اما و اگرهای ایجاد سازمان کارآفرینی

۱۳۹۶/۰۴/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۵۹۱
اما و اگرهای ایجاد سازمان کارآفرینی

مدیرکل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ایرادات دولت نسبت به لایحه سازمان کارآفرینی گفت: وجه تمایز بنگاه‌های کارآفرین افزایش رشد اقتصادی بالای ۲۰درصد است. به گزارش مهر، پریسا ریاحی دیروز در نشست با کارآفرینان برتر کشور با اشاره به اینکه اعتقاد ما بر این است که کارآفرینی یک بینش و رفتار بوده و به‌دنبال گسترش این بینش در سطح جامعه هستیم، اظهار کرد: آنچه تغییر را به وجود می‌آورد، کارآفرینی است. او با بیان اینکه کارآفرینی تکیه بر فکر و نوآوری دارد و راه جدید را کارآفرین پیدا می‌کند، تصریح کرد: امروز هر کسی که کسب و کاری راه انداخته در جنگ اقتصادی شرکت می‌کند اما برخی با روش‌های سنتی و قدیمی که آسیب‌پذیری بیشتری دارد در این جنگ حضور دارند و برخی با فکر و ایده نو.

 کارآفرینی در شرح وظایف هیچ سازمانی نیامده است

مدیرکل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه به‌دنبال ایجاد سازمان کارآفرینی در کشور هستیم، افزود: در تمام دنیا کارآفرینی توسط بخش خصوصی پیش رفته و امروز به جایی رسیده‌اند که واقعا می‌توانند در بازار بتازند و بازار ما را به‌راحتی تخریب کنند.

ریاحی با اشاره به اینکه پرداختن به موضوع کارآفرینی و توسعه آن در شرح وظایف هیچ سازمان و اداره‌یی نیامده است، گفت: بخش خصوصی کشور باید دور هم جمع شوند و به صورت منسجم مسیر کارآفرینی را در جامعه هموار کنند.

او با بیان اینکه در کشور ما کارآفرینی به نقطه‌یی نرسیده که بخش خصوصی به تنهایی بتواند آن را مدیریت کند و به همین دلیل می‌خواهیم مداخله‌یی کنیم و سازمان کارآفرینی را ایجاد کنیم، تصریح کرد: در اکثر کشورها نیز سازمانی با کمک دولت به وجود آمده و در حوزه کارآفرینی فعالیت می‌کند. مدیرکل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه لایحه‌یی که توسط مجموعه کارآفرینان کشور تهیه شد با مسائل و ایراداتی رو به رو بود و دولت آن را رد کرد، افزود: مهم‌ترین ایراد وارد بر این لایحه تعریف کارآفرینی بود.

 ۴۲درصد اشتغال جدید در بنگاه‌های کارآفرین صورت گرفته است

ریاحی با اشاره به اینکه وجه تمایز بنگاه‌های کارآفرین با شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش رشد اقتصادی در این بنگاه‌هاست، گفت: تنها 0/65 بنگاه‌های اقتصادی کشور رشد بالای ۲۰درصد مطابق با استانداردهای جهانی دارند که توانسته‌اند ۴۲درصد اشتغال جدید بنگاه‌ها را ایجاد کنند.

او با بیان اینکه این بنگاه را می‌توان کارآفرین نامید، تصریح کرد: اگر اعتبارات و تسهیلات را به بحث کارآفرینی در کشور اختصاص می‌دادیم امروز نتیجه بهتری در حوزه اشتغال داشتیم.

مدیرکل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: تنها ۳درصد از این

0/65بنگاه‌های اقتصادی کشور دانش‌بنیان هستند. ریاحی با اشاره به اینکه ساختار درنظر گرفته شده برای سازمان کارآفرینی در لایحه قبلی تقریبا دولتی بود و به‌دلیل اینکه دولت اجازه ندارد بزرگ شود، با این لایحه مخالفت شد، افزود: با کمک دفتر حقوقی ریاست‌جمهوری تلاش کرده‌ایم لایحه جدید را به‌گونه‌یی تنظیم کنیم که موضوع دولتی نبودن سازمان کارآفرینی مشخص شود و در عین حال ارتباط دولت با سازمان برقرار باشد. او تصریح کرد: امیدواریم این مساله به خوبی پیش برود و موافقت دولت را برای ایجاد سازمان کارآفرینی بگیریم.

براساس این گزارش، در این جلسه کارآفرینان برتر کشوری نظرات خود را پیرامون لایحه سازمان کارآفرینی مطرح کردند.