اخبار
تامین جرثقیلهای بندر چابهار توسط شرکتی چینی
یک شرکت چینی قراردادی با هند برای تامین جرثقیلهای مورد نیاز بندر چابهار ایران امضا کرد. به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری بیزنس لاین، یک شرکت چینی که حق فعالیت در هند را ندارد، قراردادی با هند برای تامین جرثقیلهای مورد نیاز بندر چابهار ایران امضا کرده است.
بندر چابهار که توسط هندیها درحال توسعه است، رقیبی برای بندر گوادر پاکستان محسوب میشود که توسط چین توسعه یافته است. این قرارداد توسط شرکت ایندین پورتس اویل(مجری توسعه بندر چابهار) و شرکت چینی منعقد شده است. وزارت حمل و نقل هند در بیانیهیی اعلام کرد: قرارداد تامین جرثقیلهای(بندر چابهار) به شرکت ZPMC چین واگذار شده است. این شرکت که بزرگترین سازنده جرثقیلهای بندری در جهان به شمار میرود بر اساس تصمیم آژانسهای امنیتی هند حق تامین تجهیزات بنادر هند را ندارد. ZPMC که 70درصد از سهم بازار جهانی جرثقیلهای اسکلهیی را در اختیار دارد یک سفارش 380کرور روپیهیی از شرکت هندی دریافت کرده است.
پانوس موردوکوتاس، رییس دپارتمان اقتصاد دانشگاه لیوپست در نیویورک در این باره گفت: سرمایهگذاری عظیم چین در کریدور اقتصادی چین- پاکستان و زیرساختهای بندری حاشیه اقیانوس هند، هدفی بیش از تجارت دارد.
سهم ۴۰۰۰ میلیارد تومانی راهآهن در کاهش مصرف سوخت
معاونت مسافری راهآهن جمهوری اسلامی ایران گفت: با احتساب جابهجایی ۲۷میلیون مسافر در سال، راهآهن جمهوری اسلامی ایران 4هزارمیلیارد تومان صرفهجویی در بخش سوخت، آلایندگی زیست محیطی و تلفات داشته است. میرحسن موسوی افزود: تبلور همه فعالیتهای راهآهن در جابهجایی مسافر است و در این راستا باید نهایت تلاش را برای جلب رضایت ارباب رجوع انجام داد.
وی از رده خارج کردن ناوگان بالای ۴۵سال و به کارگیری ناوگان با عمر ۳۰سال را بخشی از خدمات راهبردی راهآهن در معاونت مسافری اعلام کرد و افزود: توسعه قطارهای محلی و گردشگری در بخش مسافری به طور جدی پیگیری میشود. موسوی میزان مسافر جابهجا شده با قطارهای حومهیی را ۳/۵میلیون نفر در سال اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۹۰درصدی داشته است.
وجود ۱۵۰۰ میلیارد تومان پروژه در دست احداث و بهرهبرداری
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور با اشاره به توسعه فرودگاههای کشور گفت: در ۵۴ فرودگاه کشور در دو سال گذشته و با احتساب سال جاری نزدیک به هزارمیلیارد پروژه در دست بهرهبرداری داریم و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه درحال ایجاد است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رحمتالله مهآبادی افزود: بیش از 15هزار کیلومتر راه هوایی جدید در این دو سال افتتاح شد و یکی از بهرههای آن پذیرش ترافیک هوایی کشور قطر بود. مهآبادی با اشاره به تامین تجهیزات در این راهها گفت: در تمامی 3حوزه راداری، ارتباطات و کمک ناوبری اقدامات خوبی انجام شده و خرید در حوزه ارتباطات و عملیات نصب انجام میشود و تا یک سال آینده همه سامانهها نوسازی میشود.
اختصاص 4 نوع وام برای بافتهای فرسوده
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری گفت: تسهیلات نوسازی تا سقف ۵۰ میلیون تومان، تسهیلات صندوق پسانداز مسکن یکم با سود ۸درصد، مجوز پرداخت ۱۰۰۰میلیارد تومان تسهیلات به انبوهسازان همچنین وام ودیعه مسکن از تسهیلاتی است که در دولت یازدهم برای بافتهای فرسوده و ناکارآمد در نظر گرفته شد.
به گزارش ایسنا، محمدسعید ایزدی اظهار کرد: در 4سال گذشته برنامه جامعی برای ۵۴۴ شهر که از حاشیهنشینی، بافتهای فرسوده و ناکارآمد رنج میبرند که حدود ۲۷۰۰محله را تشکیل میدهد تدوین شد که در دو بخش درمان و بخش پیشنگری اقدامات را به پیش بردیم.
ایزدی افزود: روند جابهجایی جمعیت و فقر شهری موجب میشود که اگر ساختوسازی خارج از این فرآیند شکل بگیرد باید برای آن تدابیری اندیشیده شود که از گسترش نقاط ناکارآمد پیشگیری کامل انجام شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقداماتی که در حوزه پیشگیری انجام شده است، گفت: تدوین برنامههای کاداستر، احداث برنامههای کمربند سبز، تلاش برای جلوگیری از مهاجرت، آموزش و اشتغال ازجمله برنامههای شرکت عمران و بهسازی شهری در بحث پیشنگری است. وی تاکید کرد: یکی از مسائلی که شهرها از آن رنج میبرند، عدم ایمنی و تابآور نبودن شهرها و بحران هویت است به طور مثال مراکز تاریخی ارزشمند هستند و در عین حال بخش عمده آن در بافتهای فرسوده قرار دارد بنابراین در گام نخست لازم است که همه دستگاهها را همراستا کنیم.
2 هزار واحد مسکن مهر پردیس آماده افتتاح است
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پردیس با اشاره به مشکلات تکمیل واحدهای مسکن مهر در فازهای مختلف شهر جدید پردیس گفت: درحال حاضر حدود 2هزار واحد مسکن مهر دیگر در فاز 8 شهر جدید پردیس آماده است که امیدواریم تا 10روز آینده افتتاح شود.
به گزارش ایرنا، سعید غفوری افزود: وزارت راه و شهرسازی برای تامین منابع مالی و تکمیل واحدهای مسکن مهر شهر جدید پردیس اهتمام زیادی دارد. به گفته غفوری، واحدهای باقی مانده فاز 8 تا خرداد ماه سال 97 تکمیل و به متقاضیان تحویل میشود و قیمت واحدهایی که تحویل آنها به سال آینده موکول میشود، افزایش نمییابد و از این پس سرعت اجرای عملیات ساخت این واحدها با سرعت بیشتری دنبال میشود. وی از پرداخت 130میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی از ابتدای سال 96 تاکنون به شرکت عمران شهر جدید پردیس خبر داد و گفت: تمامی این منابع به جای دیون قبلی شرکت عمران در حوزه زیرساخت فازهای مختلف هزینه شده تا محوطهسازیها و زیرساختهای مورد نیاز با سرعت بیشتری اجرا شود. غفوری اظهار کرد: در سال جاری 30میلیارد تومان منابع دیگر از سوی وزارت راه و شهرسازی در 4مرحله برای شرکت شهر جدید پردیس تامین شده تا برای پرداخت دیون پیمانکاران فازهای مختلف تهاتر شود.