‌وگو و کمیته ماده76 بازهم به 02 نماینده دولتی نیاز است؟

اشکالی وجود ندارد و هرچقدر دولتی‌ها در جلسات بیشتر حضور داشته باشند صدای بخش خصوصی رساتر می‌شود. مساله این است که بخش خصوصی اصل باشد و دولتی‌ها با دیدگاه دولتی عمل نکنند و در عمل سرپوشی بر کارهای دولت از طریق اتاق بازرگانی نگذارند. هدف اصلی پیشرفت مملکت است و در همه‌جا هم نشان داده شده که بخش خصوصی است که می‌تواند چرخ اقتصاد را بچرخاند.

در دوره اخیر بانوان اتاق بازرگانی چندان هماهنگ عمل نکردند و درگیری‌های زیادی را بین بانوان شاهد بودیم. آیا در این دوره شرایط ممکن است متفاوت شود؟

من هیچ اعتقادی به جنسیت ندارم و اصلا این دیدگاهی که زنان و مردان را در تحلیل اتاق بازرگانی جدا کنیم، اشتباه می‌بینم. من معتقد به توانمندی هستم. البته نمی‌توان منکر این موضوع شد که جامعه بانوان در اقتصاد و سیاست از آقایان کوچک‌تر است ولی این موضوع در بقیه کشورهای دنیا هم وجود دارد و وضعیت ایران در این بخش از بعضی کشورها بهتر است و از بعضی بدتر. بانوان نیاز به تمرین و خودباوری دارند و باید جهانی فکر کنند تا از این خرده‌جنگ‌های داخلی پرهیز کنند. این مشکلات به‌خاطر توسعه‌نیافتگی است. وقتی فردی را برای سمتی در نظر می‌گیریم نباید به جنسیت وی فکر کنیم بلکه مساله اصلی باید توانمندی وی فارغ از جنسیت و افکارش باشد. در انتخابات اگر فردی در لیست مقابل من باشد ولی توانمندی لازم را داشته باشد به او رای می‌دهم. درباره جنسیت هم اگر آقایی از خانمی توانایی بیشتری دارد وی باید انتخاب شود اما مشکل آنجاست که بانوی توانمند، به‌صرف مونث‌بودن کنار گذاشته می‌شود.

مشاهده صفحات روزنامه