خبر

۱۳۹۶/۰۳/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۷۲۰۷

چگونه تعادل زندگی دیجیتالی‌مان را حفظ کنیم؟

مولف جان گیلبی

مترجم علیرضا صالحی


تایمز هایر اجوکیشن- آیا تا به ‌حال این پرسش برایتان به ‌وجود آمده است که آیا افسار دستگاه‌های دیجیتالی دست ماست یا اینکه آنها بر زندگی ما حکمرانی می‌کنند؟ یکی‌، دو سال پیش این دغدغه آن قدر ذهنم را درگیر خود کرد که برخی از نظرات دست اول را در همایشی جمع‌آوری کردم.

یک‌ سری سوال پرسیدم تا ببینم جماعت حاضر -که اغلب طراح نرم‌افزار هم بودند- فکر می‌کنند که آیا به این ظواهر جذاب و گیرای زندگی‌های شدیدا موبایلی و شبکه‌یی‌مان«وابسته» هستند یا نه. یکی از کارهایی که باید در این تحلیل به‌ ظاهر جذاب انجام می‌دادم، این بود که از افراد بپرسم آیا اگر ناگهان روزی اینترنتشان قطع شود، کلافه می‌شوند؟ آیا وقتی که می‌بینند شارژ تلفن همراهشان کم است، بدوبیراه می‌گویند؟ آیا اگر کسی با آنها شروع به صحبت کردن بکند و آنها سرگرم تلفن همراهشان باشند زیر لب غُرولُند می‌کنند؟ درنهایت نوبت رسید به پرسشی که از نظر مشتاقان «جایزه داروین»۱ مهم‌ترین سوال بود. پرسیدم چه ‌کسی تا به‌ حال درحال پیامک فرستادن وسط خیابان، ماتش برده است؟

تعداد دست‌هایی که بالا رفت به‌طور نگران‌کننده‌یی زیاد بود و همین کافی بود تا مرا متقاعد کند که توازن بین زندگی دیجیتالی و زندگی واقعی برای این افراد جدا آسیب دیده است. ‌ای کاش نسخه‌یی از کتاب تکنولوژی ذهن ‌آگاه۲ را که دیوید لوی نوشته، همراه داشتم و به آنها نشان می‌دادم که چگونه این کتاب به دغدغه‌های تازه‌شان می‌پردازد.

لوی روایت شخصی‌اش را با مرور ادبیات پژوهشی و دستورالعمل خودیاری تلفیق کرد تا راهنمای به‌روزی برای ایجاد تعادل بین دو حیطه از هستی ما فراهم کند؛ آن دو حیطه عبارت‌اند از:«جهان سریع» و «جهان آهسته». او به ما می‌گوید حیطه «سریع» یعنی اضافه ‌باری که هر روزه با آن مواجه می‌شویم، از تعداد زیادی ایمیل که با آنها سروکار داشتیم به واقعیتی بی‌رحم در فرهنگمان ارتقا یافته است.

این حیطه از ایمیل‌هایی که از دهه90 به بعد مایه دردسرهای اداری بود به فرهنگی تبدیل شده که 24ساعته غرق در اطلاعات است و ماهیت کار، فراغت، روابط و شغل در آن درون فضایی پر از انواع و اقسام محصولات دیجیتالی استحاله شده است. از طرف دیگر به نظر لوی «جهان آهسته» حیطه‌های عملی، نظری و ملموس زندگی ما را احاطه می‌کند؛ وی همان احساسی را مثال می‌زند که ‌هنگام خوش‌نویسی دارد.

بدنه اصلی متن کتاب را تمارین کشف و سپس مدیریت زندگی دیجیتالی‌مان تشکیل می‌دهد. این موارد براساس درس‌هایی که نویسنده به مخاطبان گوناگون-دانشگاهی و حرفه‌یی- می‌دهد، چارچوب سنجیده‌یی را در اختیار ما می‌گذارند که به‌وسیله آن درک شخصی ما از وضعیت دیجیتالی‌مان بیشتر می‌شود. حال که به این چارچوب مجهز شده‌ایم، لوی ما را به بحث بر سر این مطلب می‌کشاند که چه محدودیت‌ها و مهارت‌هایی را می‌خواهیم به ‌کار بگیریم تا رابطه خود را با خویشتن‌های دیجیتالی‌مان سروسامان دهیم.

این کتاب در عین‌ حال که بسیار شخصی است به‌شدت کاربردی است. با وجود تردیدم درباره هر چیزی که در عنوانش واژه «ذهن‌آگاه» را یدک می‌کشد، این کتاب مرا متقاعد کرد که می‌تواند نقش مهمی در کمک کردن به خوانندگانش ایفا کند تا میزان تعادل نداشتن را در کار کردن با تکنولوژی ارتباطات بسنجند و اصلاح کنند.

اگر شما- و ضمنا هر آن کسی که لازم است این کتاب را بخواند- عجله دارید، می‌توانید نکته‌های خوبی را با مرور خلاصه ‌تمارین در کتاب به ‌دست آورید. البته که این راهکار تقریبا شما را به سطوح عمیق‌تر متن می‌کشاند.

رفیق‌های صمیمی و دوست‌ داشتنی دیجیتالی ما، مثل بچه‌گربه‌ها، همان‌طور که دایما بر جذابیت و نقش حیاتی‌شان افزوده می‌شود، آن‌قدر پیشروی می‌کنند تا ما را اسیر خود کنند، مگر اینکه روابطمان را با آنها کنترل کنیم و تحت‌نظر بگیریم. این کتاب الگوی عملی و ارزشمندی را در اختیار ما می‌گذارد تا به این مقصود برسیم.


ورود ماموران نظارتی به کمیته ملی المپیک و فدراسیون پزشکی

ماموران یک نهاد نطارتی در ادامه موضوع «مبارزه با فساد در ورزش» به بررسی تخلفات احتمالی در فدراسیون پزشکی- ورزشی و برخی از بخش‌های زیرمجموعه کمیته ملی المپیک پرداخته‌اند. به گزارش ایسنا، کمیته مبارزه با فساد در ورزش مدتی است که با حضور موثر نهادهای نظارتی و ورزشی فعالیت جدی خود را برای بررسی و پیگیری امور مرتبط با فساد در ورزش آغاز کرده است. در این راستا این کمیته تاکنون با فعالیت جدی در فوتبال، برخی از رفتارها و تخلفات شبهه‌دار را رصد و با متخلفان نیز برخورد و بعضا افرادی را به دستگاه قضایی معرفی کرده است. در ادامه فعالیت‌های مبارزه با فساد در ورزش ماموران یک نهاد نظارتی روی فعالیت‌های مالی فدراسیون پزشکی- ورزشی در 5 سال اخیر همچنین فعالیت‌های مالی کمیته تشریفات کمیته ملی المپیک متمرکز شده‌اند.

این فعالیت‌ها در مرحله تحقیقات اولیه است و کارشناسان مبارزه با فساد درحال بررسی سوابق و مدارک فدراسیون پزشکی- ورزشی و کمیته تشریفات کمیته ملی المپیک هستند. بررسی تعدادی از قراردادهای فدراسیون فوتبال، به خصوص قرارداد فروش بلیت الکترونیکی فصل قبل لیگ برتر که پیش از این شائبه‌هایی در رابطه با آن مطرح بود نیز از دیگر دستورکارهای جاری این کمیته است.

پیش از این کمیته مبارزه با فساد در ورزش با ورود مستقیم به موضوع تخلفات فوتبال بارها به دفتر رییس سابق فدراسیون مراجعه و مدارکی را ضبط کرده بودند همچنین در اواخر سال گذشته نیز دفتر شرکت افق سبز مرتبط با فدراسیون فوتبال پلمب و افرادی از مجموعه این فدراسیون و برخی از افراد مرتبط با فعالیت‌های این شرکت بازداشت شدند.

مشاهده صفحات روزنامه