آغاز به کار نخستین اتاق مشترک ایران و لهستان
گروه تجارت
لهستان در میان اقتصادهای قدرتمند اروپا و بیست و چهارمین صادرکننده بزرگ دنیاست. صادرات عمده این کشور قطعات خودرو و صندلی است که آن را به تامینکنندهیی بزرگ و کشوری با قدرت تولید بالا تبدیل کرده است. بزرگترین بازار هدف تولیدات لهستان کشور آلمان است که نشاندهنده کیفیت بالای محصولات تولید شده در این کشور است. از سوی دیگر بزرگترین محصول وارداتی این کشور هم نفت خام است که تقریبا به صورت کامل از روسیه تامین میشود. اکنون ایران با برقراری روابط جدید تجاری با کشورهای اروپایی هم میتواند دانش فنی خود را بالا ببرد و هم بازاری مطمئن برای صادرات نفت خود پیدا کند. این در شرایطی است که هنوز ایران با کشور قدرتمندی مانند لهستان اتاق بازرگانی مشترک تجاری ندارد. در این راستا، به تازگی نایبرییس اتاق بازرگانی لهستان به همراه یک هیات 33نفره از فعالان اقتصادی این کشور به ایران آمده است و در بازدید از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، برنامه شکلگیری اتاق مشترک لهستان و ایران را همسو با برنامه دولت این کشور برای توسعه مناسبات اقتصادی با فعالان بخش خصوصی ایران تشریح کرد.
هیات 33نفره فعالان اقتصادی لهستان که به سرپرستی آندژی پیلات، نایبرییس اتاق بازرگانی لهستان به تهران سفر کرده، صبح یازدهم مهرماه برای حضور در نشست تجاری ایران و لهستان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران حضور پیدا کردند. در این نشست، نایبرییس اتاق بازرگانی لهستان به تشریح برنامههای کشورش برای افزایش همکاریهای اقتصادی و مبادلات تجاری با ایران پرداخت و جزئیات تشکیل اتاق مشترک لهستان و ایران را با هدف افزایش همکاریها بین بخشهای خصوصی دو کشور تشریح کرد. نایبرییس اتاق بازرگانی لهستان گفت: «اتاق مشترک لهستان و ایران از 31شهریورماه رسما شروع به فعالیت کرد و امیدواریم در حوزههای مختلف اقتصادی همکاریها بین بخشهای خصوصی دو کشور توسعه یابد.» آندژی پیلات، هدف حمایت سازمان توسعه تجارت لهستان برای پررنگتر شدن نقش بخشهای خصوصی دو کشور را محقق شدن شعار «رفتن به ایران» عنوان کرد و افزود: «هیاتهای مختلفی به سرپرستی مقامات رسمی لهستان طی یک سال اخیر به ایران سفر کردهاند و در شهرهای مختلف مانند تهران، مشهد و اصفهان با همتایان اقتصادی مذاکراتی داشتهاند.» یولیوش گویو، سفیر لهستان در تهران نیز، ضمن اشاره
به چندین بار حضور در اتاق ایران همراه با هیاتهای تجاری گفت: «هر سفر هیات اقتصادی به ایران، گامی برای تعمیق روابط و کمک به ایجاد اعتماد متقابل بین بخشهای خصوصی دو کشور است.» گویو از فعالان اقتصادی دو کشور خواست به سمت ثمربخش شدن مذاکرات رودررو حرکت کنند. او دریافت ویزا را منوط به رعایت قوانین و ارائه مدارک لازم به سفارت دانست و افزود: «در کنار مدارک لازم، اگر یک دعوتنامه از یک شرکت لهستانی داشته باشید در روند دریافت ویزای تجاری تسریع میشود.»