ایرانشهر
رونمایی از نخستین دستگاه حفرهیاب
با حضور شهردار تهران از نخستین دستگاه GPR در کشور رونمایی شد. این دستگاه قابلیت شناسایی حفرههای زمین را دارد و به بهبود حفاریها کمک میکند.
به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف در حاشیه سومین جشنواره و همایش و نمایشگاه عمران شهری از نخستین دستگاه GPR رونمایی کرد. شهردار تهران در رابطه با این دستگاه گفت: پیش از این در برخی حفاریها که در زمینهای سست انجام میشد با حفرههایی مواجه میشدیم که دیگر با ورود دستگاه GPR تمام این حفرهها مشخص است. وی ادامه داد: در زمان حفاری در خیابانهای مولوی، بزرگراه چمران و … که در زیر سطح انجام میشد، حفرههایی ایجاد میشد به دلایل مختلف قابل تشخیص نبود و خطرآفرین بود که با این دستگاه تمام این حفرهها مشخص میشوند.
وقوع روزانه یک زلزله ۳ ریشتر به بالا در کشور
بهنام سعیدی، معاون پیشگیری و پیشبینی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ایران یکی از 10 کشور حادثهخیز دنیاست و در 90درصد پهنه سرزمینی کشورمان خطر زلزله وجود دارد به گونهیی که روزانه یک زلزله 3ریشتر به بالا اتفاق میافتد.
به گزارش فارس، سعیدی از برنامهریزی آموزش مدیریت بحران برای 31 استان کشور خبر داد و گفت: توجه به آموزش مردم و مسوولان نخستین مرحله در کاهش آثار مخرب حوادث است که آمادگی برای کاهش این آثار باید همراه با انسجام و تعامل باشد تا موثر واقع شود.
وی ایران را یکی از 10 کشور حادثهخیز دنیا دانست و افزود: در 90درصد پهنه سرزمینی کشورمان خطر زلزله وجود دارد به گونهیی که روزانه یک زلزله 3ریشتر به بالا اتفاق میافتد. سعیدی به تلفات زلزله بم اشاره کرد و گفت: این زلزله 28هزار نفر کشته، 19هزار مجروح، 51هزار تخریب واحد مسکونی و تجاری، 9هزار زن بیسرپرست، 8هزار معلول برجای گذاشت؛ ضمن اینکه 6 هزار نفر نیز همزمان پدر و مادر خودشان را از دست دادند و خسارتهای روحی به وجود آمد که شاید تاکنون جبران نشده باشد. وی با بیان اینکه 250هزار نفر از مردم استان یزد آموزشهای لازم مدیریت بحران را دیدهاند، گفت: امیدواریم کرمانشاه دومین استان کشور برای آموزش مردمی مدیریت بحران باشد. وی تاکید کرد: امروز دنیا مسیر خود را در مقابله با بحران تغییر داده است و به مراحلی مانند پیشبینی، آمادگی، مقابله و بازتوانی رسیده است و در مجموع باید به سه مرحله قبل از بحران، حین و بعد از بحران توجه شود. سعیدی پیشبینی بسیاری از مخاطرات طبیعی را ممکن دانست و گفت: تنها پیشبینی زلزله ممکن نیست که در آنجا نیز باید مانند کشور ژاپن بتوانیم آثار مخرب را به حداقل برسانیم.
2 عامل اصلی وقوع حادثه در ساختمان پلاسکو
رحمتالله حافظی، عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: نباید ایثار، همت و غیرت آتشنشانان در حادثه پلاسکو خلأ ناشی از سوءمدیریت و کمبود امکانات را پر کند.
به گزارش ایسنا، حافظی با نگاهی به آتشسوزی در برج گرانفل لندن که ذیل چهارمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE که در محل دانشگاه تهران برگزار میشد، گفت: حادثه پلاسکو حادثهیی بسیار کوچک بود که با سوءمدیریتها به یک بحران ملی تبدیل شد.
وی افزود: اگر در گام اول از کپسولهای آتشنشانی یا سیستم اطفای حریق ساختمان استفاده میشد یا اگر سیستم اعلام حریق در ساختمان وجود داشت، حادثه تمام میشد و به یک حادثه ملی تبدیل نمیشد. در حادثه پلاسکو تمام افرادی که داشتیم اعم از پلیس و آتشنشانی را در یک نقطه جمع کردیم. این در حالی است که اگر همزمان در سطح شهر چندین حادثه مانند پلاسکو رخ میداد، تکلیف چه میشد؟
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: ظرفیت در اختیار، پاسخگوی بحرانهای شهر تهران نیست. امیدواریم حادثه پلاسکو برای مدیریت بحران کشور درس و عبرتهای عملی به همراه داشته باشد.
حافظی در خصوص نگرانی مردم نسبت به بروز حوادثی همچون پلاسکو در ساختمانهای بلند شهر تهران گفت: متاسفانه هر انتقادی که انجام میشود، میگویند سیاسی است. نیاز است که امروز اجازه دهیم حداقل در محیطهای دانشگاهی مسائل تخصصی بدون ترس از انگ سیاسی مطرح شود. وی ادامه داد: در سال 1394 بودجه مصوب شهرداری تهران 15هزار میلیارد تومان مقرر شد. این کار توسط اعضای شورای اسلامی به نمایندگی از مردم انجام شد اما متاسفانه شهردار این بودجه را در کشوی میز خود گذاشت و نتیجه آن انحراف 5هزار میلیارد تومانی بودجه شهرداری تهران شد که متاسفانه در قالب یک لایحه دوفوریتی در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.
از گزارش سازمان بازرسی درباره شورایاریها بیخبریم
محسن پیرهادی، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران در مورد سرنوشت مبهم شورایاران توضیحاتی ارائه کرد و گفت: ایرادات سازمان بازرسی درباره فعالیت شورایاریها در اختیار اعضای شورای شهر قرار نگرفته است.
به گزارش ایسنا محسن پیرهادی با اشاره به اینکه بخشنامه وزارت کشور مبنی بر عدم برگزاری انتخابات شورایاریها در دوره بعدی براساس گزارش سازمان بازرسی کشور ارائه شده است، گفت: شورایاران سالهاست که یار مدیریت شهری بودند و به نوعی چشمان مدیریت شهری محسوب میشدند و بهتر بود وزارت کشور شوکی به شورایاران وارد نمیکرد. وی با بیان اینکه نباید وزارت کشور این ظرفیت بزرگ مردمی را که به عنوان اراده مردم برای اداره کشور است نادیده بگیرد، تصریح کرد: حتی وزارت کشور میتواند، کمک کند تا ظرفیتها و اختیارات شورایاران به عنوان نهادهای نظارتی شوراهای شهر در سطح محلات تقویت شود. پیرهادی با بیان اینکه گزارش ایرادات سازمان بازرسی درباره فعالیت شورایاریها در اختیار اعضای شورای شهر قرار نگرفته است و ما اطلاعی از این گزارش نداریم، ادامه داد: مطمئنا در صورت احصا ایرادات آن قسمتی که مربوط به شورای شهر باشد را سریعا مرتفع میکنیم، چراکه معتقدیم نباید این ظرفیت مهم که بدون مزد و منت هم کار میکنند از بین برود و باید وزارت کشور عاجلانه به این موضوع و لغو بخشنامه رسیدگی کند.