انتشار یک میلیارد مطلب در کانالهای تلگرامی فارسی زبان
گروه دانش و فن|
طبق بررسی های صورت گرفته کاربران ایرانی توانستهاند رکورد انتشار مطلب را در تلگرام جابهجا کنند، مسالهیی که باعث افزایش سرانه مطالعه نیز شده است چرا که طبق این آمار کاربر فارسی زبان بطور متوسط ۳۰ هزار مطلب از کانالهای تلگرام مطالعه کرده است که با فرض صرف حدود یک دقیقه وقت برای هر مطلب، این کانالها منجر به افزایش سرانه مطالعه به میزان ۵۰۰ ساعت شدهاند.
سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی کشور از شکستن رکورد انتشار یک میلیارد مطلب در کانالهای عمومی فارسی زبان تلگرام خبر داد.
مسعود اسدپور افزود: براساس آمارهای مرکز ملی فضای مجازی، تعداد کانالهای عمومی فارسی زبان تلگرام امروز از مرز ۵۵۵ هزار کانال گذشته و مطالب منتشر شده در این کانالها نیز رکورد انتشار یک میلیارد مطلب را شکسته و به عدد 1.1میلیارد نزدیک شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه کل صفحات سایتهای فارسی زبان در اینترنت حدود 1.2میلیارد تخمین زده میشود، میتوان گفت از نظر شاخص تعداد مطالب منتشر شده، پیام رسان تلگرام به تنهایی و صرفا در کانالهای عمومی آن از سال ۱۳۹۴ که امکان ایجاد کانال در تلگرام فراهم شده، قابلیت رقابت با تمام محتوای تولید شده در تمام سایتهای فارسی زبان در طول سالیان اخیر را پیدا کرده است.
اسدپور با اشاره به اینکه پیامرسان تلگرام براساس میزان انتشار روزانه ۲تا ۳میلیون مطلب تا آخر مهر ماه امسال از سایتها نیز پیشی خواهد گرفت، تاکید کرد: در صورتی که حجم مطالب تولید شده در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای دیگر نیز به آمار تلگرام اضافه شود، میتوان گفت حجم تولید مطالب در طول یک سال این شبکهها با کل مطالب تولید شده از ابتدای ایجاد وب فارسی تاکنون فراتر خواهد رفت.
سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی کشور با بیان اینکه از میان ۵۵۵ هزار کانال عمومی فارسیزبان بیش از ۲۰هزار کانال دارای حداقل ۵ هزار عضو هستند، تصریح کرد: از میان مطالب منتشر شده در کانالهای تلگرام ۸۸درصد به صورت تولید مطلب جدید و ۱۲درصد آن بازنشر(فوروارد) مطالب کانالهای دیگر بوده است. البته حجم قابل توجهی از این مطالب تولیدی، کپی مطالب کانالهای دیگر بوده که در جای خود قابل بررسی است. وی افزود: مجموع تعداد اعضای کانالها نزدیک به ۷۲۰میلیون است که با توجه به اعلام تلگرام درخصوص وجود ۴۰میلیون اکانت از کاربران ایرانی نشان میدهد هر کاربر به طور متوسط در ۱۸کانال عضو است که متوسط سن این کانالها ۳۱۲روز بوده و به طور متوسط ۱۲۹روز یعنی ۴۱درصد این روزها را فعال بودهاند.
اسدپور با اعلام اینکه نزدیک به ۷۰درصد این کانالها در یک ماه اخیر فعالیت داشتهاند و ۳۰درصد این کانالها در یک ماه اخیر هیچ گونه فعالیتی از خود نشان ندادهاند، گفت: مطالب منتشر شده در کانالها به طور متوسط ۱۱۲۵بازدید داشتهاند و در مجموع کل بازدید مطالب کانالها به رقم 2/1 تریلیارد بالغ میشود. به گفته وی، این آمارها نشان میدهد هر کاربر فارسی زبان بطور متوسط ۳۰هزار مطلب از کانالهای تلگرام مطالعه کرده که با فرض صرف حدود یک دقیقه وقت برای هر مطلب، این کانالها منجر به افزایش سرانه مطالعه به میزان ۵۰۰ ساعت شدهاند. حال در شرایطی که بعد از راهاندازی کانال در سرویس پیامرسان تلگرام شاید خوشبینترین کاربران این اپلیکیشن هم فکر نمیکردند که کانالهای تلگرام به این سطح از محبوبیت رسیده و به راهی ساده برای کسب درآمد تبدیل شوند؛ حالا کانالها جزئی جدایی ناپذیر از زندگی مخاطبین تلگرام هستند و مردم روزانه برای خواندن مطالب گوناگون به آنها سر میزنند.
حال با توجه به گزارشهای منتشر شده توسط خود تلگرام، ایران یکی از پر مخاطبترین کشورهای این سرویس پیام رسان بوده و بنابراین طبیعی است که کانالهای ایرانی از محبوبیت فراوانی برخوردار باشند؛ هماکنون در بین 100کانال پر عضو جهان پر بازدیدترین آنها ایرانی بوده و حتی چند مورد از آنها بالای یک میلیون کاربر دارند.
با استناد به آمار وب سایت tkanal، اگر بخواهیم تعداد کانالهای ایرانی را بر اساس اعضا تقسیمبندی کنیم بیشترین سهم به کانالهای 101تا 500 کاربر با 26درصد میرسد. کمترین سهم هم همانگونه که میتوانید حدس بزنید، مربوط به کانالهای ایرانی بالای پانصد هزار عضو با 0.1درصد است.
جالب است بدانید که در دستهبندیموضوعی کانالها، نزدیک به 59 درصد در زیر شاخه «سایر» قرار میگیرند، به عبارت بهتر کانالهایی که در حوزه مشخصی فعالیت نمیکنند و استفادههای چند منظوره دارند. اما بین موضوعات موجود، سرگرمی با 6.8 درصد سهم محبوبترین موضوع بین کانالهای ایرانی است. در رتبه دوم هم آموزش با 4.5درصد جا خوش کرده است.
در هر صورت این ایرانیها هستند که با انتشار یک میلیارد مطلب به زبان فارسی در این اپلیکیشن رکورد زدند که بیانگر این مساله است که تلگرام همچنان در ایران محبوبترین اپلیکیشن است.