داروخانه‌ها؛ سوپاپ اطمینان دارو رسانی در کشور

۱۳۹۶/۰۵/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۴۹۱۸
داروخانه‌ها؛ سوپاپ اطمینان دارو رسانی در کشور

دبیر انجمن داروسازان تهران نسبت به ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها هشدار داد و گفت: خوشبختانه داروخانه‌های سطح کشور به عنوان سوپاپ اطمینانی برای مجموعه دارویی کشور عمل می‌کنند؛ بطوریکه چندین سال پیش هم که ما به دلیل تحریم‌های ظالمانه دچار بحران‌های دارویی شده بودیم، با کمک انبارهای کوچک همکاران‌مان در داروخانه‌ها، توانستیم چندین ماه در برابر این بحران‌ها مقاومت کنیم.

دکتر محمدرضا دری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاخیر ایجاد شده در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و اینکه آیا این تاخیر منجر به کمبود اقلام دارویی در سطح داروخانه‌ها شده یا خیر؟ گفت: وی با بیان اینکه هنوز توان داروخانه‌ها به صورتی است که میزان کمبود اقلام دارویی به مرز هشدار در داروخانه‌ها نرسیده است، افزود: اما این کمبود قابل توجه است؛ چرا که زمانی که سازمان غذا و دارو نسبت به کمبود ۵۰ تا ۶۰ قلم دارو هشدار می‌دهد، به این نتیجه می‌رسیم که برخی کارخانه‌ها توان تولیدشان را از دست داده‌اند. بنابراین مسوولان امر باید به فکر تامین بودجه‌های لازم برای تامین هزینه‌های دارویی باشند تا بتوانیم سیکل معیوبی را که راه افتاده است، به زودی رفع و کنترل کنیم.  دبیر انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه بنابراین با تامین هزینه‌های درمان مردم که توسط داروخانه‌ها عرضه می‌شود باید پول را به داروخانه‌ها تزریق کنیم، افزود: بعد از آن داروخانه‌ها این پول را به شرکت‌های توزیع دارو تزریق کرده و شرکت‌های توزیع هم پول را به کارخانه‌های تولیدی پرداخت می‌کنند تا توان کارخانه‌ها در خرید مواد اولیه تولید دارو از دست نرود.

وی با تاکید بر اینکه لازم است هر چه زودتر برای تامین هزینه‌های دارویی استارت بزنیم، اظهار کرد: هر چند که اکنون هم دیر شده است؛ چراکه دارو مانند تولید نان نیست، بلکه فرآیند واردات مواد اولیه، تامین و تولید دارو و عرضه آن زمان‌بر است. بنابراین اگر سازمان غذا و دارو نسبت به این موضوع هشدار می‌دهد این هشدار به این معنی است که تمام دستگاه‌های ذیربط اعم از مجلس، وزارت بهداشت، هیات دولت و... باید متوجه باشند تا مردم از بابت تامین دارو دچار مشکل نشوند.  دری در عین حال با بیان اینکه کمبود اقلام دارویی ممکن است باعث شود تا برای جبران این کمبود به واردات روی آوریم، گفت: متاسفانه این همان چیزی است که از آن ترس داریم. چرا که واردات به تولید داخل آسیب جدی می‌زند و تنها می‌تواند در کوتاه‌مدت مشکلات‌مان را حل کند، اما خروج ارز از کشور آن هم در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی نام گرفته در واقع خدمت به مردم محسوب نمی‌شود.

وی تاکید کرد: بنابراین باید زیرساخت‌ها را اصلاح کنیم و اگر کارخانه‌های داروسازی ما دچار بحران هستند، حتما باید برایشان بودجه‌های لازم را تامین کنیم؛ چرا که اگر آنها غیرفعال شده و از چرخه تولید دارو خارج شوند، به تدریج مشکلات دیگری مانند بیکاری هم گریبان گیرمان می‌شود و از طرفی مشکلات ارزی مملکت هم تشدید خواهد شد. باید توجه کرد که ما در کشور توان و پتانسیل داخلی تولید دارو را داریم و حیف است که از آن استفاده نکنیم.

گفتنی است که یکی از برنامه‌های مهم دولت تدبیر و امید افزایش تولید دارو بود. در حال حاضر بخش خصوصی با مشکلات زیادی در زمینه تولید دارو روبه‌رو است و پس از تحریم‌ها سرمایه‌گذاری‌های زیادی در زمینه تولید داروهای مختلف در کشور انجام شد با وجود این هنوز سیستم توزیع دارو یکی از مشکلات اساسی بخش خصوصی محسوب می‌شود.