حضور دولت در اقتصاد همچنان پررنگ است
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: عدم مقاومت دولت در برابر خصوصیسازی واقعی، راه برونرفت از اقتصاد دولتی است.
محمدرضا پورابراهیمیداورانی در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به فرمایشات و توصیههای مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیات دولت دوازدهم به مناسبت بزرگداشت هفته دولت گفت: براساس نظر اقتصاددانان کشور دو ابرچالش مهم اقتصاد کشور؛ چالش ناشی از تصدیگری دولت در اقتصاد و چالش نفتی بودن اقتصاد است که امروز مقام معظم رهبری نیز روی رسیدگی به دو موضوع مذکور تاکید و اظهار داشتند که باید اقتصاد کشور از دو چالش نفتی بودن و تصدیگری دولت خارج شود.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در چند سال گذشته به دلیل اعمال تحریمها تلاش شد، سهم نفت از بودجه عمومی کشور کاهش یابد و دیگر بودجه به درآمدهای نفتی متکی نباشد و میتوان عنوان کرد تحریمها به نوعی توفیق اجباری محسوب شد که اتکای بودجه به درآمدهای نفتی کاهش یابد به نحوی که در سال 95 اتکای بودجه به درآمدهای نفتی به میزان 25درصد برسد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت همچنان در اقتصاد کشور حضور دارد، افزود: جنس این حضور متفاوت شده است.
قبل از اجرای اصل 44 قانون اساسی، دولت بنگاههای اقتصادی را علاوه بر مالکیت، اداره نیز میکرد، اما در حال حاضر با توجه به اینکه به ظاهر حجم قابل توجهی از داراییهای دولت واگذار شده، اما اداره بنگاهها همچنان دست دولت بوده و نکته قابل تامل این است، دولت دیگر پاسخگوی عملکرد نیز نیست.
وی بیان کرد: دولتی که قبل از واگذاری شرکتهای دولتی در زمینه اداره بنگاهها پاسخگو بود، در حال حاضر دیگر پاسخگو نیست و تنها به اداره شرکت میپردازد.
در این میان، شدت تخریب بنگاههایی که بدون مالکیت از سوی دولت اداره میشود، بیشتر از اداره شرکتهایی است که دارای مالکیت دولتی هستند، بنابراین میتوان عنوان کرد شرایط فعلی اقتصاد کشور به مراتب از شرایط اقتصاد دولتی نامطلوبتر است.