چهرههای استانی
مازندران به دنبال تجارت پایاپای با ولگاگراد روسیه
مازندران رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خواستار بنیانگذاری تجارت پایاپای محصولات کشاورزی با «ولگاگراد» روسیه شد و گفت که هماکنون بسترهای لازم برای این نوع تجارت در این دو منطقه وجود دارد.
به گزارش «تعادل» و به نقل از روابطعمومی استانداری مازندران، دلاور حیدرپور دیروز همزمان با آغاز به کار نمایشگاه توانمندیهای مازندران در ولگاگراد روسیه گفت: کیوی، پرتقال، سبزی، گوشت مرغ، گل و گیاهان زینتی از جمله محصولات کشاورزی مازندران است که مازاد تولید داریم و میتوانیم آنها را به صورت پایاپای با غلات، کلزا، سویا و روغن ولگاگراد معامله کنیم. رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به اینکه زمینه برای این نوع معامله در مازندران و ولگاگراد به وجود آمده است، میتوان این تجارت مبتنی بر برد - برد را کلید زد.
وی توضیح داد: با مذاکره اولیهیی که با معاون استاندار ولگاگراد داشتهایم، مشخص شد که آنها به محصولات میوه و مرغ ما نیاز مبرمی دارند و تولید غلات آنها زیاد و مازاد بر مصرفشان است که ما به آن نیاز داریم. حیدرپور با اشاره به اینکه هم روسیه و هم ایران از طرف امریکا تحریم شدهاند، گفت: با توجه به این امر و با درنظر گرفتن نیازها و کالاهای مازاد در دو استان، از طرف هیات ایرانی پیشنهاد شد که مازاد محصولات در قالب کالاهایی که مورد نیاز استانهاست پس از بررسی در قالب تفاهمنامه امضا و تجارت آن عملیاتی شود. وی گفت: یکی از سیاستهایی که وزارت جهادکشاورزی دنبال میکند، کشت فراسرزمینی است که با توجه به ظرفیت خاک و آب مناسب در ولگاگراد میتوان آن را دنبال کرد.
هدررفت 26 درصدی آب در روستاهای استان مرکزی
مرکزی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی گفت: بهواسطه فرسودگی بیش از 40درصد شبکه آبرسانی روستاهای استان مرکزی در حدود 26درصد از آب این مناطق هدر میرود.
یوسف عرفانینسب در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: فرسودگی شبکههای آبرسانی روستایی در استان مرکزی باعث هدررفت کمتر از 26درصدی آب میشود، اما همواره برنامهها و اولویتهای شرکت آب و فاضلاب روستایی رفع فرسودگیهاست.
وی با اشاره به فرسودگی بیش از 40درصد از شبکههای آبرسانی در نقاط روستایی استان مرکزی افزود: در عمده شهرستانهای استان مرکزی همچون اراک، ساوه، خمین و شازند به دلیل اینکه تعداد روستاها بیشتر هستند و عمده تولید و توزیع آب در این مناطق انجام میشود، بیش از نیمی از شبکههای آبرسانی روستایی فرسوده هستند و برنامههای بازسازی شبکههای این شهرستانها در اولویت قرار دارد.
عرفانینسب تصریح کرد: هرساله برای بازسازی و اصلاح و تامین آب شبکههای آب روستایی اعتباراتی اختصاص مییابد، اما سرعت کار کم است و برای اینکه طی 2سال بتوان کل شبکههای آبرسانی روستایی استان را بازسازی و اصلاح کرد به بیش از 150میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا سرعت کار افزایش یابد.
وی گفت: در سال جاری بازسازی 100کیلومتر از این شبکه در دستور کار است، البته در سال 96 در مجموع 30میلیارد تومان اعتبار استانی برای تامین آب و بازسازی در نظر گرفته شده که هنوز تخصیص آن صورت نگرفته است.
ارائه تسهیلات ارزانقیمت به ایدههای اجرایی استارتآپی
اردبیل مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: تلاش ما در این است که از بین ایدههای استارتآپی ایدههای اجرایی را تجاریسازی کنیم و در این راستا تسهیلات ارزانقیمت نیز در نظر گرفته شده است. به گزارش تسنیم، قاسم رحیمی دیروز در همایش «نابغههای کسب و کار چگونه فکر میکنند» با رویکرد ایدههای پولساز در اردبیل اظهار داشت: این اداره کل از جوانان ایدهپرداز توسط مراکز مشاوره کارآفرینی و مدیریت کارآفرینی و اشتغال حمایت و پشتیبانی میکند. وی با اشاره به سیاست دولت و نامگذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال افزود: تلاش ما در این است که از بین ایدههای استارتآپی، ایدههای اجرایی را تجاریسازی کنیم و در این راستا تسهیلاتی نیز در نظر گرفته شده است و بانکهای عامل زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانکهای رفاه کارگران، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی و امید این تسهیلات ارزانقیمت را به واجدین شرایط پرداخت میکنند. رحیمی با اشاره به سیاستهای دولت مبنی بر شناسایی دینامیک اشتغال استان و به دنبال آن هدفگذاری اشتغال بیشتر با هزینه کمتر و نقش اداره کار به عنوان حلقه واسط بین استارتآپیها و کارآفرینان گفت: نوع کار و تولید فکر استارتآپیها باید ارزش افزوده بالایی داشته و ایجاد اشتغال پایدار کند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل بیان کرد: کانونها و مراکز مشاوره کارآفرینی میتوانند در همیاری و ارشاد این افراد بهطور موثری نقشآفرین باشند.
اختصاص30 هزار میلیارد تومان به واحدهای کوچک
خراسانجنوبی عضو هیاتمدیره سازمان شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه ۳۰۰هزار میلیارد ریال برای کمک به واحدهای کوچک تعطیل شده در نظر گرفته شده گفت: ۹هزار واحد تولیدی داریم که ۱۵درصد آنها راکد هستند همچنین برخی واحدها زیر ظرفیت تولید کار میکنند. به گزارش تسنیم غفار اسماعیلی دیروز در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان جنوبی اظهار داشت: ایجاد فضای تعامل و همسویی نتیجه گذشت و ایثار است و باید همه با همکاری و تلاش در زمینه پیشرفت کشور گام برداریم. وی با بیان اینکه باید مسوولان خراسان جنوبی زمینه واگذاری تسهیلات برای واحدهای تولیدی را فراهم کرده تا واحدها به چرخ تولید برگردد، افزود: مشکلاتی که برای بانکها و واحدهای تولیدی پیش آمده است به دلیل اراده و اختیار آنها نبوده و نیست بلکه به دلیل مشکلاتی است که در گذشته وجود داشته است. عضو هیات مدیره سازمان صنایع و شهرکهای صنعتی ایران گفت: تسهیلاتی برای خروج از رکود، توسعه زیرساختهای صنایع کوچک و رونق، اشتغال و تولید در نظر گرفته شده که در این راستا 300 هزار میلیارد ریال برای کمک به واحدهای کوچک و متوسط که تعطیل شدند در نظر گرفته شده است. اسماعیلی افزود: بیش از 9هزار واحد تولیدی در کشور داریم که 15درصد آنها راکد هستند و همه باید تلاش کنیم تا کارها به بهترین نحو انجام شود. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: تاکنون با تعامل و رایزنی که با بانکهای خراسان جنوبی انجام شده 10 طرح و پروژه از تملک بانک درآمده و به سرمایهگذار واگذار شده است.