اخبار
حل چالش بیکاری از طریق بخش خصوصی
احسان فرهودی، کارشناس و پژوهشگر اقتصادی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به وجود معضلات متعدد و جدی در صحنه اقتصادی کشور اظهار داشت: چالش بیکاری و معضل اشتغال یکی از اصلیترین دغدغههای این عرصه به شمار میرود که رفع و تعدیل آن بدون لحاظ کردن مشارکت حداکثری بخش خصوصی و هموارسازی مسیر فعالیت برای فعالان اقتصادی، امکانپذیر نخواهد بود. وی افزود: خروج واحدهای تولیدی از رکود ضرورتی است که با حصول آن، علاوه بر جاری شدن خونی تازه در رگهای اقتصادی کشور، چیره شدن بر معضل بیکاری نیز تسهیل میشود. کارشناس و پژوهشگر اقتصادی گفت: علت تاکید بنده بر لزوم خروج از رکود از این حیث است که اساسا در شرایطی که کسب و کار با معضل رکود دست به گریبان است امکان تحرک و فعالیت موثر از آن سلب میشود و پیامد این عارضه در عدم امکان جذب نیرو، دشوار شدن شرایط برای ارتقای ظرفیتهای تولیدی و اقتصادی، تعدیل نیرو، ورشکستگی، تعطیلی و... ظهور و بروز پیدا میکند. فرهودی عنوان کرد: دومین مولفه حایز اهمیت که تلاش برای تحقق آن در چهار ساله دوم دولت ضروری و اجتناب ناپذیر به نظر میرسد، به موضوع جذب سرمایهگذاریهای خارجی باز میگردد که البته گامهای مثبتی در این خصوص برداشته شده، اما همچنان در بسیاری از حوزهها، خلأ و فقدان این اصل مهم محسوس به نظر میرسد. وی افزود: در این خصوص نباید این واقعیت را نادیده گرفت که وجود برخی پیچیدگیهای اداری و همچنین هراس از ثبات اقتصادی و برخی محدودیتهای بانکی، مزید بر علت شده تا سرمایهگذاران خارجی برای نقشآفرینی و سرمایهگذاری در حوزههای متعدد اقتصادی کشور با تردیدهایی روبهرو شوند که اهتمام جدی برای رفع آن اجتنابناپذیر است. کارشناس و پژوهشگر اقتصادی گفت: تک نرخی شدن ارز نیز ضرورتی است که امید آن میرود با جسارت و شجاعت هر چه بیشتر نسبت به حصول و تحقق آن اقدام شود، زیرا تعدد نرخها در این خصوص، اطمینانخاطر سرمایهگذاران از ثبات نرخ ارز را سلب میکند و همین ابهامات، عرصه را برای جذب سرمایهگذاریها تنگ و محدود میکند.
بیثباتی عراق، صادرکنندگان را سردرگم کرد
رضا نورانی رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی از ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی به عراق اظهار داشت: گمرک زرباطیه عراق بدون آنکه از قبل به صادرکنندگان اطلاع دهد، واردات برخی محصولات نظیر هندوانه، خربزه، گوجهفرنگی و سیبزمینی به عراق را ممنوع اعلام کرده است.
وی با اشاره به اینکه عراق ثبات سیاسی برای تجارت با ایران ندارد، افزود: براساس قوانین تجارت ممنوعیت واردات، یک ماه قبل این مسائل باید از سوی گمرک کشورهای مقصد اعلام شود و این درحالی است که عراق هر زمانی که بخواهد واردات را ممنوع میکند. نورانی ادامه داد: قبل از صادرات هر محصولی به عراق باید از گمرک آن کشور استعلام گرفته شود تا با آگاهی از ممنوعیتها و محدودیتها صادرکنندگان دچار سردرگمی نشوند.
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تصریح کرد: با توجه به آنکه تصمیم یکباره گمرک عراق خسارتهای زیادی را به صادرکنندگان وارد میکند، از این رو انتظار میرود که دولت در زمینه صادرات به عراق تصمیمهای لازم را اتخاذ کند.