برجام باعث اعتماد و افزایش سرمایهگذاری در ایران شد
مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: بعد از تحقق برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) اعتماد کشورهای خارجی به سرمایهگذاری و عقد قرارداد با ایران زیاد و صادرات و مسیر پرداخت پول نیز تسهیل شده است که اگر غیر از این بود چنین کارهایی انجام نمیشد.
رضا تازیکی افزود: هماکنون بعد از فضایی که بعد از برجام در عرصه بینالمللی به وجود آمده حداقل 20 قرارداد با چندین برند خارجی و مهم برای تولیدکنندگان پوشاک ایران فراهم شده است.
وی ادامه داد: برای نمونه شرکت سالارپوش در مشهد با یک شرکت ترک قرارداد 5/2میلیون دلاری در سال برای تولید پوشاک سفارشگیری کرده یا شرکت دیگری در تهران سفارشی به ارزش 5 میلیون دلار از یک شرکت خارجی دریافت کرده است.
مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو هدفگذاری در بخش پوشاک ایران را سفارشگیری 500 میلیون دلاری اعلام و بیان کرد: با این میزان میتوان حداقل 200هزار شغل ایجاد کرد.
وی گفت: اگر سفارش تولید نباشد، بهرهوری پایین میآید و کارخانهها با یک نوبت کار تولید میکنند که هزینه تمام شده محصول را بالا میبرد.
تازیکی افزود: هم اینک در برخی کشورهای همسایه ایران به دلیل افزایش هزینههای کارگر و تولید، شیب تولید محصولات آنها به سمت ایران سرازیر شده و باید این فرصت را مغتنم شمرد و حداکثر استفاده را از آن کرد. وی ادامه داد: در بخش نساجی تا 10روز دیگر یک گروه نساجی خارجی وارد ایران میشوند و ضمن بازدید از 25شرکت نساجی منتخب زمینه را برای خرید پارچه و مواد اولیه و عقد قرارداد بررسی میکنند.
مدیر اجرایی طرح ملی تکاپو گفت: هم اینک 40درصد از بازار 14میلیارد دلاری صنعت پوشاک ایران با تولید و 60 درصد آن توسط قاچاق تامین میشود درحالی که میتوان با استفاده از صنعت پوشاک 5/1میلیون شغل ایجاد کرد و صنعت پوشاک لکوموتیو صنعت نساجی است.
وی افزود: طرح ملی تکاپو هم اینک در 29 استان کشور در قالب 44پروژه فناوری، زنبورداری، گردشگری، پوشاک، زعفران و تولیدات گلخانهیی اجرا میشود. به عنوان نمونه بعد از تحقق برجام توافقنامهیی با گروه پارودی که بخش مهمی از بازار جهانی را در اختیار دارد به امضا رسیده است.
تازیکی ادامه داد: برای صادرات استاندارد محصولات ضروری است به همین منظور آزمایشگاه تخصصی عسل با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه زنبورداران در استان البرز ایجاد میشود.
طرح بین دستگاهی«تکاپو» یکی از طرحهای اشتغال دولت تدبیر و امور است که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیری و امور اجرای آن هماهنگ میشود. طرح ملی «تکاپو» با هدف توسعه اشتغال پایدار و رونق اقتصادی با تشکیل ستادهایی در هر استان برای حمایت از فعالیتهای تولیدی خاص برای بازارسازی و بازاریابی بنگاههای خرد و متوسط نسبت به تقویت و توسعه کسب وکارهای محلی و افزایش سطح اشتغال و درآمدزایی اقدام میکند.