پاسخ آموزش و پرورش به برگزاری مجدد امتحانات نهایی
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش توضیحاتی درباره نحوه برخورد با تخلفات و کلاهبرداریهای صورت گرفته در زمینه خرید و فروش و همچنین لورفتن سوالات امتحان نهایی ارائه کرد. عبدالرسول عمادی درباره سرانجام برخورد با تخلفات و کلاهبرداریها به ایسنا گفت: پلیس فتا مرجعی است که میتواند درباره دستگیرشدگان کلاهبردار که اقدام به خریدوفروش سوالات امتحان نهایی در فضای مجازی کردند، پاسخ دهد.
او ادامه داد: افرادی که توسط پلیس دستگیر شدهاند سوالات جعلی به مردم میفروختند و کلاهبردار بودند و اگر دانشآموز مال باختهیی وجود دارد که پول داده باید شکایت کند. ما به لحاظ حقوقی شاکی کلاهبرداران نیستیم، زیرا سوالات واقعی ما را نفروختند بلکه اقدام به جعل کردهاند و مالباختگان باید مراجعه کنند و پیگیر حقشان شوند.
او همچنین پیرامون بررسیهای انجام شده پیرامون لورفتن سوالات واقعی امتحانات در چندین مدرسه و پیش از شروع امتحان و احتمال برگزاری مجدد امتحان نهایی گفت: سوالات واقعی که به صورت محدود در فضای مجازی منتشر شد، درست در زمانی رخ داد که دانشآموزان سرجلسه امتحان بودند و از نظر ما تاثیری روی روند کلی امتحان نداشته و امکان سوءاستفاده از اینها 10 دقیقه قبل از شروع امتحان وجود نداشته است.
او در پایان افزود: پیگیریهای لازم برای برخورد با عوامل متخلف مدرسه که دقایقی قبل از شروع امتحان اقدام به انتشار سوالات کرده بودند در یکی دو مورد صورت گرفته است، اما شکل تخلف به گونهیی نبوده که امتحانات هیچ از یک از حوزههای امتحانی ابطال شود و لازم نیست امتحانات مجددا تکرار شوند.
عمادی همچنین در گفتوگو با ایلنا، با رد اظهارات جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون آموزش مجلس مبنی بر تاییدِ لو رفتن سوالات امتحان نهایی، گفت: حرف ایشان کاملا مغایر با مباحثی بود که در کمیته آموزش مجلس مطرح شد. در این جلسه که با حضور مسوولان آموزش و پرورش، پلیس فتا و تعدادی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس برگزار شد، لو رفتن سوالات تایید نشد و پلیس فتا تاکید کرد که سوالاتی که در فضای مجازی منتشر شده، جعلی بوده و عوامل سوالات جعلی نیز دستگیر شدهاند. او ادامه داد: آنچه که آقای کوچکینژاد در مصاحبه اخیر خود مطرح کردند، نه مورد تایید کمیسیون آموزش و نه بر مبنای صورتجلسه اخیر در این باره است. این مطلب شخصا عنوان شده و بنده گفتههای آقای کوچکی نژاد را تکذیب میکنم.
او افزود: براساس آن چیزی که پلیس فتا در جلسه گفت، حدود 8-7 نفر از جاعلان سوالات و کلاهبرداران که سوالات را به افراد فروخته بودند، دستگیر شدهاند و مالباختگان باید از این افراد شاکی شوند، چرا که حتی در این مورد ما به عنوان آموزش و پرورش مالباخته نیستیم. جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون آموزش مجلس، روز گذشته، با تایید تخلف در انتخابات گفت: گزارش «لو رفتن سوالات امتحان نهایی» هنوز نهایی نشده است. اما گزارشهای مردمی بسیاری به دست ما رسیده است که در جلسه هفته آینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، آنها را بررسی میکنیم. او ادامه داد: بخشی از سوالات امتحان نهایی در جنوب کشور افشا شده که کارمند یکی از حوزههای امتحانی هم جزو افراد دستگیر شده است و آموزش و پرورش هم این مساله تایید کرده است. او در پایان افزود: این مساله برای دانشآموزان و والدین آنها بسیار مهم است و مجلس هم پیگیر این تخلفات است. افرادی که مدارکی از افشای سوالات امتحانات نهایی دارند میتوانند این مستندات را در اختیار نمایندگان مجلس جهت تکمیل گزارش قرار دهند.