رفاه
برگزاری نخستین جلسه کمیته مدیریت عملکرد وزارت تعاون
ایسنا| نخستین جلسه کمیته مدیریت عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری با دستورکار تعیین وضعیت سازمان تامین اجتماعی مبنی بر الزام یا خروج آن سازمان از شمول مواد 81 و 82 قانون مدیریت خدمات کشوری و نیز بررسی و تایید شاخصهای اختصاصی سال 96، ستاد و استانها، به ریاست ابوالحسن فیروزآبادی قائممقام وزیر و رییس کمیته مدیریت عملکرد و با حضور اعضای کمیته مزبور و نمایندگان ارزیابی عملکرد معاونتها و میهمانان سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.
در ابتدای جلسه شریعت، دبیر کمیته ارزیابی عملکرد بطور مختصر پیرامون نتیجه آخرین اقدامات انجام شده در خصوص وضعیت سازمان تامین اجتماعی نسبت به اجرای مواد 81 و 82 قانون مدیریت خدمات کشوری و همچنین اقدامات انجام شده در خصوص بررسی و نهایی شدن شاخصهای اختصاصی هر یک از معاونتها جهت تصویب در کمیته مطالبی را بیان کرد.
در ادامه الزام یا خروج سازمان تامین اجتماعی از شمول مواد 81 و 82 قانون مدیریت خدمات کشوری از دیدگاه حقوقی و ساختار اداری توسط نمایندگان سازمان تامین اجتماعی و اعضا مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نهایتا بنا به دستور فیروزآبادی قائممقام وزیر و رییس کمیته مدیریت عملکرد مقرر شد، ضمن الزام آن سازمان به پاسخگویی و ارائه گزارش عملکرد، مهلتی داده شود تا در خصوص شمول یا عدم شمول مواد 81 و 82 قانون مدیریت خدمات کشوری موضوع را پیگیری و حداکثر تا تاریخ 30 خرداد ماه جاری نتیجه نهایی اقدامات به عمل آمده را به دبیرخانه کمیته مزبور، دفترمدیریت عملکرد، اعلام کنند.
آمار وزارت رفاه درباره تخلفات نسخ اغراق آمیز است
ایرنا| معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: مسوولان وزارت رفاه درباره سوءاستفاده از نسخ پزشکان آمارهای اغراقآمیز ندهند. برخورد با متخلفان این حوزه نیز به عهده سازمانهای بیمهگر است زیرا اختیار برخورد با متخلفان و اطلاعات نسخ بیمهیی در اختیار سازمانهای بیمه است. او ادامه داد: قبل از طرح تحول نظام سلامت بیمههای پایه بسیاری از خدمات مهم و ضروری درمانی و داروها و لوازم پزشکی حیاتی را پوشش نمیدادند و مردم ناچار بودند در مراجعه به مراکز درمانی هزینه آن را از جیب خود بپردازند. او افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و اجرای قانون در این زمینه، دولت پرداخت این هزینهها را به عهده گرفت و بدیهی است که با کاهش سهم پرداختی مردم، سهم پرداخت دولت افزایش یافته باشد و این امر باعث افزایش بهرهمندی اقشار محروم و متوسط جامعه از خدمات درمانی شده و افزایش هزینههای درمانی از سوی دولت، رفاه و سلامت مردم را موجب شده است. در مورد سوءاستفاده از نسخ پزشکی این نکته قابل توجه است که اطلاعات نسخ بیمهیی پزشکی در اختیار سازمانهای بیمه است و اختیار برخورد با معدود متخلفان و سوءاستفادهکنندگان در این زمینه نیز نزد بیمه است. چندی پیش، علیرضا عبداللهزاده، مشاور معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از نسخههای میلیاردی برخی پزشکان سخن گفته بود.
19هزار میلیارد تومان بودجه، برای بخش درمان
ایلنا| معاون درمان سازمان تامین اجتماعی از پیشبینی 19 هزار میلیارد تومان بودجه برای بخش درمان در سال 96 خبر داد. محمدعلی همتی در نخستین گردهمایی بسیج جامعه پزشکی سازمان تامین اجتماعی گفت: یکی از مهمترین گامهایی که دولت برداشته در خصوص طرح تحول نظام سلامت است که در همین راستا هم حمایتهای کارشناسی و هم مالی از سوی سازمان تامین اجتماعی شده است. او ادامه داد: با اجرای طرح تحول سلامت از سال 93 تاکنون، سازمان تامین اجتماعی برای کمک به این طرح از هیچ کوششی دریغ نکرده است. اما آنچه که لازم است مسوولان اجرایی کشور به آن توجه ویژهیی داشته باشند، کنترل هزینههای نظام سلامت است. معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در ادامه به برخی اقدامات سازمان برای ارائه خدمت بهتر به مردم اشاره کرد و گفت: برای سال ٩٦ حدود ١٩ هزار میلیارد تومان بودجه برای بخش درمان پیشبینی شده است تا بتوانیم خدمات مطلوبی به مردم ارائه دهیم. او ادامه داد: بیش از ٦٠ برنامه عملیاتی در حوزه درمان سازمان تامین اجتماعی در دستور کار دارد و ٢٣ برنامه در بخش IT سازمان پیشبینی شده است. او افزود: در مجموع در ٣٦٠ مرکز درمانی و ٨٢ بیمارستان این سازمان نسخه الکترونیکی اجرایی شد و اعلام آمادگی میکنیم که به صورت سراسری در کل کشور نسخه الکترونیکی را توزیع کنیم و دفترچه درمان حذف شود.
دفترچههای تامین اجتماعی حذف میشوند
فارس| مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران، گفت: دفترچههای درمان تامین اجتماعی از تیرماه در مراکز تامین اجتماعی استان تهران حذف خواهد شد.
محمدتقی خسروانیمقدم ادامه داد: پس از ایجاد زیرساختهای لازم و استفاده از سیستم HIS در تمام مراکز ملکی روند حذف دفترچههای درمانی در بیمارستانها و مراکز درمانی تامین اجتماعی آغاز شد.
او افزود: در حال حاضر بخش اعظمی از مراکز درمانی این سازمان از دفترچههای درمانی تامین اجتماعی دیگر استفاده نمیکند و بیمهشدگان با مراجعه به این مراکز و ارائه کد ملی خدمات درمانی لازم را دریافت میکنند. خسروانی مقدم با اشاره به اینکه بیمهشدگان با حضور در مراکز درمانی تامین اجتماعی باید دفترچههای درمانی را همراه داشته باشند، گفت: با توجه به اینکه هنوز در مراکز درمانی طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی و همینطور درمان غیرمستقیم، حذف دفترچههای درمانی اجرایی نشده است بنابراین دفترچهها باید فعلاً همراه بیمهشدگان باشد.
او گفت: به عنوان مثال بیمه شدهیی که به مراکز درمانی تامین اجتماعی مراجعه میکند بدون دفترچه تمامی خدمات را دریافت خواهد کرد ولی ممکن است نیاز به دارویی داشته باشد که در آن مرکز وجود ندارد بنابراین پزشک آن دارو را برای دریافت از سایر مراکز در دفترچه مینویسد. مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران، افزود: البته ایجاد زیرساختهای لازم در درمان غیرمستقیم برای حذف دفترچههای درمانی نیز انجام شده است و به زودی عملیاتی میشود.