هر شهروند ایرانی یک آببان
روز گذشته در نخستین جلسه شبکه مدیریتی و حفاظت از منابع ایران جمعی از فعالان عرصههای آب، اجتماع و رسانه از آغاز به کار شبکه مدیریتی و حفاظت از منابع آب ایران خبر دادند. به گزارش «تعادل» با توجه به بحرانهای اقتصادی، تحدید اقتصاد و فضای کسب و کار، چالشهای محیطزیست و گسترش بیابانی جغرافیای فلات ایران و حساسیتهای مدیریت بحران در حوزه حاکمیت آب، این شبکه بر آن است تا از مشارکت جدی اجتماع در برابر خطر بیآبی استفاده کند. در جلسهیی که برای آغاز بهکار این شبکه تشکیل شده بود درباره چرایی شکلگیری آن به موارد مختلفی ازجمله یکسویه بودن تبلیغات و ناکارآمدی آن در روانشناسی جامعه ایرانی که الزام وجود روشی دیگر برای کنترل مصرف آب و حفاظت از منابع در دراز مدت را ایجاد میکند عنوان شد. اعضای این شبکه بر آنند تا هر شهروند در قالب هویتی به اسم «آببان» در حوزههای مختلف حفاظت از منابع آبی به فعالیت بپردازد. آببان هم میتواند هویتی افزوده بر هویت شهروندی باشد، هم میتواند بستری ارتباطی برای شکلگیری شبکه اجتماعی دیدهبانی و حفاظت از منابع آب، در عرصههای مختلف باشد. ذینفعان آب در این شبکه به چند گروه اعم از شهروندان،
کشاورزان، صنعتگران، متخصصان و خبرگان تقسیم شده است. در این جلسه به مسایل و چالشهای آب در هر یک از گروهها اشاره شد. منشور این شبکه که مهمترین محور آن پرهیز از «سیاستزدگی یا هرگونه گرایش سیاسی در شبکه» عنوان شده است نیز در این جلسه قرائت شد.
شبکه آببان به گفته موسسانش برای نایل شدن به گفتوگوی شهروندی در بسترهای ارتباطی با کمک ابزارهای تسهیلکننده ارتباطات درباره بحران آب و در نتیجه آن یافتن راهحلها از طریق به اشتراکگذاری اطلاعات، دانش و تجربیات تشکیل شده است.