اپراتورها کیفیت اینترنت رابرای کاربرانشان ضمانت کنند

۱۳۹۶/۰۵/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۷۹۶
اپراتورها کیفیت اینترنت رابرای کاربرانشان ضمانت کنند

گروه دانش و فن| مرجان محمدی|

 طی چند روز گذشته رگولاتوری مصوبه‌یی را تصویب کرد که طبق این مصوبه قرار است تا اپراتورها به کاربرانشان اینترنت نامحدود بدهند، البته این نامحدود به بیان واقعی نامحدود نیست بلکه معنای آن تغییر مدل فروش است. هرچند که وزیر ارتباطات اعلام کرد که قیمت این اینترنت کمی بالاتر از قیمت‌های فعلی است که اپراتورها و ارائه‌دهندگان اینترنت به کاربرانشان می‌دهند ولی کیفیت اینترنتی که دریافت می‌کنند بسیار خوب است. کیفیتی که بارها و بارها اعلام شده است خوب است و نه‌تنها کم فروشی و حجم خوری وجود ندارد بلکه کیفیت هم خوب است، حتی وزیر ارتباطات نیز اعتراض کاربران را جواب داده و معتقد است کم‌فروشی و حجم‌خوری وجود ندارد و اپراتورهای ارائه‌دهنده اینترنت با توجه به هزینه‌یی که دریافت می‌کنند اینترنت خوب و با کیفیتی را به کاربرانشان می‌دهند، دقیقا نظری خلاف نظر کاربران اعلام شده است.

حال با این مصوبه که ظرف کمتر از دوماه دیگر که قرار است اجرایی شود، معاون وزیر از ضمانت کیفیت اینترنت به کاربران خبر می‌دهد. معاون وزیر ارتباطات گفت: اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، طبق این مصوبه، باید برای ارائه سرعت واقعی به کاربران تضمین دهند. علی‌اصغر عمیدیان دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و معاون وزیر ارتباطات در گفت‌وگو با مهر، جزییات مدل مصرف این مصوبه را تشریح کرد و گفت: این مصوبه در دو بخش کاربران کم مصرف و پرمصرف دسته‌بندی شده است. به نحوی که ما برای کاربران کم مصرف اینترنت نیز سعی کردیم مدلی تعریف کنیم که نسبت به مصرف

فعلی‌شان، سرعتشان بالاتر رود اما مجبور نباشند هزینه بیشتری بپردازند. وی با تاکید براینکه این مصوبه به معنای ارائه اینترنت نامحدود نیست، گفت: در این مصوبه مدل فروش اینترنت را از مصرف حجمی به مصرف سرعت و اتصال تغییر داده‌ایم.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: کلمه نامحدود در تکنولوژی معنایی ندارد و سرعت اینترنت و حجم آن نیز تابع تکنولوژی است. برای مثال کاربر نسبت به مودم و تکنولوژی که انتخاب می‌کند می‌تواند سقف سرعت ۲، ۴، ۶ مگابیت برثانیه را در اختیار داشته باشد. رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: اینترنت نامحدود نسبی است. به این معنی که نسبت به تکنولوژی که در کشور مورد استفاده است، برای آن سقف تعیین می‌شود.

وی با تاکید براینکه باید از نظر ادبیات رسانه‌یی به این کلمه توجه شود، افزود: اینکه گفته می‌شود اینترنت نامحدود، کاربر فکر می‌کند تا سقف بی‌نهایت می‌تواند از حجم اینترنت استفاده کند اما اینچنین نیست. در ارائه این سرویس، سرعت و اتصال (کانکشن) مطرح است. در همه دنیا نیز همین مدل به کار گرفته می‌شود. عمیدیان با اشاره به اینکه در این مصوبه سرعت اتصال به اینترنت نسبت به تکنولوژی موجود، نامحدود عنوان شده است، ادامه داد: یعنی این سرعت، سقف تکنولوژی را می‌تواند پوشش دهد و نگرانی از بابت حجم مصرفی نخواهد داشت. معاون وزیر ارتباطات گفت: برای مثال کاربری که تا پیش از این سرعت ۵۱۲ کیلوبیت برثانیه را با مودم‌های قدیمی استفاده می‌کرد هم‌اکنون سرعت دسترسی به اینترنتش بین ۳ تا ۶مگابیت برثانیه قابل افزایش است و از نظر ما نامحدود است.

وی افزود: در جدولی که در این مصوبه تعریف شده است، برای مثال کاربران برای اینترنت بین‌الملل تا ۳ مگابیت سرعت و ۶ مگابیت سرعت داخلی در شبکه ملی اطلاعات، رقمی حدود ۱۰ هزار تومان در ماه باید بپردازند. دسته بعدی کاربرانی هستند که ۶ مگابیت سرعت بین‌الملل خواهند داشت و همینطور تا سرعت ۱۶ مگابیتی نیز در این رده‌بندی دیده شده است.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه این مصوبه برای کاربران ADSL، فیبرنوری و VDSL به عنوان کاربران اینترنت ثابت درنظر گرفته شده است، تاکید کرد: برآورد ما این است که با مصوبه فوق، کاربران با پرداخت مبلغی حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان در ماه می‌توانند به راحتی هر میزان فیلم و ویدئو در داخل شبکه را مشاهده کنند و محدودیت حجمی نخواهند داشت.

وی با تاکید براینکه رقم‌های اعلام شده در این مصوبه که به زودی به اپراتورها ابلاغ می‌شود، نشان می‌دهد که قیمت‌ها پایین آمده است، گفت: مشترک با پرداخت آبونمان ثابت ماهانه و براساس انتخاب سرعت مدنظر می‌تواند سرویس خود را انتخاب کند و دیگر نیازی به تغییر مودم نخواهد بود. دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اضافه کرد: در این مصوبه به اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اینترنت پرسرعت، برای ارائه سرعت واقعی به مشترکان الزام شده است و رقم‌های درنظر گرفته شده سقف پیشنهادی است که اپراتورها می‌توانند زیر این مبالغ با یکدیگر رقابت کنند. به نظر می‌رسد باید منتظر ماند و دید که این مصوبه به چه شکل و چگونه اجرایی می‌شود تا شاید در زمان اجرا نیز دستخوش تغییراتی شود.