کاهش حجم عرضه؛ سیاست جدید پتروشیمی‌ها

۱۳۹۳/۰۷/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۱۸۴

طی روزهای اخیر برخی رسانه‌ها از افزایش تقاضای خریداران محصولات پتروشیمی در بورس کالا خبر دادند که بررسی جزییات معاملات رینگ پتروشیمی در هفته گذشته بیانگر آن است که ایجاد رقابت در تالار و به چشم آمدن حجم تقاضاها بیشتر به‌دلیل کاهش شدید عرضه‌ها مخصوصا توسط پتروشیمی بندر امام بوده است. به‌عبارت بهتر پتروشیمی‌ها با سیاست‌های جدید خود مبنی بر کاهش حجم عرضه، یک رونق موقت در جهت افزایش نرخ محصولات را ایجاد کرده‌اند که این اتفاق موقتی خواهد بود. البته ناگفته نماند که فرا رسیدن فصل پاییز و افزایش تقاضا برای گریدهای سبک و سنگین فیلم نیز در تحرک تقاضا بی‌تاثیر نبوده است.

بررسی معاملات روز دوشنبه هفته جاری نشان می‌دهد که گریدهای استایرن مقاوم و معمولی تبریز، استایرن انبساطی 300 و 400 تبریز، سنگین دورانی 3840 تبریز، BL3 مارون و سنگین لوله P100 پتروشیمی جم (بازگشت بعد از دو ماه غیبت) با رقابت مواجه شدند. البته در مورد گریدهای 7240 و 1540 تبریز با توجه به فرا رسیدن ماه محرم وفصل پاییز عرضه کم تبریز (در مورد1540) در این افزایش تقاضا بی‌تاثیر نبود. در مورد استایرن انبساطی 300 و 400 تبریز می‌توان گفت که عرضه‌های قطره‌یی تبریز (50 تن در هر هفته)، تقاضای زیاد بازار با توجه به فرا رسیدن فصل سرما، افزایش قیمت بازار آزاد تا 8500تومان روی معاملات این گریدها با قیمت سقف تاثیرگذارند. در مورد BL3 مارون کاهش شدید حجم عرضه توسط این پتروشیمی باتوجه به معامله‌نشدن بخشی از کالای این پتروشیمی در هفته‌های پیش باعث شد که برای خرید این محصول رقابت صورت گیرد. اما محصول لوله P100 پتروشیمی جم که حدود دوماه در بورس کالا غایب بود، این هفته مورد استقبال بازار قرار گرفت. سه‌شنبه این هفته نیز همانند دوشنبه خیلی از کالاها با رقابت مواجه شده و مابقی هم با حجم خرید خوبی معامله شدند، حجم کل عرضه در بازار سه‌شنبه 49هزار و 951تن بود که نسبت به هفته قبل (8مهر) 2.951تن افزایش را نشان می‌دهد البته این در حالی بود که بندر امام اکثر عرضه‌های خود را که تقاضای زیادی در بازار دارد شدیدا کاهش داد در طرف مقابل عرضه پتروشیمی تندگویان و تخت جمشید افزایش یافت.

پرتقاضا‌ترین گروه بازار: گروه PVC بود که 6. 692تن تقاضا داشت، البته نباید نقش گریدهای Off و عرضه کم بندر امام را نادیده گرفت، جالب اینکه 3600تن این تقاضا مربوط به بندر امام بود.

کم رونق‌ترین گروه بازار: گروه پلی پروپیلن نساجی بازهم به‌عنوان کم رونق‌ترین گروه بازار لقب گرفت که مدت‌هاست از رونق افتاده است، کل تقاضا برای این گروه 1563 تن بود، البته با توجه به اتمام فصل مصرف و افت نرخ‌های جهانی این اتفاق دور از انتظار نبود.


مهم‌ترین اتفاقات بازار ایران و جهان

افت قیمت نفت و تثبیت آن در قیمت زیر 100دلار: با توجه به افت قیمت نفت اوپک در بازار‌های جهانی باید انتظار داشت که قیمت محصولات پلیمری به تبعیت از نفت در بازار‌های جهانی کاهش یابد، همانطور که در حال حاضر شاهد این امر هستیم و در هفته منتهی به یک اکتبر اکثر کالاها در بازارهای آسیایی بین پنج تا 20دلار کاهش پیدا کردند. نوسانات نرخ ارز: با وجود اینکه قیمت دلار در بالای قیمت 3200 تثبیت شده است ‌نرخ دلاری که برای قیمت‌گذاری مواد پلیمری در نظر گرفته شده دلار 3100تومانی است، در حال حاضر دلار تا حدودی سیر نزولی گرفته و ممکن است در آینده با کاهش مواجه شود.

مشاهده صفحات روزنامه