مالیات
اطلاعاتی برای گرفتن مالیات مسکن وجود ندارد
مدیرکل دفتر اطلاعات مالیاتی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه آییننامه استفاده از اطلاعات انواع حسابهای بانکی و معاملاتی تهیه شده است، گفت: پس از امضای وزیر دادگستری این آییننامه قابلیت اجرا پیدا میکند. علی رستمپور در گفتوگو با فارس با اشاره به لزوم اخذ اطلاعات دستگاه برای وصول مالیاتها اظهار کرد: دفتر اطلاعات مالیاتها مسوول پیگیری و همکاری با دیگر دستگاهها برای دریافت اطلاعات است که این دادهها در مرکز فناوری اطلاعات برای بهرهبرداری استفاده میشود. مدیرکل دفتر اطلاعات مالیاتی در مورد اینکه اکنون چه میزان اطلاعات از دیگر دستگاهها وجود دارد، گفت: اطلاعات را به تدریج دریافت خواهیم کرد. ماده 120 برنامه پنجم تمام دستگاههای اجرایی را مکلف کرده، اطلاعات درآمدی هزینهیی اشخاص را در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهد، اما ضمانت اجرایی نداشت و از همه مهمتر هیچیک از دستگاهها اطلاعاتی که مورد نیاز ما بود را در اختیار نداشتند. وی ادامه داد: برخی دستگاهها اطلاعات شناسایی خاص مانند کدملی افراد را نداشتند. باید اطلاعات باشد که بتوان از آن استفاده کرد. رستمپور با اشاره به سامانه جامع املاک و اسکان که باید
وزارت راه و شهرسازی ایجاد کند، بیان داشت: این موضوع براساس تبصره 7 ماده 169 مکرر باید انجام شود و اساسا این بانک وجود ندارد و در حال شروع و راهاندازی است. این مقام مسوول تاکید کرد: تاکنون که پیگیر موضوع بودیم، جوابی نگرفتیم. جلسات متعددی گذاشتیم، اما هنوز نتوانستیم یک مجموعه اطلاعاتی از مسوولان وزارت راه و شهرسازی بگیریم.
رشد مالیات در 5 ماهه نخست سال با اهرم فشار
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر میرسد طی 5ماهه ابتدای سال رشد درآمد مالیاتی با افزایش فشار مالیاتی بر مردم به دست آمده و افرادی که فرار مالیاتی دارند، کماکان مالیات نمیپردازند. احمد انارکیمحمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایلنا در خصوص رشد درآمدهای مالیاتی دولت گفت: رویکرد دولت در جذب منابع مالی باید به سمت درآمدهای غیرنفتی و از جمله مالیات باشد اما ضروری است افراد و سازمانهایی که فرار عمده مالیاتی دارند شناسایی شده و از آنها مالیات اخذ شود. وی با بیان اینکه باید بررسی کرد این افراد از چه راهکارهایی برای فرار مالیاتی استفاده میکنند، گفت: در صورتی که مردم این فرهنگ را پیدا کنند که حقیقتا مالیات برای خودشان خرج میشود و امکانات حاصل از دریافت مالیات را لمس کنند، فرار مالیاتی کمتر خواهد شد. این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر وضعیت به گونهیی است که واحدهای صنعتی بعضا مطالباتی دارند و روی چکهایی که در دستشان است، حساب کردهاند اما بسیاری از این چکها وصول نمیشود و برگشت میخورد. در نتیجه آنها هم به پول نمیرسند و مسلما در پرداخت مالیات نیز به مشکل میخورند. وی گفت: به نظر میرسد طی 5ماهه ابتدای سال رشد درآمد مالیاتی با افزایش فشار مالیاتی بر مردم به دست آمده و افرادی که فرار مالیاتی دارند، کماکان مالیات نمیپردازند.