زنگ خطر پوپولیسم این‌بار در فرانسه

۱۳۹۵/۱۱/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۰۵۶۹

پوپولیست‌های فرانسه در انتظار فرگزیت هستند

گروه جهان

مارین لوپن، نامزد حزب راست افراطی «جبهه ملی» رقابت خود را برای رسیدن به کرسی ریاست‌جمهوری فرانسه با وعده‌های مشابه وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ در ایالات متحده آغاز کرد. انتقاد از اسلام‌گرایی و سیاست‌های مهاجرتی فعلی، وعده «بازسازی فرانسه»، حمایت از ایجاد دیوار در مرزهای فرانسه برای حفاظت از مردم این کشور در برابر تروریسم و مقابله با سیاستمداران چپ‌گرا و راست‌گرایی که به گفته او به فکر مردم فرانسه نیستند، از جمله وعده‌های انتخاباتی مارین لوپن است.

به گزارش یورونیوز، مارین لوپن گفته که در صورت به قدرت رسیدن مستقیم به بروکسل مقر اتحادیه اروپا خواهد رفت و حقوق از دست رفته فرانسه را طلب خواهد کرد. رهبر جبهه ملی فرانسه که کارزار انتخاباتی خود را با شعار «به نام مردم» آغاز کرده، ضمن معرفی خود در مقام یک زن، مادر و وکیل، متذکر شده است: «می‌خواهم بار دیگر نظم را در فرانسه برقرار کنم.»

گفته می‌شود، تعداد شرکت‌کنندگان در مراسم سخنرانی مارین لوپن حدود ۴هزار نفر بوده است، گرچه مسوولان کمپین او این رقم را حدود ۱۰هزارنفر عنوان کرده‌اند.


برنامه‌های مارین لوپن

مارین لوپن در گردهمایی انتخاباتی حزب جبهه ملی در شهر لیون برنامه ۱۴۴موردی خود را برای «بازسازی فرانسه» معرفی کرد. در این برنامه قرار است فرانسه حاکمیت مالی، قانونگذاری، ارضی و اقتصادی خود را بار دیگر بازیابد. آسوشیتدپرس گزارش داده، حزب پوپولیست و راست‌گرای جبهه ملی قصد دارد پیمان شنگن را لغو کرده و فرگزیت (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) را رقم بزند. مارین لوپن در آغاز کمپین انتخاباتی خود گفته که می‌خواهد بار دیگر فرانسه را به قدرتی جهانی تبدیل کند، از فرانک به جای یورو استفاده کند و این کشور را از قوانین دست و پاگیر اتحادیه اروپا رها کند. بنا براین گزارش، مارین لوپن گفته در هر گوشه این کشور مراکز خدماتی برای مردم ایجاد خواهد کرد، شمار نظامیان، ماموران امنیتی و کارمندان قوه قضاییه را در این کشور افزایش خواهد داد و برنامه‌های حمایت از سرمایه‌گذاری‌های وسیع در فرانسه را اجرایی خواهد کرد. حزب جبهه ملی فرانسه همچنین قول بازنشستگی در ۶۰ سالگی و حتی کمتر از این سن را به مردم فرانسه داده است. آن‌گونه که مارین لوپن در گردهمایی این حزب اعلام کرده دولت فرانسه به رهبری او، کاملا به فکر شهروندان فرانسوی خواهد بود و تمام مشکلات آنها را حل خواهد کرد.

رهبر جبهه ملی فرانسه بر این باور است که مخارج این طرح‌های جذاب را دیگران باید بپردازند. دونالد ترامپ نیز در ایالات متحده اعلام کرده که با اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از مکزیک، هزینه ساخت دیوار در مرز ایالات متحده و مکزیک را از مردم این کشور خواهد گرفت. مارین لوپن نیز در شهر لیون تاکید کرده که می‌خواهد مالیات کارگران خارجی، کالاهای خارجی و خدمات خارجی را در فرانسه افزایش دهد و مردم این کشور را ترغیب کند تا کالاهای ساخت فرانسه بخرند. همچنین از اهداف مهم حزب راست‌گرای فرانسه محدودیت‌های شدید در امور مهاجرتی خواهد بود.

لوپن بارها به سیاست پذیرش پناهجویان از طرف آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان انتقاد کرده است. او که کارزار انتخاباتی خود را با حملاتی علیه سیاست‌های مهاجرت و جهانی شدن اقتصاد آغاز کرده، با بیان اینکه در دهه‌های اخیر اشتباهات بزرگی در فرانسه رخ داده از لزوم دیواری که جامعه فرانسه را در برابر سیاست‌های نامتوازن رهبران در راستای جهانی شدن حفاظت می‌کند، دفاع کرده است. به نظر لوپن، مهاجران شغل‌ها را از فرانسوی‌ها می‌گیرند و خطر تروریسم را در این کشور افزایش داده و هویت فرانسه را می‌دزدند.

نامزد حزب راست افراطی فرانسه با رد مدل اقتصاد لیبرال گفته است: «من مدافع دیوارهای محافظ جامعه‌مان هستم. رهبران ما تصمیم گرفته‌اند به سوی مقررات‌زدایی برای جهانی‌شدن بروند. آنها این را برای بهتر شدن می‌خواستند اما به سمت بدتر شدن رفتیم.» لوپن در برنامه خود بر خروج فرانسه از ناتو تاکید کرده و دیگر نمی‌خواهد در این کشور پول رایج یورو باشد و در اتحادیه اروپا حضور داشته باشد.

فلوریون فیلیپو، معاون رهبر حزب جبهه ملی درباره چشم‌انداز ریاست‌جمهوری مارین لوپن در فرانسه و رابطه پاریس‌ ـ بروکسل گفته است: «لوپن با توجه به حمایت مردمی که دارد، می‌گوید خواهان بازگرداندن حقوق بزرگی است که اتحادیه اروپا از ما دزدیده است. حقوق واحد پولی، مالی، مرزی و قانونگذاری و همه آن مواردی که قوانین فرانسوی بر قوانین اروپایی مقدم بوده است. در صورتی که بروکسل با برگرداندن این حقوق موافقت کند ما تغییرات کلی انجام خواهیم داد و در پی آن در همه‌پرسی که برگزار خواهد شد ما نیز می‌گوییم که در اتحادیه می‌مانیم زیرا نسبت به دیگر کشورهای اروپایی از حقوق بالاتری برخورداریم، چون با اروپایی مواجه خواهیم بود که ملت‌ها در حفظ حقوق خود آزاد هستند. اما در صورتی که بروکسل با ما موافقت نکند ما نیز در همه‌پرسی «نه» خواهیم گفت و اتحادیه اروپا را ترک می‌کنیم.»


آینده‌ای پرتردید

نامزد حزب راست افراطی فرانسه در شرایطی کارزار انتخاباتی خود را آغاز کرده که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد در دور نخست انتخابات بیش از ۲۵درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد و بدین‌ترتیب در رتبه اول قرار خواهد گرفت. ناظران سیاسی اما پیروزی لوپن در دور دوم را بعید ارزیابی کرده‌اند.

رقبای لوپن در انتخابات بنوآ آمون، نامزد حزب سوسیالیست، فرانسوا فیون، نامزد حزب راست میانه جمهوری‌خواهان و امانوئل ماکرون، نامزد چپ میانه مستقل هستند. هرچند که با توجه به افشاگری‌های اخیر درباره پرونده همسر فرانسوا فیون موسوم به «پنه‌لوپه‌‌ گیت»، آینده حضور این نامزد حزب راست میانه در ادامه مبارزات انتخاباتی با تردیدهایی روبه‌رو است. دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در ۲۳ آوریل و دور دوم آن در ۷ مه ۲۰۱۷ برگزار خواهد شد. به اعتقاد ناظران سیاسی، پس از برگزیت، هواداران مارین لوپن بیش از همیشه به احتمال وقوع فرگزیت (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) باور دارند. آنها معتقدند که پیروزی هیچ‌گاه تا این اندازه برایشان ممکن نبوده است. واقعیت این است که اروپا هیچ‌گاه تا این اندازه در انتظار نتیجه نامشخص انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه نبوده است.

مشاهده صفحات روزنامه