گامی به سوی تعادل جنسیتی در کابینه اعتدال
گروه اقتصاد اجتماعی|
هنگامی که دولت تدبیر و امید، در آخرین سال از 4سال نخست زمامداری خود، تصمیم به ترمیم کابینه گرفت، بسیاری از فعالان حقوق زنان از رییسجمهور خواستند که با انتصاب وزیران زن، به وعدههای انتخاباتی خود مبنی بر حرکت به سوی برابری جنسیتی جامه عمل بپوشاند. هرچند نهایتا هر سه وزیر پیشنهادی که با رای اعتماد مجلس به هیات دولت راه یافتند، مرد بودند، اما دولت سعی کرد به نحوی به خواسته زنان که نیمی از جامعه هستند نیز احترام بگذارد. حسن روحانی، رییسجمهور که به گفته خود، سه وزیری که در مجلس پیشین رای اعتماد نیاورده بودند را مجددا به مجلس فرستاد تا برای مردم مشخص شود که رایشان در انتخابات اسفند 94 تاثیر داشته است، برای آنکه همت خود در تحقق وعدههایش را نیز به اثبات برساند، یک مدیر زن را در جایگاهی نشاند که با وزیر شدن رییس سابق سازمان میراث فرهنگی، خالی شده بود.
به گزارش «تعادل» به نقل از پایگاه خبری ریاستجمهوری، رییسجمهوری در حکمی زهرا احمدی پور را به عنوان معاون رییسجمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب کرد. احمدیپور با این حکم به هیات دولت پیوست و جایگزین مسعود سلطانیفر شد که اکنون به عنوان وزیر ورزش و جوانان در کابینه حضور دارد.
استقبال مدیران از رییس جدید
زهرا احمدی پور روز گذشته در نخستین روز کاری خود با معاونین و مدیران این سازمان دیدار و گفتوگو کرد و سومین زنی شد که در کنار شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده و معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در کابینه اعتدال حضور دارد.
به گزارش «تعادل» به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون رییسجمهور در این نشست صمیمانه با اشاره به اینکه سرمایههای عظیمی در هر سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور وجود دارد، گفت: «ما باید تلاش کنیم تا مراقبان و محافظان امین و خوبی برای این سرمایههای ملی باشیم.»
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه انقطاع به وجود آمده در چرخه تمدنی باید تکمیل و متصل شود، ادامه داد: «هر کسی که در این سرزمین زندگی میکند با فرهنگ بیگانه نیست و ما باید عرصههای فرهنگی را بیش از پیش وارد زندگی مردم کنیم. زمینه و ظرفیتهای بسیار مناسبی برای همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با سایر وزارتخانهها و دستگاهها وجود دارد.»
وی در ادامه از صنایع دستی به عنوان ظرفیتی عظیم برای بهبود وضعیت معیشتی در جامعه یاد کرد و افزود: «صنایع دستی و هنرهای سنتی در ماههای آینده نقطه قوت دولت برای تحرک اقتصادی و پویایی جوامع محلی خواهد بود. ایجاد اشتغال پایدار در حوزه صنایع دستی و تضمین خرید این آثار منجر به ازدیاد جمعیت روستاها و بهبود معیشت مردم در این مناطق میشود.»
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین، پیگیری مسائل و رفع موانع گردشگری داخلی و خارجی را از جمله اولویتهای کاری خود دانست و ادامه داد: «بی تردید رشد و رونق گردشگری خارجی یکی از جدیترین اثرات اجرایی شدن برجام است. ظرفیتهای بسیاری در حوزه گردشگری در کشور وجود دارد که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسوولیت بالفعل کردن این پتانسیل را بر عهده دارد.»
در ادامه این نشست یدالله جعفری، مدیرکل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حضور خانم دکتر زهرا احمدیپور را در راس این سازمان، فرخنده و مبارک دانست و افزود: «تمامی معاونین و کارکنان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آماده همکاری با ریاست جدید سازمان هستند.»
وی همچنین با آرزوی موفقیت برای معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تصریح کرد: «شرایط و فضای مناسبی برای فعالیت و تلاش در هر سه حوزه ماموریت سازمان وجود دارد.»
به توسعه متوازن نزدیک میشویم
همانطور که پیشتر گفته شد، احمدیپور تنها زنی نیست که در هیات دولت حضور دارد. معاونت امور زنان و خانواده رییسجمهور که خود از دیگر زنان کابینه است و تقویت جایگاه اجتماعی زنان را برعهده دارد، افزوده شدن یک زن دیگر به هیات دولت را یک قدم به سوی تعادل جنسیتی دانست و بیان داشت که اکننون کشور در حال نزدیک شدن به توسعه متوازن است. به گزارش ایرنا، شهیندخت مولاوردی در کانال تلگرامی خود در مطلبی، انتصاب زهرا احمدی پور معاون رییسجمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به وی تبریک گفته است.
وی گفت: «امروز با این انتصاب، به تعداد زنان عضو کابینه افزوده شد و به انتظار به حق جامعه در توجه به توان و ظرفیت نیمی از سرمایه انسانی کشور در مرحله ترمیم کابینه پاسخ مناسبی داده شد. یکی از شاخصهای مهم و تعیینکننده در گزارش سالانه شکاف جنسیتی، توانمندی و مشارکت سیاسی زنان است که یکی از مولفههای آن تعداد زنان در کابینه است و رتبه ایران از میان 144 کشور رتبه 136 در سال 2016 اعلام شده و طبق نقشه زنان در سیاست که اسفند سال گذشته توسط اتحادیه بینالمجالس ارائه شده است با احتساب سه معاون رییسجمهور، 9 درصد است که کمی بهتر از مولفه تعداد زنان عضو پارلمان است.»
مولاوردی ادامه داد: «در دیدارهایی که در حاشیه ششمین نشست وزرای امور زنان کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی که هفته گذشته در استانبول با حضور 22 وزیر از 56 کشور عضو برگزار شد بارها به این نکته اشاره شد که ایران تنها کشور اسلامی است که در آن زنان در سطح معاون رییسجمهور در کابینه حضور دارند. از سوی دیگر اینگونه نشستها فرصت مغتنمی را برای تبادل تجارب و اطلاعات فراهم میآورد، در دیدار با وزیر توانمندسازی زنان و حمایت از کودکان اندونزی مطرح شد که از 38 عضو کابینه 9 وزیر زن هستند و در آن کشور طبق قانون اگر وزیر مرد باشد الزاما باید یکی از معاونان وی زن باشد و بالعکس اگر وزیر زن باشد یکی از معاونان باید مرد باشد.» او ادامه داد: «محور سخنرانی من در این نشست تاکید بر نیاز مبرم کشورهای اسلامی بر اتخاذ چارچوبی برای تحقق عدالت جنسیتی با تعیین شاخصهای دقیق و قابل اندازهگیری بود تا گفتمان اسلامی حقوق زن به عنوان گفتمانی مستقل و صاحب ایده قادر باشد در عمل با کاربست تعالیم و ارزشهای اسلامی، بهبود وضعیت زنان و پایداری و سلامت خانواده را به رخ جهانیان بکشد. این انتصاب شایسته را به دولت تدبیر و امید، جامعه زنان کشور و زهرا احمدی پور تبریک و تهنیت عرض کرده و برای وی در بهرهمندی از توان مدیریتی زنان در حفظ و پاسداری از میراث عظیم فرهنگی کشور، توسعه ظرفیت و فرصتهای گردشگری و استانداردسازی و تجاریسازی صنایع دستی آرزوی موفقیت دارم.»