شرکت‌های خارجی با رعایت مقررات داخلی ثبت می‌شوند

۱۳۹۶/۰۵/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۸۰۱
شرکت‌های خارجی با رعایت مقررات داخلی ثبت می‌شوند

گروه بنگاه‌ها|

در شرایطی که طی روزهای اخیر مباحث متفاوت و در برخی موارد متضاد درباره راهکارهایی که طرف‌های خارجی برای تاسیس شرکت در ایران باید طی کنند، مطرح می‌شود، سازمان توسعه تجارت ایران در اطلاعیه‌یی اعلام کرد: ایجاد مرکز تجاری با مدیریت دولت باید در قالب امضای تفاهمنامه مشترک و اعطای حق متقابل بین دو کشور و برای توسعه صادرات انجام شود، اگر تنها جنبه تجاری دارد باید پس از دریافت مجوزهای لازم شروع به فعالیت کند که در غیر این صورت غیرقانونی است.

به گزارش«تعادل» به نقل از ایرنا، سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه هدف افتتاح مرکز تجاری ترکیه در تهران بازاریابی و خدمات مشاوره‌یی تجاری است و از نظر قانونی در رعایت ضوابط ثبت هیچ خلافی رخ نداده، تصریح کرد: طبق قوانین ایران، شرکت اداره‌کننده مرکز تجاری ترکیه در تهران با رعایت مقررات داخلی ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده و وظیفه آن فقط بازاریابی و ارائه مشاوره‌های تجاری است. در این اطلاعیه تصریح شده است: تاسیس مرکز تجاری ترکیه در ایران نیز براساس قوانین به طور کامل موجه است و هر کشوری می‌تواند در ایران شرکت‌هایی را به ثبت برساند تا برای بازاریابی محصولات خود در کشورمان فعالیت کند.

همچنین این مراکز با هدف برپایی نمایشگاه نمونه کالا، فراهم آوردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و همکاری‌های متقابل با شرکت‌های ایرانی تاسیس شده است. روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه این اطلاعیه یادآور شده است: پس از تاسیس این شرکت برخی از شرکت‌های قدیمی ترک که دارای نمایندگی در ایران هستند نظیر ترکیش ایرلاین یا برخی شرکت‌های مبل‌سازی دفتر مرکزی خود را به ساختمان مرکز تجاری ترکیه منتقل کرده‌اند و از سوی دیگر طبق همین قوانین هر شرکت ایرانی نیز می‌تواند در ترکیه به ثبت رسیده به بازاریابی محصولات ایرانی بپردازد. این اطلاعیه می‌افزاید: به همین دلیل افتتاح مرکز تجاری ترکیه در تهران که هدفش بازاریابی و خدمات مشاوره‌یی تجاری است از نظر قانونی و رعایت ضوابط ثبت هیچ خلافی رخ نداده است.

 تنظیم مقررات با هدف حمایت از تولید

اما این همه ماجرا نیست، در بخش دیگری از این اطلاعیه متذکر شده است: براساس مقررات هر محصولی که بخواهد وارد ایران شود، نیازمند دریافت مجوز است و در این میان سازمان توسعه تجارت ایران در حوزه حمایت از تولید داخل نیز موظف است براساس مقررات در چارچوب قانون حرکت کند.

بر پایه این گزارش، سازمان توسعه تجارت ایران وظیفه تنظیم مقررات با هدف حمایت از تولید و جلوگیری از قاچاق و کنترل مقررات با نظام تعرفه‌یی، نظام صدور مجوزها، کنترل فنی و کنترل کیفی واردات رسمی را دارد و درخصوص واردات پوشاک نیز مقررات و دستورالعملی وجود دارد که هر گاه شرکتی بخواهد پوشاکی از خارج کشور وارد کند باید دست‌کم معادل 20درصد واردات را در مشارکت با شرکت‌های داخلی تولید کند و حداقل

50 درصد آن نیز صادر شود که تا به حال چنین مجوزی برای شرکت‌های ترک صادر نشده است.

 ثبت شرکت به منزله اجازه واردات نیست

روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه بار دیگر یادآور شده است: تاسیس مرکز تجاری ترکیه در ایران توسط یک شرکت با مسوولیت محدود و با رعایت مقررات اداره ثبت شرکت‌ها فعال شده و به نظر نمی‌رسد در این خصوص تخلفی صورت گرفته باشد. همچنین بخش خصوصی و شرکت‌های ایرانی نیز می‌توانند مانند این شرکت در ترکیه به ثبت رسیده و مقامات ترکی نیز آمادگی استقبال و حمایت از شرکت‌های مذکور را دارند. از سویی دیگر، ثبت شرکت خارجی نظیر ترکیه به منزله واردات کالا نبوده و مقررات واردات و صادرات کشور با ثبت اینگونه شرکت‌ها نمی‌تواند دور زده شود، سازمان توسعه تجارت ایران بر این عقیده است که توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای همسایه و منطقه همواره جزو اصول و سیاست‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران به خصوص اقتصاد مقاومتی بوده است بر این اساس چنانچه شرکت یا کشوری با رعایت ضوابط و مقررات جمهوری اسلامی ایران بخواهد همکاری کند، نمی‌تواند مورد ایراد و اشکال باشد. چنانچه فعالیت‌های بازاریابی شرکت ترکیه‌یی بخواهد منجر به واردات کالا شود به طور قطع با پرداخت حقوق گمرکی و کنترل‌های فنی و استانداردها که در مرحله ورود به کشور اعمال می‌شود باید انجام شود. در پایان این اطلاعیه آمده است: حمایت از تولید داخلی همواره در صدر برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و هست و چنین اقدامات مشابهی در قاب نظام تعرفه‌یی و کنترل‌های فنی و استاندارد و سایر روش‌های حاکم در عرف بین‌المللی که در قوانین به آن نیز تاکید شده است، دنبال می‌شود. به گزراش ایرنا، پیش‌تر «مجتبی خسروتاج» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرده بود: راه‌اندازی این مرکز تجارت جهانی با حضور وزیر اقتصاد ترکیه در کشورمان در هفته‌های گذشته همزمان شده و مسوولان آن نیز از این مقام عالیرتبه برای حضور در شرکت‌شان دعوت کرده‌اند که البته موضوعی طبیعی است و به معنای واردات هر چه بیشتر پوشاک ترک به کشورمان نیست.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در چارچوب قوانین و مقررات موجود هیچ اقدام مغایر قانونی تاکنون از سوی این شرکت انجام نشده است.