شکلات، مانعی برای سکته

۱۳۹۶/۰۴/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۲۸۵
شکلات، مانعی برای سکته

پژوهش جدید محققان دانشگاه هاروارد نشان داد مصرف متوسط شکلات موجب تقویت قلب می‌شود.

به گزارش ایسنا، عاشقان غذا حالا دیگر می‌توانند بدون اینکه عذاب وجدان داشته باشند مقدار بیشتری از دسرهای شکلاتی استفاده کنند و لذت ببرند.

دانشکده سلامت دانشگاه هاروارد با همکاری دانشمندان دانمارکی طی این پژوهش با مشارکت بیش از 55 هزار شرکت‌کننده دریافتند مصرف شکلات ریسک ضربان نامنظم را پایین می‌آورد. داوطلبانی که در طول هفته بین 2 تا 6 وعده دسر شکلاتی مصرف کردند شاهد 20 درصد کاهش ضربان نامنظم قلب بودند. ضربان نامنظم قلب که به عنوان انقباض نامنظم رشته‌های عضلانی دهلیز شناخته می‌شود، یکی از عوامل اصلی ایجاد لخته خون و سکته است. شرکت‌کنندگانی که در طول هفته یک تا سه وعده شکلات خوردند در مقایسه با افرادی که تقریبا 30گرم در طول یک ماه (کمتر از یک وعده) مصرف داشتند، 10درصد کاهش انقباض عضلات دهلیزی کمتری داشتند. کسانی که هر 7 روز یک وعده دسر شکلاتی خوردند شاهد 17درصد کاهش ضربان نامنظم بودند، در حالی که افرادی که هر روز یا بیش از یک وعده در روز شکلات مصرف کردند با 16درصد کاهش روبه‌رو شدند.

شایان ذکر است که این نتایج روی مردان و زنان دارای نتایج یکسانی بود. البته باید توجه داشت که مصرف زیاد و بیش از حد شکلات همچنان توصیه نمی‌شود، چراکه موجب بالا رفتن قند خون شده و به‌خاطر کالری بالایی که دارد باعث اضافه وزن شده و مشکلات متابولیک پدید می‌آورد. پژوهش قبلی دانشگاه هاروارد نشان داده بود که مصرف به اندازه کاکائو سلامت قلبی و عروقی را تضمین می‌کند و مقادیر زیاد فلاوانول موجود در کاکائو بهبود عملکرد رگ‌های خونی را به ارمغان می‌آورد.